Папата се помоли за жертвите на Холокоста в Аушвиц

Премина бавно под вратата с надписа "Трудът те прави свободен"
29 юли 2016 14:07, Елка Василева
17
Папата се помоли за жертвите на Холокоста в Аушвиц
Папа Франциск. Снимка: Reuters

Папа Франциск посети бившия нацистки лагер на смъртта "Аушвиц-Биркенау" тази сутрин в началото на третия ден от посещението си в Полша, предаде Асошиейтед прес.

Така той стана третият поред глава на Римокатолическата църква, извършил поклонение на мястото, където нацисткият режим на Адолф Хитлер в Германия е избил над 1 млн. души, повечето от тях евреи.

Още по темата

В традиционната си бяла папска одежда Франциск премина бавно под емблематичната врата на лагера с надписа "Трудът те прави свободен".

После той обиколи затворническите бараки с малка кола и седна на пейка със сведена глава в продължение на дълго време, докато се молеше.

Още преди днешното посещение официални ватикански и полски длъжностни лица казаха, че папа Франциск ще изрази дълбоката си покруса чрез мълчание и медитация в памет на жертвите в самия лагер, без публични молитви и церемонии. Предвидени бяха и негови срещи с оцелели от Холокоста, както и посещение в килията, в която францисканският монах Максимилиан Колбе, също въдворен в лагера, е починал.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Аушвицпапа Франциск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Кики преди 7 години
Има се предвид, че само в Аушвиц са избити около 1 милион, така че статията е вярна.
10
0
 
0
 
! Отговори
Папа преди 7 години
И аз се моля за още жертви.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
niakoi da se pomoli I za jertvite na demokraciata v BG !
8
2
 
12
 
! Отговори
Ss Waffen преди 7 години
Този лагер няма ли вече да се ползва по предназначение а и доста материал се събра в Европата а и сами идват не е както преди да ги търсиш сега е по лесно.Само трябва някой лудичък да драсне клечката и да задими куминчето.
7
1
 
9
 
! Отговори
Мариян преди 7 години
А да не би надписа да не е верен! !!?
6
0
 
10
 
! Отговори
А дали светият отец преди 7 години
се е помолил за онези,които днес са подложени на геноцид в собствените си държави-членки на ЕС?Защото има едни други, на които няма да им стигнат и три живота принудителен труд, за да върнат в хазната средствата,отпускани за прословутото тяхно интегриране, което така и не се случи! Вместо това бе постигнато стимулиране на и без това високите им темпове на размножаване, а основният етнос е вече на края на силите си да ги търпи, обгрижва и хрантути.Това не е нито човешко, нито християнско, падре
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво чакат още? Да назначават персонала и да настаняват бежанците. Е коминчето още не пуши, но и неговото време ще дойде.
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Върви си един човек през пустинята и гледа - насред нея бункер. Влиза вътре, а там над едни чертежи седят и се взират Хитлep и д-р Мeнгeле.- Абе хора, вие не сте ли мъртви? - попитал човекът.- Както виждаш не сме - отговорили му.- И какво правите?- Разработваме оръжие, което ще убие 1 милион eвpeи и 10 жирафа.- А защо 10 жирафа?Хитлер побутнал Менгеле и му казал:- Докторе, казах ли ти, че никой няма да пита за eвpeитe?
3
0
 
12
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Един от великите уроци на историята е, че я пишат победителите. Така че нищо чудно утре избитите в лагерите да са 30, 40 или 50 милиона - в зависимост от финансовите нужди.
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма и седмица без да ни се напомни, че нацистите са избивали евреите. Толкова много кудкудякане води до обратен ефект. Освен това българи, арменци, индианци, китайци и кой ли още е ставал жертва на геноцид. В момента милиони африканци са жертва на геноцид, но ние само за евреите ще говорим до края на света. Ефекта е обратен и е видим.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво е минал да се надяваме, че го е осветил за новите обитатели бежанците.