Предизборно: Саркози взе на прицел буркините

Експрезидентът обеща забрана в цялата страна, ако бъде избран
26 авг 2016 17:14,
5
Предизборно: Саркози взе на прицел буркините
Снимка: Reuters

Бившият президент на Франция Никола Саркози, който преди дни обяви, че ще се кандидатира за нов мандат, обяви война на бурките.

Той се зарече да наложи забрана за носене на буркини в цялата страна, ако бъде избран отново за държавен глава на изборите догодина.

Още по темата

В момента Франция е раздирана от напрежение заради решението на няколко общини да забранят носенето на буркини на плажа. Преди ден социалните мрежи прегряха заради снимка на полицаи, които пишат акт на възрастна мюсюлманка и я карат да свали буркините си.

Според Саркози плувният костюм, който мюсюлманските жени носят за прикриване на техните коса и лице, е "провокация", пише The Independent, цитиран от "Фокус".

При старта на кампанията си за наследяване на Франсоа Оланд на изборите догодина, Саркози постави въпроса за френската идентичност като централен.

"Аз отказвам да позволя буркините да се наложат на френските плажове и плувни басейни… трябва да има закон за забраната им на територията на Републиката", заяви Саркози под звука на ръкопляскания.

"Нашата идентичност е под заплаха, когато приемем имиграционна политика, в която няма смисъл", добави още бившият президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Ле Петри преди 7 години
Политиците на така наречените "етаблирани партии" започват да стават все по-прозрачни. До преди няколко месеца плюеха и обиждаха всички крайно десни партии и тези който ги избират. А сега използват същите расистки лозунги за да си спечелят някой друг глас. Само че няма да им мине номера този път и най- късно на следващите избори Европа вече няма да е същата.
4
1
 
2
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 7 години
Забранете най вече хатентатите ;))). Мислите че не може. Може можеее. Всичко може.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За сега забраната е отхвърлена от съда!
2
19
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Забранили бурките и всички заживели щастливо. Докато има глупави избиратели, ще има и хитри популисти. :)))
1
2
 
15
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Солидарни сме с вас Французи и Германци .......солидарни сме