16 трупа след две масови убийства в Мексико

При едното е застреляно семейство с 2 деца
31 юли 2016 10:09, Красимир Ангелов
5
16 трупа след две масови убийства в Мексико
Снимка: БТА

Най-малко 16 души загинаха при две масови убийства в два съседни щата в Мексико - Мичоакан и Гереро, предаде АП.

Щатската проуратура в Мичоакан съобщи, че в джип, подпален в община Кицео, са били открити девет обгорели тела. Районът е известен с няколко тръбопровода за горива, оператор на които е държавната петролна компания "Петролеос Мексиканос".

Според прокурорите има признаци за вероятно нелегално източване от тръбите и властите разследват дали смъртта на жертвите не е свързана с кражба на гориво.

В събота пък прокуратурата в Гереро съобщи, че цяло семейство от седем души, включително две деца, е било застреляно в собствения му дом в щата, известен с насилието си. Оцеляло е само двегодишно дете, което останало незабелязано от престъпниците.

Кървавото деяние е било извършено в община Тепекоакилко де Трухано. Правоохранителните органи засега нямат версия за трагедията, разиграла се недалече от Игуала, където през 2014 г. изчезнаха 43-ма студенти, които очевидно са били избити, припомня БТА.

Гереро е известен като щат - бърлога на наркокланове и мафиоти. Миналата година в Мексико са извършени 20 525 убийства, от тях 2402 в Гереро според националната статистика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така става като си беден съсед на богатия. САЩ са виновни, гадовете!
3
0
 
1
 
! Отговори
Трол преди 7 години
До Анонимен:Защо пък очаквате Троловете да обсъждат теми, за които не им се плаща и нямат политическа "закваска" !Убийствата в Мексико са 90% свързани с трафика на дрога,като в самите тях са замесени много пари, но които за съжаление са много далеч от нас . . .!?Друг, глупав въпрос ще зададете ли?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно защо троловете не коментират тук? Убийствата в Мексико са в пъти повече от ФАЩ, обикновено доста по-брутални.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Мексико притежаването на огнестрелно оръжие е забранено...ФАКТ !!!