Македония затваря всичко, свързано с Гюлен

В списъка влизат училища, фирми за транспорт, търговия и туризъм
25 авг 2016 21:01,
116
Македония затваря всичко, свързано с Гюлен
Снимка: архив, Reuters

Македонското правителство затваря всички организации и училища, свързани с Фетхулах Гюлен, предават почти всички македонски медии, цитирани от "Фокус".

"Радио Свободна Европа" цитира изявление на македонския министър на външните работи Никола Поповски, който в отговор на журналистически въпрос дали страната му ще затвори училищата и организациите, свързани с Фехтулах Гюлен, е заявил, че македонското правителство поддържа демократично избраните институции в Турция и в този контекст ще сътрудничи с правителството в Анкара в съгласие с македонското законодателство.

"Радио Свободна Европа" се позовава на разпространен от турската страна списък с фирми и организации, свързани с Гюлен. В списъка влизат средните училища "Яхя Кемал" в Скопие, Тетово, Гостивар, Струга и Струмица, фирми за транспорт, търговия, здравеопазване и туризъм.

Електронното издание "А1 ON" резонно задава въпроса : "Ще затвори ли правителството всички структури на Гюлен?"

Вестник "Вечер" съобщава: "Турция поиска да се спре дейността на училищата "Яхя Кемал".

"Нова ТВ" пише: "В Македония се затварят институции, свързани с Гюлен"

"24 Вести": "Исканията на Ердоган - Македонска реалност?"

Телевизия "Сител": "Правителството ограничава дейностите на Гюлен в Македония" 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 7 години
Ами да го сложат за официален ръководител на Европейските и американските държавни институции, след като каквото каже, козируват и изпълняват!
29
3
 
6
 
! Отговори
Кина преди 7 години
Браво на Македония !
28
0
 
3
 
! Отговори
manwithnoname преди 7 години
Забелязали ли сте, колко му е голям носа на г-н Гюлен ?Честит петък :)
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами сега е момента да затворим всичко ислямско и всичко турско. Щото Гюлен е основоположника на неоосманизма. Ердоган е негова направа и всичко останало.
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Hans RusНяма такъв *** като българина - нищожен капацитет в съчетание с безкрайни претенции!
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Макетат ши си затворят държават зарад тоз хахаха,ей ши *** уморят,га ядахте кифтетата ни ривахти.Гюлен е нов балкански синдром.За да играеш на дъската с Ердоган трябва да си голям,аз такъв на балканите не виждам ,виждам само контрабандисти побелели от страх,Ердоган Блъфира,той знае до къде може и не може ама нашите са адски слаби и страхливи.Това с мигрантите отпада щот те са срещу запада не срещу нас ,остана ха зависимостите с които държи контрабандистите ,това е истината ,не е старшен срещу мъж
24
4
 
17
 
! Отговори
ПОСМЕШИЩЕ преди 7 години
МАЛЕ МАЛЕ!!МАКЕДОНЦИТЕ НАПЪЛНИХА ГАШТИТЕ ПОВЕЧЕ И ОТ НАШ БУДА :) ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ!!!!!
23
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално , македонските управници са по-големи измвкяри и от Бойко!
22
4
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Все пак,ако Боко се...реши да даде убежище на дядо Гюлен,веднага да изпрати цялата налична войска на южната граница,начело с министъра Ненчефф.Така ще се решат от раз...три въпроса;хем ще спрем войските на Ерсдухан(винаги сме ги...спирали),хем ще спрем окончателно бежанците и...трето,което е много...важно -Меркел ще даде медал на Боко(той и без туй си е пълен...отличник).
21
8
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Дядо Гюлен е...невинен.Долу ръцете на султан Ерсдухан от него.Ако американците го...изгонят,Боко да му даде политическо убежище.
20
1
 
12
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Бойко Борисов няма да е сам в подмазванията си на Турция. Македонски управници се престарават в угаждането си...
19
4
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До До джанъм ГурбетчияСпоко бе човек:-) нали все викаш уважавайте различно мислещите:-) ние пък мислим обратното:-) ти защо не уважаваш различно мислещите от теб:-):-)НАПРОТИВ! УВАЖАВАМ ЧУЖДОТО МНЕНИЕ ,НО АКО ВИДЯ ,ЧЕ ТО Е ГРЕШНО ОПИТВАМ СЕ ДА ГО ОПРОВЕРГАЯ С ФАКТИ! АКО НЕ УВАЖАВАХ ЧУЖДОТО МНЕНИЕ ЩЯХ ДА СЕ РЕГИСТРИРАМ В ТОЗИ САЙТ ЗА ДА ИМАМ ПРАВО ДА ДОКЛАДВАМ ЗА НЕУМЕСТЕН КОМЕНТАР И ДА ТРИЯ ВСЕКИ КОМЕНТАР ,КОЙТО НЕ МИ ХАРЕСВА КАКТО ПРАВЯТ ПОВЕЧЕТО ТУК! ТОЗИ ЕДИН ПЪТ ГО ИЗТРИХА ПЕЙСВАМ ГО ПАК
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Касабоглу вечеряше с турския посланик. Любчо пък го ползват като преводач при "бизнес" контактите. Освен това го ползват като водещ и интернет *** да мъти главите. Всички са навързани като свински черва.Най трудно е положението на Баце. На Султана не може да откаже а на партньорите не може да им развали рахата.Идил пушат Бг - Цигари. Един млад, преуспяващ бизнесмен с тегло 200 кила е много доволен.
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подгонят ли гюленистите и у нас поне три телевизии и няколко медии ще изчезнат.
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първия който подкрепи преврата е Далавери Симеонов. Затова *** който е Любчо от Скат който владее турски и по цял ден следи турски медии - побъркал се е на тема Турция само преврата му е в устата.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 29Той си мисли, че води хибридна война против Турция, учил ги е от най големият си патрон.
14
0
 
4
 
! Отговори
До 29 преди 7 години
Тези неща от патрона ли си ги знаеш?
13
4
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До Илхан"Това е добре бих искал и в бг да се затварят всичко свързано с този терорист!"Би било добре в България да се затворят всички религиозни училища включително и християнските. През познатата история на човечеството, то не е видяло нищо ама нищо добро от нито една религия. Ще има тъмни векове или убийства и войни. За какво ? Колкото по рано всеки научи защо вали дъжд толкова по добре за всички нас.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Су 34 е *** от Фондация Америка за България. Подвизава се и с други никове. *** е Любомир Жeлeв от Тв Скат. Плаща му евреина Балевски - Винкела.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Думата на султана не става на две.