Арестите в Турция - докато трябва!

Не се месете в чужди работи, призова Ердоган
30 юли 2016 07:30, Александър Попов
44
Арестите в Турция - докато трябва!
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че оттегля всички съдебни искове за обида на неговата личност, предадоха информационните агенции.

Ердоган говори на събитие в Анкара, организирано в почит на убитите и ранените при неуспешния опит за преврат на 15 юли.

"Само веднъж ще простя и ще оттегля всички искове за многото случаи на неуважение и обиди, които бяха отправени към мен", каза турският президент.

По-рано тази година министърът на правосъдието съобщи, че в страната са заведени 1 845 съдебни дела за обида на президента.

Сред подсъдимите са лидери на опозиционни партии, както и хора, публикували коментари в социални медии. Ердоган вече спечели няколко подобни дела, припомня ДПА.

Турският президент също така призова страните от Запада да не се месят във вътрешните работи на Турция. "Някои ни дават съвети, твърдят, че се тревожат. Не се бъркайте в чужди работи!", призова Ердоган.

"От ЕС или други западни държави - нито един представител не дойде да поднесе съболезнования", каза Ердоган и отбеляза, че 237 цивилни и лоялни членове на силите за сигурност са загинали при опита за преврат. Той обвини критиците, че застават на страната на пучистите.

В коментар на чистката на десетки хиляди държавни служители заради предполагаеми връзки с ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, който е сочен за мозък на преврата, Ердоган каза, че Турция ще отстрани толкова хора, колкото е необходимо.

На същото събитие премиерът Бинали Йълдъръм заяви, че армията е прочистена от привърженици на Гюлен, предаде Анадолската агенция, цитирана от ДПА.

Междувременно, истанбулската прокуратура арестува 17 журналисти по подозрение във връзки с ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, който според властите стои зад опита за преврат в Турция на 15 юли.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Лермонтов преди 7 години
До Икономист до 28:Да, аз бях преди месец там и видях наистина чеминималната заплата в Турция е двойно по-голямаот тази в България !Но това бе преди преврата, драги !Сега страната има един напълно провален туристически сезон !Освен това с пресилените си арести и масови уволнения във всичкинационални сектори в Турция, той обезкърви и разруши икономиката й.Така че положителния баланс в икономическо отношение, на дали щесе запази на тези нива, което ще се отрази неминуемо и на стандарта !?
28
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не се интересува от турция.Ако обичате не ни занимавайте с диваци, да се оправят.
27
4
 
2
 
! Отговори
Лермонтов преди 7 години
За сега ми се струва че Запада ще остави Ердоган на мира,защото съдбата му ще се решава едва, след президентските избори в САЩ !
26
2
 
13
 
! Отговори
до РадустинРадуков преди 7 години
На който му стиска да се опълчи срещу унищожителите на държавите, срещу най-големите терористи - го прави. На който не му стиска - мълчи и сваля гащите и казва " покорна главична сабя не в сече".
25
1
 
9
 
! Отговори
Икономист до 28 преди 7 години
1300 лири е и ще продължава да се увеличава :) ако ме разбираш
24
2
 
10
 
! Отговори
Vvv преди 7 години
Ердоган е ислямист, диктатор, но не можем да отречем нещата, което е направил за Турция. Минималната заплата в Турция е 1300 лири.
23
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турция вън от ЕС-докато трябва. Не се месете в Европейските работи, диваци кривоглави, вие нямате работа в Европа.
22
0
 
4
 
! Отговори
Извън играта преди 7 години
Във всеки един момент вие, като хора, може да надраснете различията си и да заживеете като едно цяло, една цивилизация, която да се развива колективно, всички да живеете добре и да се наслаждавате на живота си който имате, в радост и свобода, а може и да продължавате както сега да се делите, да воювате, да сте подвластни на игрите на его-съзнанието и да имате най-вече негативно преживяване за триизмерната реалност с войни, болести, стрес, гняв, омраза, това зависи само от вас, от никой друг бог.
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен 22: Личи си колко си "в час" с нещата в "Близкия изток". Първо: цялата каша в Сирия е забъркана заради петрол, който ще бъде продаван на Европа. Второ: Турция е единствената държава, която свързва Сирия с Европа и няма как сирийския петрол да минава за Европа през Иран т.е. ако Путин иска да бъде фактор в "Близкия изток", трябва да се разбере с Ердоган, друг шанс няма. Трето ако Путин и Ердоган се разберат и Есад си тръгне, създадената от САЩ ИД ще бъде онищожена максимум до 72 часа
20
0
 
