Мохамед Далил - радикален терорист или психопат

Атентаторът от Ансбах споделял противоречиви разкази
Обновена: 29 юли 2016 22:35 | 29 юли 2016 22:15, Петя Славова
22
Мохамед Далил - радикален терорист или психопат
Снимка: Twitter

Германското следствие продължава да търси мотивите и съучастници на атентатора от град Ансбах Мохамед Далил, които го подтикнаха да се взриви по време на музикален фестивал миналата неделя, съобщава БНТ.

В същото време огромни противоречия се откриват в разказите на Далил пред властите в Германия и преди това - в разказите му  по време на неговото пребиваване в България.

Още по темата

Все още не е ясно дали Мохамед Далил е бил радикален терорист или прикрит психопат. След като получава отказ на молбата за убежище в Германия, за година до средата на 2015 г. Мохамед Далил показно се опитва да се самоубие и два пъти лежи в психиатрия.

Според полицай от Бавария, неговите опити за самоубийство са били несериозни. Той си е наранил ръцете и е бил подложен затова на психиатрично лечение.

От средата на 2015 Далил започва редовно да посещава психотерапевта Аксел фон Малтиц в специализиран център в град Линдау. След 40 сеанса, Фон Малтиц е сред малцината чули от Далил цялата му история.

Сириецът споделял, че в родината си е ставал свидетел на зверства, а при пристигането си в България е бил бит и затворен от полицията за два месеца, защото не искал да даде пръстови отпечатъци.

Психотерапевтът разказва, че сириецът му споделил, че бил в една килия и за да се отиде до тоалетна е трябвало да почука, за да дойде надзирателят и да го изведе. Казали му да си подаде ръцете през прозореца. Първият път той не разбрал какво означава това и си е подал ръцете и така бил ударен с палка по наранената от снаряд ръка.

Тези твърдения на Далил са без доказателства, а и противоречат на собствените му думи, изречени пред българската медиа.

През 2013 г. той казва, че не може да живее без надежда и именно България му я е осигурила. Органите на реда у нас отричат срещу него да е имало насилие.

Спорец Малтиц, Далил е можел да говори неистина, защото мисълта да се върне у нас е била крайно лоша за него.

Преводачът Мажд Алгафари, който среща Далил на границата при влизането му от Турция в България, смята, че проблемът идва от това, че голяма част от сирийците тръгват с идея, че в Германия има добри условия за живот. След като осъзнаят, че това е мит. "Това е терорист, който заради отчаянието си от това, което очаквал, но не го е получил, ще почне да върши актове.", обяснява той.

Психологът Фон Малтиц допълва, че Далил убедително е разказвал историите си - всеки път по един и същи начин. "Аз съм имал пациенти, които са ми разказвали лъжливи истории, но те идват максимум по пет пъти и след това вече не се всяват. А той наистина идваше тук, за да получи помощ."

По думите му, Далил живеел уединено пред компютъра, без връзки с други бежанци. Можел да имитира, че е склонен на самоубийство. Изводът на психотерапевта е, че Далил е искал да си изгради образ на специален случай.

На 1 август Далил е имал поредния планиран сеанс при психотерапевта, където е трябвало да говори за престоя си в Германия. Седмица по-рано обаче се самовзриви в Ансбах, като рани 15 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Лермонтов преди 7 години
Докога ще се говори , какъв бил или не бил "чалмата" !Важното е че е успял да ни преметне всичките с артистичнитеси номера ! Явно че е минал през сериозна подготовка в ИДИЛ за това !А нашите дори да са подразбрали нещо за него са бързали да го пробутатна германците, без да си правят сметка че отново ще ни го върнат /ресто-паприкаш/, защото първата му регистрация е у нас !?
17
0
 
5
 
! Отговори
Анна Елчинова преди 7 години
Ами ако бях * или арабка, защо да не се плесна на гърба на социалните на германците? Вместо на пенсията в България, щях да си папкам донасита, и Меркел ми е рекла, че съм добре дошла. Защо да работя, като мога да си живея в гето и мога и да не работя? Според мен Меркел е престъпник - от европейски мащаб, и е крайно време да й се потърси сметка по чисто съдебен път, вместо да чакаме още три милиона * и терористи да наводнят Европа.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анна Елчинова преди 7 години
До АнонименДали Анонимен или не, всички сме единодушни - посред иженарицаемите уж-потърпевши се таят душегубци, и защо нашите политици търпят това? Ами просто тях ги вардят какви ли не платени от нас военни институции, а ние си стоим кротичко по гари и концертни зали, и си стоим като патици на гюме.
15
0
 
