Байдън: "Северен поток 2" е лоша сделка за Европа

"Нито една страна не трябва да използва енергията като оръжие"
115
Байдън: "Северен поток 2" е лоша сделка за Европа
Снимка: БТА

Газопроводът "Северен поток 2" е "лоша сделка" за Европа, каза днес по време на посещението си в Швеция вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"Нито една страна не трябва да използва енергията като оръжие", каза той на пресконференция в Стокхолм и добави, че "Европа трябва да диверсифицира своя енергиен пазар".

Той призова европейците "да проучат този въпрос", защото "проектът Северен поток 2 може да дестабилизира Украйна".

Газопроводът бе договорен миналата година между "Газпром" и неговите европейски партньори и ще пресече Балтийско море от Русия до Германия.

Но редица страни от Източна Европа, както и САЩ, заявиха, че газопроводът ще ограничи маршрутите за доставка, а с това и енергийната сигурност на ЕС, който получава една трета от газа си от Русия, отбелязва Ройтерс.

На пресконференцията си днес Байдън напомни също така, че европейците вече имат възможност да купуват и втечнен природен газ от САЩ. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Джона преди 7 години
До 103Точно затова е този вой срещу Русия, говедарите искат да сложат ръка на ресурсите й. Нищо чудно след някоя година дори водата да не става за пиене, заради шистовия газ
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Всички които лаят че на запад и САЩ се изкарват пари и жевеят по добре.След 20,30г Ще запетете друга песен когато ресурсите на земята останат в Русия и ги няма никаде по земята.Ще давате вашите Спечелени пари и гъззззовее и ще пращате вашите деца в Русия защото те имат всичко за което е нужно за оцеляването на човечеството.Така че пушете си марихуаната спокоино и си живеите в демокрацията в която Богатите не са наказани а работниците са роби на корпорациите.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно е номер 1 Но повечето тапи същества хабер си нямат.СЛЕД 2,3години първо ще осетят с бричките който нямат ЕВРО 4.ЩЕ ИМА ЛУД ВНОС НА КОЛИ ДО 2004Г.И всеки ще се кефи че има хубава стара кола която след 2020ще се чуди какво да я прави
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от 2025 до 2030 в много европейски държави ще е забранена продажбата и регистрацията на автомобили с вътрешно горене. леките коли минават на електро и водородни двигатели.ще има коли които ще са подарък,не да го купиш,а ще ти плащат за да го вземеш и изкараш от германия швейцария холандия
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Шопмного говориш. може да получиш здравословни проблеми....
55
0
 
5
 
! Отговори
чичо преди 7 години
Всичко е заради последното изречение на публикацията.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
poznaite sinat na joe biden kade raboti ?!!?!??!I shre razberete istinata
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Байдъднчо ай сиктир от там където си дошъл не се бъркайде в Европа вие там сте друга раса грозни хора
52
1
 
18
 
! Отговори
Ееее Байдън преди 7 години
"Нито една страна не трябва да използва енергията като оръжие" казва Байдън . Само на САЩ е дадено правото ядрената енергията да бъде употребена като оръжие .
51
16
 
4
 
! Отговори
иха преди 7 години
И кои са гадните кравари.САЩ това е съюз между държави,в които живеят хора от цял свят.Хиляди българи живеят в САЩ и се чустват добре.Колко хиляди българи живеят в Русия или искат да живеят в Русия,и да се чустват добре.Всичко е ясно,тази война е спечелена още преди 20 години и руснаците го знаят много добре.И те искат като САЩ,като ЕС,но на запад се бачка,и ако иксаш нещо трябва да си го изработиш.
50
1
 
12
 
! Отговори
дц преди 7 години
"Байдън: Северен поток 2" е лоша сделка за Европа.-----Щото тогава кра...варите губят позиции и влияние в Европа!"Байдън: Нито една страна не трябва да използва енергията, като оръжие"----С изключение на кра...варите, разбира се щото били "изключителни".Ей, когато кра...варите ви говорят за "демокрация" винаги имат предвид "въглеводороди"!
49
0
 
17
 
! Отговори
Джона преди 7 години
Шопе, както от Искъро по длибоко има, така и империята на злото отдавна не е Русия, от някъде 20-25 години, а се измести по на запад, или на изток, зависи от къде гледаш, нали знаеш че земята стана кръгла и Искъро се замота.
48
0
 
2
 
! Отговори
7991 преди 7 години
Турция ще ускори за своя сметка построяването на Турски поток по настояване на Умерената сирийска опозиция.Към интензифицирането на проекта се присъединяват и петролните лобита от Саудитска Арабия и Катар.
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти си гледай вашата държава недей давай акъл на Европа.Май ви яд че нямате процент от газта а втечнения газ Който предпродавате излиза по скъп от Руския
46
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нито една страна не трябва да използва енергията като оръжие" ..и това ви го казват от страната използвала атомни бомби за оръжие...
45
1
 
21
 
! Отговори
Смях преди 7 години
Аз само да попитам вЕрва ли му някой на този ЛОБИСТ и КОРУПЦИОНЕР ?Синчето му се намърда в борда на директорите на най-големия газов производител в Украйна Burisma Holdings, а също така в борда на директорите на Нафтогаз Украйна единствения транзитъор на Руска газ през Украйна към Европа.... Дали нчма конфликт на интереси ?????
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до #65: То бива да си ***,ама твоето е направо безпределност!Задал ли си си въпроса,защо от доста време медиите спряна да мечат за хамериканския шистов ***?Поинтересувай се,за да ти свене единствения мъждукащ неврон.Сле всики провалени хамерикански газопроводи откъм ориента,остан им само да доставят втечнен катарски газ,но вече,като хамерикански,за idiотите от ЕС.Тъй като те и без това са патентовани хамерикански слуги,номера може и да мине!Това е положението,"умнико"!
43
0
 
8
 
! Отговори
*американски *ъзари преди 7 години
...*ак Ю
42
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМИ,"ДА"!КАК ДА НЕ Е "ЛОШ ПРОЕКТ",КАТО ТРЯБВА ДА ЗАОБИКОЛИ УКРАЙНА,КЪДЕТО Е ГАЗОПРОВОДНАТА СИСТЕМА НА СИНЧЕТО МУ!ТОЯ ХЕПТЕН ВЗЕМА ДРУГИТЕ ЗА БУДАЛИ,ИЛИ ТОВА Е ПРОЯВА НА ЗНАМЕНИТАТА АМЕРИКАНСКА ГОСПОДАРСКА НАГЛОСТ СПРЯМО СЛУГИТЕ!
41
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сина на този изкупи газопреносната мрежа на Украйна. Ако направят Северен поток 2 ,тази мрежа ще бъде излишна.