Сеещите омраза няма да ни разколебаят, рече Меркел

Настоя, че Германия ще се справи с миграционната криза
66
Сеещите омраза няма да ни разколебаят, рече Меркел
Снимка: Ройтерс

Германската канцлерка Ангела Меркел категорично отхвърли днес опитите да се постави под въпрос приемането на мигранти в нейната страна заради атентатите от последните дни, в които се оказаха замесени бежанци, предадоха Франс прес, Ройтерс и ТАСС.

Джихадистите искат да подронят нашата готовност да приемем хора, изпаднали в беда, но ние няма да се поддадем, каза тя на пресконференция в Берлин днес въпреки острите критики срещу нейната политика на отворени врати за бежанците.

Тя прекъсна лятната си отпуска, за да даде по-рано традиционната пресконференция по всички национални и световни проблеми, която обикновено се насрочва в края на август.

"Те сеят омраза и страх между културите, виждат само омраза и страх между религиите. Ние сме категорично против това", подчерта Меркел.

Германия ще се справи с миграционната криза, въпреки последните терористични актове в Германия и в Европа, каза тя, повтаряйки своята емблематична фраза от пика на кризата с бежанците миналата година. "Днес, както и тогава, аз съм убедена, че ние можем да се справим с тази историческа задача - става дума за историческо предизвикателство в периода на глобализацията. Ние ще се справим с това предизвикателство", каза канцлерката.

Тя обаче добави, че двамата бежанци, извършили последните терористични атаки в Германия, отговорност за които пое "Ислямска държава", са постъпили неблагодарно към страната, която ги е приела. Тя обеща да направи всичко възможно, за да се разнищят тези "варварски актове", да се стигне до онези, които стоят зад тях и те да бъдат изправени пред съда.

"Ние ще се придържаме към нашите принципи и ще приютяваме онези, които заслужават", подчерта Меркел. Цивилизованото общество трябва да защитава своите ценности, своя морал, подчерта тя.

Тя увери, че Германия ще направи всичко възможно, за да гарантира сигурността, макар че за целта първо е необходим щателен анализ, преди да се определи какви мерки трябва да се вземат. "За нещастие, трябва да приемем факта, че в Европа са дошли много бойци ислямисти от Сирия", констатира тя.

Меркел изложи план от девет точки за борбата с тероризма, който да повиши равнището на сигурност в страната. Той включва опростяване на механизмите за депортиране на онези, на които бъде отказано убежище, създаване на "ранна система за предупреждение" за радикализация сред бежанците, използване на редовни войници в антитерористичните операции.

Меркел се спря и на сложната обстановка в Турция. Тя призова нейните лидери да действат съразмерни при преследването на организаторите на неуспешния военен преврат. "Следим със загриженост събитията в Турция, която е наш партньор в НАТО", посочи тя.

"В държава, която претендира за конституционност, трябва да се спазва и принципът на пропорционалността, и именно това ме безпокои", подчерта канцлерката. Меркел съобщи, че ще се срещне с турския президент Тайип Реджеп Ердоган най-късно в началото на септември на срещата на Г-20.

Тя отклони въпросите дали ще се кандидатира отново за канцлер, заставайки начело на консерваторите християндемократи в парламентарните избори догодина. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая съвсем е изкукуригала. Не разсъждава нормално или е жестоко подкупена и рекетирана. Психически нормален човек не може да бръщолеви глупости за "хора изпаднали в беда", за това, че имало някакви, които сеели омраза, абе помътен разсъдък. Ами приемайте си бедстващите колячи, деменцийо, но не ни ги пробутвайте на нас. Вие вече веднъж изпепелихте Европа. Но САЩ ви напрарви богати в отплата. Затова им благодарете, но не с чужда пита, както гадно го правите.
34
0
 
8
 
! Отговори
Партиен преди 7 години
Както казваше Хонекер: напред винаги, назад никога! Стара кумунистическа мъдрост и стил на управление. Ашколсун!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
интересен ми беше коментара че Германия след 10 години ще е под ислямско владение човека ви беше написал вие му изтрихте коментара Внимавайте модераторчета
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА СИ НЕМЕЦ ВЕЧЕ Е СИНОНИМ НА ПОЛУ-И ДИОТ С ПРОМИТ МОЗЪК, ГМО-ДВУНОГО, НА КОЕТО ВСИЧКИ СЕ ПОДИГРАВАТ С ВЪПРОСИ ДАЛИ АЗИАТСКИТЕ ОРДИ СА ИЗНАСИЛИЛИ ЖЕНА МУ ИЛИ ДЪЩЕРЯ МУ(НАПРИМЕР)!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да се оправи докато има болни мозъци докато не се намери жилката няма да престанат те са хора които имат плитки мозъци не навярно на времето са вземали еничари защото те са били доста прости дори и за войска не са ставали !!
30
1
 
3
 
! Отговори
До 35 преди 7 години
Ако слуша българите я чака 500годишен райх.
29
4
 
0
 
! Отговори
До 43 преди 7 години
Вярно е, вече не съм в България.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен40"кой ще влезе доброволно в една помийна яма??По езика и изказа ти се разбира , че от нея си излязъл!
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Arbiter Elegantiarum"Смесването на раси, култури, езици и религии(т.е.глобализъм) ще доведе единствено до Армагедон."Недей така бе човек, я виж каква процъфтяваща страна стана ЮАР след като се смесиха, дори президента им има 4 /четири/ жени официално. Това е показател колко са богати и колко жени изхранват.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не им и трябва . Вас ГОСПОД ще си ви накаже както следва .
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поне България не трябва да се.страхува от бежанците, кой ще влезе доброволно в една помийна яма?
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те трепят германци всеки ден, тя старите плочи върти... В кой свят живее тази не мога да разбера...Бабчеееееее, бабче...
23
14
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
До Анонимен"Българите с вродената си мъдрост могат да спасят Европа от ислямското нашествие.Но защо никой не ни слуша? Меркел, осъзнай се!"Бисер на деня за мен. Направо ме скъса от смях бе човек. :)
22
25
 
3
 
! Отговори
Сириец преди 7 години
Меркел вас ли ще слуша, най-изостаналата европейска страна ха ха ха добър виц
21
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите с вродената си мъдрост могат да спасят Европа от ислямското нашествие.Но защо никой не ни слуша? Меркел, осъзнай се!
20
18
 
7
 
! Отговори
хохохо преди 7 години
Великите българи,начело с великия си вожд,ще оправят малка и изостанала Германия,към която хиляди българи се изнасят всяка година за да се спасят от мизерията,мафията и корупцията и дивия балкански манталитет с руски привкус.
19
2
 
26
 
! Отговори
Arbiter Elegantiarum преди 7 години
Смесването на раси, култури, езици и религии(т.е.глобализъм) ще доведе единствено до Армагедон.
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зомбирането в крайна фаза. Бог да пази Европа!
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гостоприемната бабишкера отдавна,ще е умирисала трънките,но нейните,,гости"вече второ и трето поколение,ще разкажат играта на Европа !
16
1
 
27
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
До АнонименЩо му е на Путин да я цака, като тя отлично се справя и сама