5
 
! Отговори
божествена трагедия преди 7 години
Ислямът промива мозъците на последователите си още от ранна детска възраст. Ислямът ги превръщат в психопати, повече или по-малко. Психично здрав човек отправя ли молитви пет пъти дневно към нищото? И ето в един прекрасен ден някой от тези психопати се взривява. Какво по-естествено от това? И какво по-глупаво от проява на търпимост към тях?
14
0
 
6
 
! Отговори
нищо ново преди 7 години
Те всички терористи са психопати .
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
спрете да показвате тази гнуса арабска физиономия , повръща ми се...
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бил психопат бил радикален, нищо подобно, просто е разбрал, че ще го екстрадират в България. Затова се е гръмнал.
11
2
 
8
 
! Отговори
. преди 7 години
Радикален ***'от. Не по различен от ***'отите футболни фенове, идио'тите комунисти,идио'тите псевдо демократи,идио'тите мюсюлмани, и всички други знайни и не знайни ***'оти
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тия взривове не стават просто ей така бе. В магазините в Германия да не продават бомби на промоция?
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки терорист е психопат. Всеки терорист е радикален. Всеки радикален е потенциален терорист. Всеки мюсюлманин е потенциален радикален ислямист поради пряката заплаха, че може да бъде обявен за предател и да го убият. Евровластите са съучастници на всички терористи, на всички радикални и постоянно създават непосредствени заплахи за коренното население на ЕС.
8
0
 
31
 
! Отговори
Мдааа преди 7 години
"Мохамед Далил - радикален терорист или психопат?"НЕ, МЮСЮЛМАНИН!
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има една книга "Произходът на видовете" от Чарлз Дарвин, която дава в грубо приближение доста добра картина. От някаква псевдо толерантност страдат невинни хора. Как да ви се обясни, че тези хора не търпят цивилизация. Вие трудно се справяте с проблемните във вашето общество, а какво остава за примитивно устроени.
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Атентаторът от Ансбах споделял противоречиви разкази"И аз понякога си противореча, но не съм луд самоубиец-атентатор. Не се опитвайте да го изкарате единичен случай, той е един от многото осъзнаващи дейстивията си ислямски имигранти.
5
1
 
3
 
! Отговори
ройдата преди 7 години
киро продаде колята и купи жип
4
2
 
6
 
! Отговори
няма или. пиши и преди 7 години
Ясно е-3а да стане 4овек тер0. би трябвал0 да плюе на жив0та кат0 ценн0ст. П0 ра3ли4ни при4ини. Т0ва е ли4ен и3б0р. Или е ал4ен 3а много пари и мър3елив. Или бе3друг0 не му се живее. Преди имахме хипита, после ем0та. Сега вси4к0 е на крайн0ст. медиите съ3дават илю3орен свят, к0йто е приет 3а действителн0ст. Там м0же да у.бива6 бе3 п0следици, да нака3ваш, да сее6 справедлив0ст.Сърдете се на х0ливуд и тинктанк0вете.Когат0 гледаш тв се научаваш да си бе3у4астен към б0лката и смъртта на другия
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахмед Чатаев ,Мохамед Далил ..тъй да се каже,, българи ,,Все от България излизат на Европейската и световна сцена . Кой ли ще е следващият наш ,,сънародник,,ДОВЛЯКЪЛ СЕ ОТ ***.ЙН..АТА СИ ,получил опора и благи грижи в нещастната ни Родина ,за навлеците майка грижовна,за нас ,,*** ,,мащеха зла.
2
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е сниман почти колкото манекенка. Две телевизионни интервюта в България...дали е случайно се чудя? Мен за 48 години живот в България никой не ме снима поне веднъж и не ме попита нищо, а тоя за няколко месеца - звезда.
1
1
 
15
 
! Отговори
Друго не е ясно, преди 7 години
но е не по-малко важно: Дали се е самовзривил или е имал задача да остави взрива вътре, сред публиката, после да си тръгне и едва когато е на безопасно разстояние да бъде произведен взрив.Само че не е успял да се смеси с публиката. Това може би го е забавило и онзи, който е трябвало да предизвика взрива, е задействал съответния механизъм.Такава хипотеза е твърде вероятна.Кой знае колко такива наивници са готови да предложат услугите си, мислейки, че хем няма да пострадат, хем ще станат герои