2
 
! Отговори
Извън играта преди 7 години
Вие преживявате реалността на базата на вашите убеждения и вярвания, дали сте атеист или религиозен човек няма значение, вие винаги сте подкрепян безусловно от "духа", който вдъхва живот на "всичко, което е". Във всеки един момент, в който промените начина си на мислене, вие променяте преживяването си за триизмерната реалност, в която се филмирате в момента от гледната точка на човешко същество за кратък период от "време". Съществуваш само ти и филмите, в които се вкарваш - винаги.
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 14Путин да подкрепи Ерзоган и да изтика САЩ от Близкият изток - е това е смешно. Да загуби Средиземно море и Иран като съюзник. Ердоган е много надежден - религиозен фанатик и диктатор. Трябва да се съюзи с част от ислямските фанатици в Сирия, които са дружки на Ердоган и да се конфронтира с кюрдите. Вие си пишете пълни глупости.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човешкото его е най-примитивното животно в цялото съществуване :D
17
3
 
12
 
! Отговори
Remzi Hatip преди 7 години
Vreme e da sme DOSTOve, vreme e vsichki turci da se podkrepqme i da deistvame kato edno tqlo
16
2
 
18
 
! Отговори
Bryn преди 7 години
Според един български турчин от Истанбул, Гюлен е по-лош, понеже представлява наистина радикален ислям. Преди този преврат хора на Гюлен са държали всички ключови места в държавата. А особено за изселниците от България не е имало никаква възможност за реализация в държавата (в кариерата). Гюленистите са били против нашите изселници.
15
4
 
23
 
! Отговори
Joker преди 7 години
Този Гюлен ( Ц.Р.У ) е много опасен и за България Един познат е посещавал техните сгради в Пловдив и каза че се организират бавно по бавно и са като вирус в едно тяло и имали сгради в всеки град където се промиват мозъци, купуват се с пари депутати и важниличности като журналисти,чиновници, началници ...
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ вече постигнаха целта си в близкият изток, чумата е създадена и се развива, оттук нататък 1-2 поколения крайни простотии там, само да се надяваме заразата да не плъзне масово из европа, особено ние да не пострадаме, които сме едвам живи така или иначе, а сме м/у *** и наковалнята на едни от най-големите играчи. Докато хората са овце, които си търсят водач, спасител, идол, герой и т.н., дотогава няма да са свободни и ще си имат овчари, които да ги контролират и манипулират както им е изгодно
13
3
 
16
 
! Отговори
овце гнус ме е от ва преди 7 години
Представяте ли си нашите мижитурки да кажат на Хилари :ти коя си че ще ни караш да си дупчим житницата ,за да ни заграбиш шестовият газ: ??????Те на Сорос не смеят да го гледат в очите ми се кланят до колене!!!!!
12
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах вчера това изказване на Ердоган. Към един от американските генерали (Джоузеф Вотел), който тръгна да го критикува за арестите, Ердоган се обърна с "Ти кой си, че да се месиш в работите на Турция?". Дано Путин осъзнае какви козове има, вместо да подкрепя убилия над 500 хиляди сирийски граждани Есад, да се разбере с Ердоган и да изритат САЩ от "Близкия изток".
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма по страшен тероризъм от терора на тоталитарните лидери, защото те вършат непрестанно и безогледно чудовищни престъпления според законите и срещу човешките права от позицията на властта, с която злоупотребяват за да погубват хора,изад маската на полическа измама за демокрацуя и справедливост за укиване на террора и неправдите си срещу невинни хора,а промяната на закони е с цел узаконяване на престъпленитяа им срешу човечеството,обявавайки измамно злото за добро,само защото е извъшено от тях.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бе каквото каже Путин