Ел Ниньо обрича десетки африкански деца на глад

26,5 милиона малчугани са в риск от недохранване
6
Ел Ниньо обрича десетки африкански деца на глад
Снимка: Reuters, архив

Милиони африкански деца ще гладуват и ще бъдат засегнати от болести в резултат на последствията от климатичния феномен Ел Ниньо, предупреди неправителствената организация "Спасете децата", цитирана от Франс прес и  БТА.

Ел Ниньо възниква на всеки 2-7 години, вляе върху дъждовете и се изразява в суша и наводнения.

"Защитата на децата е застрашена заради движението на семейства и общности, които търсят работа, храна и пасища за добитъка",  заяви регионалният директор на "Спасете децата" за Южна и Източна Африка Дейвид Райт. 

"За децата ще е трудно да ходят на училище заради глада и недостига на питеейна вода", предупреди той.

От "Спасете децата" смятат, че  в засегнатите от Ел Ниньо райони в Африка.за 26,5 милиона деца има риск от недохранване, недостиг на вода и от болести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: африкадеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
чий проблем е това? преди 7 години
Няма как да си решат проблема, ако продължат безконтролно да се увеличават. Преди 200 години са били 1% от световното население. След още 200 ще са 90%. Ако не беше достъпа им до европейската култура сега и 1% нямаше да бъдат. Трябва и сами да си помогнат в един момент. Създаваш толкова деца, колкото можеш да издържаш. Или поне след третото нямаш право да врънкаш за чужди пари.
4
3
 
0
 
! Отговори
Калин преди 7 години
Това е потенциален емигрантски проблем,редно е богатите държави вместо да се дърлят за глупости да инвестират в Африка,да инвестират в образование,инфраструктура,икономика,земеделие,здравеопазване и всичко което може да подобри живота там,защото иначе няма как да спре емигрантския поток ,а без инвестициите в сферите които изброих ще си имаме и тероризъм и капсулирани неинтегриращи се общности и търтеи които да ядат и мързелуват без да са полезни по какъвто и да е начин
3
0
 
5
 
! Отговори
da преди 7 години
Хранете ги, за да ви дойдат след това непоканени на гости като емигранти. И да ви взривяват.
2
0
 
4
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Ел Ниньо е студено течение покрай бреговете на Чили...Западна Южна Америка..да не сте объркали нещо..
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми да не се плодят като скакалци. Преди 100 години и хората в Европа са имали поне по 5-6, от които често са умирали 2-3. Аз съм по загрижен за популацията на тигрите, а в африканския вариант - на лъвовете. В крайна сметка и без това големите компании трябва да експерементират с различни вируси, така че тяхното не се губи.