Европа - по петите на най-издирваните престъпници

Арестувани са 14 от тях за последните шест месеца
29 юли 2016 22:00, Петя Славова
3
Европа - по петите на най-издирваните престъпници
Снимка: архив, Reuters

За последните шест месеца европейската полиция е открила и арестувала 14 души от списъка с най-търсените престъпници, предимно благодарение на сигнали на населението, подадени след създаването на списъка с най-издирвани лица на Европол, предаде Франс прес.

"Следите, предоставени чрез онлайн платформата играха пряка роля за откриването на укриващите се при най-малко осем от тези арести", се казва в изявление на Европол. Сайтът www.eumostwanted.eu беше създаден след атентатите от 13 ноември в Париж в резултат на критиките за липсата на координация между полицейските сили в ЕС.

Сред неотдавна арестуваните са главният заподозрян за нападенията в Париж Салах Абдеслам и Ибрахим Абрини, брат на Мохамед Абрини, замесен в атентатите в Париж и Брюксел. Техните арести обаче не са свързани със сайта, отбелязва АФП.

В списъка с най-търсените престъпници в Европа се включват престъпници, обявени за международно издирване в ЕС. Обикновено те са обвинени или заподозрени за извършването на сериозни престъпления или терористични атентати, припомня ТАСС.

Сред последните включени в списъка има двама убийци от България, лидер на престъпна група от Словакия, престъпник, осъден на 25 години за множество изнасилвания в Белгия, двама убийци от Дания и грабител от Латвия, пише БТА.

Първоначално в списъка бяха включени 42 души, но 14 вече са арестувани и осъдени. Списъкът обаче постоянно се допълва и в момента в него фигурират 47 престъпници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ЕСпрестъпнициЕвропол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брееее много арестувани 14 души за 6 месеца. Брееее то не останаха терористи. Кво шъ пишем сега по форумите?
2
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 7 години
А нашите не мой ги барнат , защото са и имунитет !!
1
0
 
1
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Изтърваха питомото, сега гонят дивото !