80% е вероятността Клинтън да спечели вота в САЩ

Експерт: Т обеща най-голямата инвестиционна програма!
29 юли 2016 12:52, Екип на Bloomberg
16
80% е вероятността Клинтън да спечели вота в САЩ
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тази нощ Хилари Клинтън обеща най-голямата инвестиционна програма за изграждане на инфраструктура от Втората световна война насам. Тя заяви, че вярва в науката и, че зелената икономика ще е приоритет. Клинтън обеща още миграционна реформа и предоговаряне на търговските споразумения. Това коментира доц. Костадин Грозев от Софийския университет в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му за разлика от нея, която показва план за действие, кандидатът на Републиканската партия Доналд Тръмп не дава ясна представа за икономическата си политика с изключение на протекционистичните си нагласи. 

"За разлика от всички други политици, той едновременно прокарва от една страна линията за конфронтация – силната Америка, която тропа по масата, а от друга - се опитва да се покаже като човек на преговорите и добър бизнесмен", каза още експертът. 

Грозев открои разликата между конгресите на двете партии, като подчерта, че този на републиканците е бил много хаотичен, а този на демократите - добре организиран и посетен от видни политици и бизнесмени. 

Според Грозев вероятността Хилари Клинтън да победи опонента си е 80% към 20%, като има три фактора, които накланят везните в тази посока.

"Първо, демографията облагодетелства Демократическата партия, на второ място са големите пари и политическият елит зад партията и на трето - опитът и организационният потенциал на Хилари с двама бивши президенти - Барак Обама и Бил Клинтън", обясни той.

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шопари си сънуват ябълки.Трънп за сега води с 52%.Ако не фалшивицират изборите
8
0
 
2
 
! Отговори
Sando преди 7 години
Nqma takova neshto kato 80% shans
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DA JIVEI ROMSKIQT KLINTYNSKI VOT
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
коста грозев, при цялото ми уважение към него, несериозон е да говори че Обама и Бил Клинтън решвата кампанията специалон това са най-слабите прединти в САЩ за последните сто години, може това да се обърне СРЕЩУ демократите. Плебса харесва Тръмп, включителон и защото зад него не стоят големи корпорации.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Би било добре ако доцента не се влияе от CNN - коментарите или както я наричат американците " Clinton News Network" - където са и парите. Рано е още да се каже кой кого изпреварва и има преднина в това шоу- политика Х. Клинтън или скандалния " непрофесионален политик" Д. Тръмп. Ще стане по-ясно в края на септември и по-близо до вота. Сега всичко е пропаганда. Идете на планина или море и като релаксирате а и мине време опитайте пак с коментарийте.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"80% е вероятността Клинтън да спечели вота в САЩ" :):)даже е 100% - като се има в предвид 'демократичното' манипулиране на вота....
3
1
 
20
 
! Отговори
ha ha haaa преди 7 години
Че то и Моника Люински е работила с поне единия от двамата..... Значи има по-големи шансове от Тръмп, а, "експерте" по нищо... Тръмп ще ги победи и финансирането на наши и чужди кърлежи приключва!
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствената причина да са толкова сигурни в победата й може да е ако са й я уредили по другия начин. С постоянна помия по другия кандидат + фалшификация
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам какви са тези пишман експерти. В момента Тръмп има малка преднина, която според американските наблюдатели се очаква да нарастне значително поради една основна причина - хората много добре познават Клинтън, семейството и с оглед на това, че мъжа и беше президент и от там няма какво да се очаква като интерес и нарастване. Докато с Тръмп е точно обратното. Така че тези 80 към 20 по-скоро ще бъдат в полза на Тръмп.