Чешкият премиер не ще мюсюлманска общност в страната

Бохуслав Соботка се съмнява в успешната интеграция на бежанците
Обновена: 23 авг 2016 17:25 | 23 авг 2016 17:20,
34
Чешкият премиер не ще мюсюлманска общност в страната
Снимка: архив Reuters

Премиерът на Чехия Бохуслав Соботка не желае в страната да бъде създадена силна мюсюлманска общност и се съмнява, че е възможно успешна интеграция на хора, които идват от друга културна среда. Това заяви той в интервю за чешкия в. "Право", предаде ТАСС.

Той признава, че не бива да се слага знак на равенство между бежанец и терорист, но подчертава, че Чехия не бива да допуска безконтролен наплив на имигранти, както е сторила Германия през миналата година. Според Соботка част от извършителите на терористична актове в Европа са потомци на имигранти, дошли в Европа преди 15 или 20 години.

"Стоим пред въпроса дали сме в състояние успешно да интегрираме хора, които пристигат от различна културна и религиозна среда, а също и пред въпроса защо се стига до тяхната радикализация", заявява пред "Право" чешкият премиер.

Соботка казва, че в Чехия няма влиятелна мюсюлманска общност. "Честно казано, ние няма да приемем тук да има някаква силна мюсюлманска общност", заявява той и добавя, че в момента тези въпроси са много актуални в Германия.

По-нататък в интервюто министър-председателят декларира, че негов приоритет е да поддържа добри отношения със съседните страни, защото това е база за разумната външна политика.

Соботка отбелязва, че има разногласия с канцлера Ангела Меркел, относно бежанските квоти, но изразява увереност, че е от взаимен интерес да бъде намален бежанският поток.

В четвъртък Меркел ще посети Чехия за пръв път, откакто Бохуслав Соботка стана премиер, пишат чешки медии.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господин Соботка е умен човек!Такива като него трябва да стоят начело на ЕС не такива като дъртата комунистка Меркел.
26
0
 
9
 
! Отговори
!?!?!?!?? преди 7 години
Ама много съм учуден как в ЕС са допуснати нормални хора като Орбан и Суботка начело на държави!?!?!?!?!? ЦРУ спи ли!? ЦРУ не види ли!?
25
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не искаш емигранти няма да гледаш Виктория Пилзен в ШЛ.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринаДнес чух, че Корморан Исмаилов бил номиниран за президент, ама той се отказал. Дано съм чул погрешно! Имаме си Лютви Местан - прононсиран турски агент, имаме и ДПС! Егати падението на тази страна! НАРОДЕ????
23
1
 
22
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
"Част от терористите са потомци на имигранти, дошли в Европа преди 15-20 години" С една дума - това са деца на "добре интегрирали се" хора от "друга културна среда " !! И в другиден г-жа Ангела ще ходи на крака на г-н Бохуслав, за да го убеждава да приема колкото се може по-вече мигранти . Германия и САЩ така нареждат !?!?!
22
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не случайно чехите и унгарците не емигрират от собствените си държави.Не са като българите,румънците и цялата *** от Русия и бившите съветски республики ,които се разбягаха по целия свят.Явно там се мисли за собствения си народ,а не как да се харесаш и на тоя и на оня.Харесването на всички и седенето на няколко стола е основна политика на територията наречена България от много години.На *** език това се нарича ку.р..вар..лък
21
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разумен и отговорен държавник - отстоява преди всичко интересите на държавата, която управлява. Възможно най-основателни са неговите доводи срещу приема на емигранти от страни, които се намират в цивилизационен пояс, различен от Чехия. Завиждам на чехите за техните национално отговорни държавници, които не градят политики според броя на дюнерджийниците и не пърхат пред американските тартори.
20
1
 
24
 
! Отговори
шщд преди 7 години
Във всяка държава има читави хора. Лошото е,че са малко, а евротолерастите надделяват.
19
0
 
31
 
! Отговори
offfg преди 7 години
Еавала на премиера ,там има и сплотен народ .НИЕ КОГА ЩЕ СМЕ ТАКА .... КОГАААА
18
1
 
57
 
! Отговори
До 19 преди 7 години
Исляма е кошмар. Питай патили като нас.
17
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно. Един разумен човек. Колкото по-далеч от мюслитата толкова пи-близо до цивилизацията. За съжаление ние никога не сме имали тоя късмет.
16
32
 
4
 
! Отговори
Bay Ganyo преди 7 години
ISLYAMA E MIR I LUBOV! MUSULMANITE SA HORA...KATO VSICHKI DRUGI! PROBLEMITE GI SUZDADOHA USA I VASALITE IM OT UE! AGRESIYATA NA AMERIKANSKITE :DEMOKRATORI:..NAD IRAK..SIRIYA..AVGANISTAN..LIBIYA...!! TE SA ISTINSKITE TERORISTI!
15
1
 
65
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
Не се съмнявай изобщо Суботка, тези нямат интегриране. Нали го видяхте във Франция и Белгия?
14
13
 
26
 
! Отговори
do 1 преди 7 години
ДПС я създаде русия бе умник, какви туркофили бълнуваш. Кога се е срещал Доган с Ердоган, а?? Нали затова изгониха Местан, защото подкрепи Турция а не русия когато падна самальота.
13
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чехите Суботка го наричат страхливец заради тъпите му съмненияи колеблива позиция относно нашествениците.е те не подозират пък и въобще не се интересуватние какъв левент си имаме и как се снишава
12
5
 
67
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Източна Европа и Балканите знаят що е то турски ятаган и интегрира ли се Арабин или не! Източна Европа има шанс, западна НЕ!!!!!!
11
5
 
77
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
Много е прав Суботка. Късно е западняците да лепят крайкожия, да събарят джамии, да депортират и т.н. Да са мислили преди това. Моята фирма произвежда наколенки - с удоволствие ще изнасям за Германия. Ние, от соцлагера, сме били "нерешителни", търпяли сме комунисти управници - "заслужавали сме си го." Хайде вие като сте смели, спрете "бежанците", гей браковете, третия пол, инцеста... Хайде да ви видим вас сега.
10
3
 
72
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Човек със самочувствие и собствено мнение,у нас няма такива.
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е от САЩ. От Германия е много зависим.
8
1
 
103
 
! Отговори
11 преди 7 години
Естествено че няма да ги интегрирате, те не идват като мигранти, а като завоеватели. Това им е заложено в корана и това те и изпълняват... погледнете Германия, има вече градове с половината население турци, загубени завинаги, чува се само турска рече, по прозорците турското знаме. Това на какво ви прилича.