8-годишната Джулиана умря под руините, но спаси сестричката си

Разтърсващата история е от Пескара дел Тронто
Обновена: 25 авг 2016 20:23 | 25 авг 2016 18:58,
12
8-годишната Джулиана умря под руините, но спаси сестричката си
Снимка: Reuters

8-годишно момиченце пожертва себе си, за да спаси 4-годишната си сестричка от руините на Пескара дел Тронто в Италия.

При земетресението загинаха 250 души, много хора все още са в неизвестност.

Бабата на двете момичета през сълзи разказа как 4-годишната й внучка се оттървала с повърхностни ранички благодарение на сестра си, която легнала върху нея, за да я защити.

"Джулия почина, за да спаси сестра си. Тя лежеше върху нея. Това е единствената причина да е жива. Казаха ми, че няма контузии и Джулия е причината за това", обяснява бабата Анжела Кафини.

Изумителната история е на само една от близо 250-те жертви на земетресението в Италия.Властите се опасяват, че окончателният брой на жертвите ще надхвърли 300 души.

"Чудо е, че Джорджиа е жива, но аз съм отчаяна. Загубих едната си внучка", разказва 64-годишната жена.

Дъщерята на Анжела, Микаела, заедно с зетя й Фабио, били на гости в Пескара дел Тронто. Били в къщата на Анжела, а тя била в по-стара постройка. Оттървала се без наранявания, но дъщеря й и Фабио са с множество травми в болница. Още не им е казано, че една от дъщерите им е починала.

"Трябва да напуснем градчето, защото вече никоя сграда не е сигурна", обяснява възрастната жена.

Много от жертвите са деца, смята Анжела. "Загубихме толкова много хора. Толкова много семейства от Рим бяха тук. Не мога да повярвам какво ни се случи", разказва през сълзи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Италияземетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Унизен преди 7 години
До 7Костов е един от най-големите крадци.Прочети малко или си от тези които му вярват сляпо.Само ми кажи жена му от къде извади тези милиони за да купи приста оил знаеш ли?Защото аз знам,а ти си отвори очите и се събуди.
8
17
 
0
 
! Отговори
наркоман преди 7 години
Juliana and Georgia want another sisterJuliana and Georgia laughing at the cracking biscuitBiscuit for a day,they are giving it awayJuliana and Georgia togethet,they are walking like forever
7
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е тъжно за невинните жертви..... Мисля си, ако подобно земетресение се случи у нас (Моля се Бог да не позволи! ), ще бъде катастрофа, направо грам не можем да се надяваме на помощ от деградиралата държава и политици! Аз живея на 19-ти етаж на един панелен "монолит " строен още през 80-тте години и се чувствам като в бункер за временно пребиваващи... При всяко, и най -слабото земетресение, изпадам в паника и ужас, последният кошмар беше преди 2 год - през май, щях да колабирам - стените направо пукаха!! С тези соц. блокове -небостъргачи, с отдавна изтекъл срок, държавата е потенциален
6
14
 
6
 
! Отговори
ДО 4 преди 7 години
Детето ти след време не е сигурно да не се окаже някой от изброените от плиткоумието ти социални групи :)
5
26
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
До Разбирач Как па се сети за Костов ,дето въздигна България от калта.Много по удачно би било да се сетиш първо за Виденов , дето съсипа спестяванията на българите.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nianam dumi....
3
24
 
24
 
! Отговори
Разбирач преди 7 години
Да жертваш себе си за да спасиш друг живот това беше преди социализма .Сега в България при капитализма преобладават гейовете , лесбосите, егоистите , тъмните и увредените! Това тук е невъзможно. Ако някой ми каже че Костов ще се пожертва за дете или някой друг политик например Президента или кой да е от тяхната клика не бих му повярвал!
2
2
 
48
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Това е много тъжно. Много от сградите явно са стари и са строени от камък. Лошото е, че в България много самозвани строители "разбират" повече от конструкторите и си позволяват да променят конструкция и армировка. Дано не се случва и при нас....
1
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трагедия да не дава господ