Ердоган vs. Европа: Не сте искрени за бежанците!

Народът иска смъртното наказание да се върне, каза президентът
26 юли 2016 07:21,
17
Ердоган vs. Европа: Не сте искрени за бежанците!
Снимка: архив Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини Европейския съюз, че не изпълнява обещанията си за финансова помощ за сирийските бежанци. В същото време той твърди, че Анкара ще изпълни своите, предадоха Ройтерс и Франс прес.

В интервю за германската телевизия А Ер Де Ердоган обвини европейските правителства в непочтеност.

Още по темата
"Три милиона сирийци и хора, дошли от Ирак, сега са в Турция. Европейският съюз не изпълни обещанията си за тях", каза Ердоган, цитиран от БТА.

"Искам да кажа едно нещо съвсем ясно: по бежанския въпрос ние ще изпълним обещанията си. Онова, което обещахме досега, се изпълнява. Но задавам въпрос към европейците: вие спазвате ли обещанията си?”, попита още турският президент.

Той обвини ЕС, че не оказва достатъчна помощ на Турция. 

"Западът, за съжаление, не е искрен", каза Ердоган. Той припомни, че ЕС е обещал три милиарда долара, но досега е отпуснал символична помощ от един-два милиона. Според турския президент страната му е похарчила 12 милиарда долара, за да помогне на бежанците от войната в Сирия.

През март ЕС сключи сделка, по силата на която Турция се ангажира да не допуска мигранти да преминават в Гърция и да оказва помощ на сирийските бежанци, влезли на турска територия.

В замяна ЕС пое задължението да поднови преговорите с Анкара за присъединяване към ЕС, да премахне визите за турски граждани и да окаже на Турция финансова помощ за бежанците.

Ердоган отново обясни, че турският народ иска да бъде възстановено смъртното наказание и обясни, че управляващите трябва да се вслушат в него.

"Какво казва днес турският народ?", попита Ердоган. "Той иска смъртното наказание да бъде възстановено. И ние, като правителство, трябва да се вслушваме в народа. Не можем да кажем: не, това не ни интересува", добави президентът, цитиран от БТА.

Вчера председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза, че ако Турция възстанови смъртното наказание, процесът за присъединяването й към ЕС незабавно ще бъде прекратен, напомня Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Не ви ли направи впечатление че редом с размириците в Турция започнаха размирици и в Армения, Грузия, Абхазия, и още някъде си?!?!?! Изведнъж всичко стихна. Може би временно, но стихна. Какво ви говори това?! Че някой отнякъде организира нещата!!!! Но това не е Русия.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСЕ НЯКОЙ МУ Е КРИВ. Навън всички, без Русия, вътре се увеличава бройката на шпионите и предателите. Като иска смъртно наказание да направи референдум. Май почва да изпуска кормилото и си търси виновници.
9
5
 
26
 
! Отговори
?? преди 7 години
Е те обещаха помощ за бежанците и Ердоган ги пусна да препускат към Гръцките острови,Е той си повярва много , че върти всички . Хем да напълни Европа , хем да му плащат, хем иска безвизово пътуване , хем в ЕС ! Хем пълно ислямизиране на Турция и избие опозицията си , да върне смъртната присъда ( той си ги трепе и без смъртна присъда , дадоха снимки от затворените ), хем изпълнявал желанието на народа !
8
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Народът искал смъртно наказание" , каква гнусна лъжа на умопомрачения султан! Защо не направи допитване?
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е пътник. Много си е повярвал и скоро ще го лашкат с одялото, за да го хвърлят в дупката...
6
2
 
15
 
! Отговори
endloisung преди 7 години
..Че ги пусне вкупом в Егея ще преплуват без плавателно средство до Кос, Хиос или Лесбос. Византийците ще се хванат за главите, ще врякат там и накрая ще ги упътят по по посока на Меркелица нелегалните партизани..
5
4
 
11
 
! Отговори
Путин преди 7 години
Браво!Така се управлява в този размирен свят!
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Той припомни, че ЕС е обещал три милиарда долара, но досега е отпуснал символична помощ от един-два милиона."Никой няма да ти даде 3 милиарда срещу честна дума. Символичната помощ бе отпусната в знак на добра воля срещу видими резултати. В първите 2 месеца нямаше никакви резултати- мигрантите продължаваха да заливат Европа. После се заинати за антитерористичния закон, след това преврат, сега и смъртно наказание. Е как очаква да му бъдат преведени парите?
3
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето тук лъсва лъжата и манипулацията на мустака. ЕС му врътна кранчето още когато отказа да изпълни частта с антитерористичния закон, после си самоорганизира преврат, а сега смята да връща смъртното наказание, при положение, че знае, че ЕС не е съгласен и това 100% ще провали плащането.
2
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган не е искрен за преврата.
1
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който нож вади, от нож умира. Все повече се убеждавам, че тоя мал.оумник Ердоган няма да умре от естествена смърт.