След забраната на бурки: Скок в продажбите им!

Производителите отчитат увеличено търсене с 200%
24 авг 2016 20:16,
39
След забраната на бурки: Скок в продажбите им!
Снимка: Нова телевизия

Забраната за носене на бурки на плажа отприщи невиждан интерес към тях. Търговците регистрират увеличаване на продажбите. Скокът бе регистриран и от фирмите, които произвеждат така наречените "буркини".

Забраната за плажни костюми за цялото тяло бе наложена временно във Франция. След нея обаче някои от моделите се продават с 200% повече, информира “Нова телевизия“.

Забраните често са наложени от консервативни кемтове, които смятат "буркините" за демонстрация на принадлежност към исляма.

Но пък производителите им твърдят, че до 40% от всички костюми са купувани от жени, които всъщност не изповядват исляма.

А просто не искат да почерняват на плажа от естетически съображения или се притесняват от вредни за кожата лъчи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
2
 
! Отговори
Deus Vult преди 7 години
До 234Монахините не са затворени. Те сами са отишли в манастира. Никой не ги държи насила. Никой не пречи на мюмюните да си изповядват религията. Просто не искаме да насаждат ислямски порядки в християнски страни. В мюмюнските страни не е позволено на християните и 1/10 от това, което мюмюна прави в нормалните страни. Когато видя някой с кръст на врата в Саудитска Арабия или жена с минижуп, ще повярвам, че мюмюна е толерантен. Или пък да ми сервират свинско в Турция.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато забраняваш става обратен ефект както беше и в България през тоталитарния режим на БКП - Живков и др..
22
1
 
2
 
! Отговори
do 32 преди 7 години
ne vseki e kompetent za da preosmisli vurhu tova,koeto si pisal
21
1
 
4
 
! Отговори
234 преди 7 години
vseki e svoboden v izbora si,hristiqnite pomislete si i monahinite sa zatvoreni pochti kato muslumankite,i popovete puskat dulga brada kato muslumanite,v osnovata na problemite stoqt evreite,nay-mnogo te pechelqt ot voynata mejdu hristiqni i muslumani,pomislte malko,ako kajesh neshto sreshtu tqh vednaga te arestuvat i sled tova te sydqt - normalno li e ?Te smetqt vsichki hora za jivotni osven sebe si judeite i spored vqrvaniqta im ne grqh da na ubivat - i sega kajete koi sa varvari ?
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко им плащат за носенето на тези чаршафи. При нас вървят по 600 лв. и всички виждаме в Пазарджик какво става с ромките. По бурките можеш да сметнеш дохода на семейството. Смях се с глас като видях едно мъничко момиченце и то завито като мумия, което няма нищо общо с вярата.
19
12
 
4
 
! Отговори
Turkis Force преди 7 години
Religioznata svoboda e sveshtenno pravo! Vseki opit za zabrana shte bude obrechen na proval! Islyama ima 2 miliarda poklonnitci!
18
3
 
17
 
! Отговори
мераклия преди 7 години
Абе, добре ли се плаща носене на бурка!?Питам за един приятел.
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На плажа във Варна в събота и неделя плажа се пълни с *** ни събратя които се къпят с фланелки и рокли, което е супер гнусно, а пък с чаршафи от главата до петите още по зле. Интересно е, че от 1 - 2 години в Турция на басейните в хотелите се появиха такива чаршафи преди това всичките си ходеха нормално. Отделно от какъв зор трябва в този вид да седиш на плаж, нито можеш да събираш слънчеви лъчи, нито да плуваш. Това е просто една демонстрация и тъпите се заиграват като си купуват чаршафи.
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чиста демонстрация са си буркините. Като няма да правиш слънчеви бани, стой си в къщи под душа, чий го търсиш на плажа? Всячески се стараят да правят демонстрации и да се афишират. Вижте ни колко сме порядъчни и морални, един вид. Само дето не е така. Парадират с морал, какъвто всъщност реално нямат. Едно е да си морален по съвест , друго под заплахата да те пречукат с камъни като ***. Та, не на нас тия!
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бурките са измислени от ревниви мъже проповядващи исляма.
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Турция бурки носят само кюрдките в дълбокия Анадол..
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бурките в турция.
12
22
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
А под твоите дрехи не се ли крият болести? Говориш като човек който не си пере дрехите. Бурканите са си облекло като всяко друго и също подлежи на пране.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма не искам няма недей!!! Дибидюс гола на плажа и ще почерняваш.
10
2
 
7
 
! Отговори
обаче... преди 7 години
Все пак Турция при Ердоган продъпжава да бъде светска държава. Гледахте ли колко туркини участваха на олимпиадата? И нито една не носеше бурка!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Същата работа като с тревата стана.
8
2
 
13
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Всичко казано е ок. само едно не разбирам каква е идеята да ходиш на плаж(и си жена) и да не хващаш тен.
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и скок в продажбата на оръжия с цев без нарез ще има. Всяко действие си има и друго компенсаторно такова. Подарете им по един сви_нски са_пун тогава. Поне да има с какво да си изперат чаршафите, като няма да ги свалят.
6
2
 
18
 
! Отговори
Ислямопитек преди 7 години
какъв е тоя избирателен ислям? Или си мюсюлманка/животно която НЯМА ПРАВО да излиза без мъжа си и да ми ходи да се чекне по плажовете или си нормална жена и ще се държи като другите нормални жени. Що не ходя по китните афганистански плажове? Ако на тях им разрешат нинджа дрехите другите трябеа да имат право да носят униформата на ККК по същите съобрежения.
5
1
 
14
 
! Отговори
правилоN1: преди 7 години
Ако не искат "да ги хване"слънцето, трябва да стоят в барчетата на плажа