Сълзи, протести, арести - конгресът на демократите

Бърни Сандърс подкрепи Хилари Клинтън, въпреки скандала
26 юли 2016 20:24,
8
Сълзи, протести, арести - конгресът на демократите
Снимка: bgonair.bg

Протест, арести, сълзи, смях - всичко това на конгреса на Демократическата партия. В края на 4-дневното събитие се очаква Хилари Клинтън формално да бъде номинирана за кандидат за президент на САЩ.

Началото на конгреса беше белязано от шумни протести от страна на поддръжниците на сенатора от Върмонт Бърни Сандърс. Скандиранията "Искаме Бърни!" и освиркванията при всяко споменаване на името на Хилари Клинтън често огласяваха конгресната зала и дори доведоха до арести на най-бурно протестиращите.

Недоволството на хората бе предизвикано от скандала с изтекли имейли на Националния комитет на Демократическата партия, които бяха публикувани преди няколко дни от сайта WikiLeaks.

От имейлите става ясно, че членове на комисията са били на страната на Хилъри Клинтън по време на кампанията за първичните избори. В тази връзка малко преди началото на събитието сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс, който бе съперник на Хилъри Клинтън по време на първичните избори на демократите за кандидат за президент на САЩ, получи извинение от Националния комитет на партията си.

Въпреки създалото се напрежение преди конгреса, Бърни Сандърс застана на подиума и от трибуната ясно и категорично заяви подкрепата си за номинацията на Хилари Клинтън за президент на САЩ.

"Всеки обективен наблюдател ще заключи, че въз основа на нейните идеи и нейното ръководство, Хилари Клинтън трябва да стане следващият президент на Съединените щати. Всеки друг избор не се доближава достатъчно близо до личността на Клинтън, която може и трябва да спечели през ноември", заяви Сандърс.

Подкрепа за Клинтън засвидетелства и първата дама на САЩ Мишел Обама, както и "отчаяната съпруга" – актрисата Ева Лонгория. Тя не пропусна да отправи остри критики към кандидата на републиканците и опонент на бившия държавен секретар Доналд Тръмп.

Вижте подробности във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тези дават пример и налагат на останалите демокрация? Колко още години история им остава при толкова "приятели" по света?
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От имейлите става ясно, че комисията е била на страната на Хилъри Клинтън още преди кампанията за първичните избори. Оказа се, че тазгодишната кампания за първичните избори на демократичната партия е пълен фарс.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Клинтън ще гласуват само черните, обратните, университетските преподаватели и студентите, жените, пацифистите, латиноамериканците, жителите на големите градове, индианците от резерватите, половината от селяните, повечето от ергените, най-младите, повечето от жителите на малките градове, семейните с повече от две деца, еколозите, скоро женените, половината от пенсионерите, юпитата, малките семейства с по 1-2 деца и жителите на Бостън.Никой друг! Няма как тя да спечели!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***! И това не е най-лошото! Най-лошото е, че искат Европа да се въргаля в тяхната кал...
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изборите в САЩ са по-голям цирк и от българските избори.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Сълзи, протести, арести - конгресът на демократите"Накратко, театър "Сълза и смях".