Полицай беше застрелян в Ереван

Това е втората жертва в униформа от началото на кризата там
Обновена: 30 юли 2016 21:17 | 30 юли 2016 21:17, Веселина Йорданова
39
Полицай беше застрелян в Ереван
Снимка: БТА

Снайперист от групата въоръжени мъже, която от две седмици е окупирала полицейско поделение в Ереван, уби днес полицай, предадоха световните агенции.

Още по темата
Снайперистът откри огън от комисариата и убит един от полицаите, намиращ се в кола, паркирана на 350-400 метра от участъка, обяви говорителят на арменската полиция Ашот Ахаронян. Той поясни, че убитият е Юрий Тепаносян. Той е роден през 1986 г. и е имал три малки деца. Застрелян е в главата.

Това е вторият убит полицай от началото на кризата в Ереван. По време на щурма на полицейското поделение на 17 юли нападателите убиха заместник-командира на полицейската част, полковник Артур Ваноян. Тогава редица полицаи бяха ранени.

Няколко полицаи бяха ранени и по време на преговорите с нападателите в следващите дни.

Нападателите, окупирали полицейското поделение, са привърженици на намиращия се в затвора опозиционен лидер Жираир Сефилян. Те искат неговото освобождаване и оставката на президента на Армения Серж Саркисян. Първо те бяха взели няколко заложници от персонала на поделението, но после ги пуснаха. В сряда те задържаха в плен трима членове на медицински екип, влезли в сградата, за да окажат помощ на ранени сред нападателите. Единият от тези нови заложници впоследствие беше освободен.

Миналата нощ в Ереван имаше демонстрация в подкрепа на хората, окупирали поделението. Стигна се до сблъсъци и бяха ранени над 70 души. Няколко десетки души бяха арестувани.

Силите на реда бяха дали до днес до 13 ч. по Гринуич ултиматум на нападателите да се предадат. Ако не го направят, те заплашиха да открият огън по тях. Ултиматумът изтече и след това отекна стрелбата, довела до смъртта на полицая. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Ереван
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТова може да се каже за всеки американски войник във всяка страна, в която има американска военна база. Включително и в България сатута им е равен на тоаи на дипломат.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в армения има руски окупационни войски в няколко бази.преди година пияни руски войници избиха 7-членно арменско семейство.те са напълно освободени от арменско законодателство и армения не може дори да ги съди
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименХал хабер си нямаш какво става там. Ама бързаш да пишеш: руско робство.Написа го. Браво! И какво?
32
0
 
0
 
! Отговори
м дааа преди 7 години
За две недели Ердоган направи преврат , оборка вкара 10-20 хиляди по затворите ,а в Ереван още се ослушват с някакви аматьори
31
0
 
0
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
верваш ли си?
30
0
 
3
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Бог да го прости!
29
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези размирици са предизвикани от Русия. В целия регион се правят провокации, опити за дестабилизация на държавите. В Грузия е същото.Русия не може да приеме, че тези народи не понасят руската тиррания и окупация.Тези народи са били свободни и независими.Руснака винаги е бил роб и затова особено много обича да поробва другите.
28
3
 
7
 
! Отговори
До анонимен преди 7 години
Ти сериозно ли си мислиш, че НАТО, сиреч датчанина, французина, германеца, испанеца или италианеца ще дойдат да проливат кръвта си за теб или мен в БГ??????Тц,тц,тц..... що за наивници с промити мозъци могат да са убедени в това?????Западната материалистическа цивилизация се разлага духовно, което ще рече, че трябва да се промени за да оцелее.Как????Технокрация, сиреч нова форва на.... Диктатура!!!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко, че не ме разбра! Именно това имах предвид...---------------------24 Кой аз ли опитай с някой друг
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
26 Има си го бъди спокоен и би трябвало да се държиш с по голямо уважение към армията си
25
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТова НАТО имали го още? Това не беше ли нещо като ВИСОК-2, които съществуваха вкарвайки страх в празните глави на хората? Хартиен тигър и рекитьор на държавно ниво - това е НАТО. Където се появи сее нестабилност и разруха.
24
3
 
12
 
! Отговори
Рачко Мустачко преди 7 години
До Анонимен:Интересно ми е как все още има будали които да вярватче НАТО ще им изпрати тука войски , за да дойдатда спасяват задниците на майките, жените и дъщерите им !?Пълни наивници . . .
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЖалко, че не ме разбра! Именно това имах предвид...
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
20 А кога е имало по малко насилие и хаххаах затъпяващо население , това от къде го измисли , кога е било по умно , я помисли малко колко грамотни е имало на село преди 100 години . Цинизъм - в Украйна Путин прояви най-големият възможен цинизъм
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСпреге алкохола, моля! Прекаляването предизвиква халюцинации.
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
18 Ние сме в НАТО забрави ли Армения не е
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗатова Света става ненормален, пълен с насилие, затъпяващо население и цинизъм. Наподобява САЩ!
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
16 Той от Армения не е излизал никога
17
3
 
11
 
! Отговори
Рачко Мустачко преди 7 години
До Анонимен:Те арменците има кой да ги пази и мисли за тях,докато ние българите какъв изход имаме с тезикорумпирани и продажни управници и отворениграници пред които "висят" над 3 000 000 бежанци !Вие по-младите няма да може да си опазитемайките, жените и сестрите си от тази разпасана башибузушка орда настъпваща към Европа ?
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
15 От 240 години не са Империя , тогава скъсаха с Империята не знаеш ли Руси винаги е била империя било то царска , комунистическа или кагебейска