ЕС да сключи миграционни споразумения със Северна Африка

Меркел иска да се контролират по-добре мигрантските маршрути
23 авг 2016 14:52, Анисия Иванова
10
ЕС да сключи миграционни споразумения със Северна Африка

Германският канцлер Ангела Меркел прикани ЕС да сключи със северноафриканските страни споразумения за реадмисия на мигранти, подобни на спорната спогодба с Турция, предаде Франс прес, като се позова на регионални издания.

"Ще трябва да сключим подобни споразумения с други страни, предимно в Северна Африка, за да контролираме по-добре мигрантските маршрути в центъра на Средиземноморието", заявява германският канцлер, цитирана от в. "Пасауер нойе пресе" и "Рур нахрихтен".

"Подобни спогодби са и в интерес на бежанците", твърди Меркел, без да уточнява за кои страни говори. В тази връзка АФП напомня, че Либия, нестабилна от 2011 г. насам, е станала център за транзитиране на мигранти към европейските брегове.

Меркел изразява съжаление, че европейците прекалено бавят преразпределянето на 45 000 хиляди мигранти, блокирани на гръцко-македонската граница, от които едва 3000 са настанени в други страни от ЕС.

Освен това тя призовава "като първа стъпка" да бъдат осигурени паузи от по 48 часа в бойните действия в Алепо, за да може сирийският град да получава хуманитарна помощ, според нейно интервю за "Райн-Некар цайтунг".

В района се развива хуманитарна катастрофа и тричасовите прекратявания на огъня, "предложени от президента Башар Асад и от Русия като негов съюзник, са съвсем недостатъчни, те са цинични, имайки предвид хорските страдания", заявява Меркел.

Минските договорености все още са основа за уреждане на конфликта в Източна Украйна, допълва тя в интервюто, цитирано от ТАСС. "Всички страни признават" тези споразумения и "процесът продължава", заявава тя.
Меркел е убедена, че Минските споразумения "допринасят за предотвратяване на още по-големи кръвопролития".

"Истина е обаче и това, че имаме спешна нужда от напредък. Затова заедно с френския президент, Украйна и Русия ще работя и занапред за постигането на мир в Украйна", обещава тя. /Андрей Шарков/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президентът Путин, Меркел и Ольонд ще се срещнат в началото на септември в Китай, но кл0уна Потрошенко е аут от т.н. нормандски формат.
7
0
 
8
 
! Отговори
тази преди 7 години
която нямаше да може да се оправдае пред концерните за липсата на евтина работна ръка от страна на бежанците, които за тяхна жалост и противно на очакванията им - не желаят да работят.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето Кадафи предложи същото, но той беше гадняра който се оправя с примитивни. И как точно ще решите проблема като им разбихте землянките и колибите в Северна Африка? Защо решихте, че хора с управление от средновековен тип изведнъж ще възприемат вашите толерантно идеалистични идеи.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво споразумение, с камилари и черни при....мати, кви пет ?!!!!Бой по кратуната и обратно там - откъдето са дошли!
4
1
 
22
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Е това вече е прекалено!Тия нарочно правят Европа заложник на диваците от Азия и Африка!По-голямо предателство от това-здраве му кажи!То е все едно при обсадата на Виена някой да беше отворил портата и поканил османците най-толерантно!Впрочем има такъв случай-при обсадата на Търново крепостта е предадена от евр*еин,естествено не безплатно.То и сега май е същото-Господарите от САЩ нареждат,а слугите(Меркел,Оланд и сие)-изпълняват.Както се казва-предателите са по-опасни от враговете....
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минските договорености все още са основа за уреждане на конфликта в Източна Украйна, допълва тя в интервюто, но не споменава нищо за хуманитарната катастрофа в Донбас след активизирането на укропските бомбардировки с РСЗО "Град" и миномети по крайните квартали на Донецк и други населени пунктове на ЛДНР.
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ангелче, съвсем не те слуша главата, мило. Най-масовият поток от Северна Африка излиза от Либия, а с кое от десетината бандитски либийски правителства ще сключиш споразумение?
1
0
 
28
 
! Отговори
аз преди 7 години
Още глупости. Сега всяка държава ще иска по 10 милиарда евра помощи и отпадане на визите. Ако се съгласят, след 5 месеца ще поискат още 10 милиарда и така цирка ще се повтаря.