Спецоперация в университета Акдениз в Анталия

Задържани са над 100 служители на учебното заведение
Обновена: 29 юли 2016 11:16 | 29 юли 2016 11:16, Елка Василева
21
Спецоперация в университета Акдениз в Анталия
Снимка: архив, Reuters

Ректоратът и деканствата на университета Акдениз в Анталия се претърсват в рамките на разследването на т.нар. Фетхуллахистка терористична организация (ФЕТО) в Турция, съобщава турската частна агенция Доган.

Още по темата

Полицията е предприела акциите днес призори, като досега са задържани над 100 служители на университета.

Като част от разследването вчера е бил уволнен и задържан преподавател от правния факултет на учебното заведение с мотив, че пропагандира в полза на ФЕТО по време на лекциите и подбужда към бунт студентите.

Освен това също вчера са били отстранени от длъжност 14 здравни работници от университетската болница, сред които медицински сестри и анестезиолози.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия статийки копи- пейст са по типа на онези анти СадамЛошото е, че става при комшиите.Обаче никой не си дава сметка какви точно джихадисти преследва Садам. Даже и опит за анализ няма. Само пропаганда и пропаганда
10
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 7 години
Бях написал чу ка на враната ни що слагате****
9
3
 
4
 
! Отговори
123 преди 7 години
Това малоумно к о пеле арестува цяла турция, направи си авто преврат и *** му повярваха, ислямска дддд *** на вратата ни.
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Но има една съществена разлика. Зад комунистите стоеше СССР, а Ердоган е самостоятелен, което му прави чест.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците изживяват своя 9-ти септември. Известно време ще има материален подем, а после сметките ще ги плащат няколко поколения.
6
1
 
21
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Лов на вещици.....и зад всичко стои малоумната тълпа....
5
4
 
31
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
Това е диктатура в най- рафинирания и вид ! Първата работа на всеки диктатор е смазването на интелигенцията. А Европа мълчи......
4
5
 
23
 
! Отговори
dl преди 7 години
Нали това е целта на занятието,за съжаление.Какви са "тези образовани и интелигентни хора",трябва ***,неук,който е страхлив и невежа,той се управлява лесно без проблем.Да не би случайно лекари,мед.работници,университетски преподаватели и т.н. да са организирали псевдопреврата?Когато комплексите за малоценност избуят на върха на държавата,е страшно.
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До .................Обясни ми защо е по-опасна сектата на Гюлен. Дотук видях един диктатор да се опитва да отстрани и да премахне всички неудобни - в стила на Хитлер, Сталин, но примесено с религиозен фанатизъм. Всички арестувани уж поддръжници на Гюлен дотук са образовани и квалифицирани хора - университети, болници, училища, съд, армия и т.н. Кое по-опасно интелигентен човек или див ислямизъм от 17 век с подобие на султан. Кажи какви са разликите.
2
20
 
9
 
! Отговори
................. преди 7 години
Сектата на Гюлен е много опасна.Ердоган е диктатор , но сектата на Гюлен е още по- опасна. Членовете на сектата са навсякъде в етажите на власта, има много образовани сред тях. Не говорете без да сте наясно.
1
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е ЕС да наложи ембарго на Турция за произвола който цари там??