Северна Европа не иска падане на санкциите срещу Русия

Балтийските републики също са против
26 авг 2016 22:40, Александър Попов
186
Северна Европа не иска падане на санкциите срещу Русия
Снимка: Reuters

Страните от Северна Европа и балтийските страни не виждат основание за преразглеждане на санкциите срещу Русия, наложени заради намесата й в Украйна. Това съобщи днес латвийският външен министър Едгарс Ринкевич след двудневно заседание в Рига на външните министри на страните от Северен съвет и от трите бивши съветски републики на Балтийско море, предаде ТАСС.

"Ние имаме единна позиция. Смятаме, че сега няма основания за преразглеждане на наложените на Русия санкции, преди да бъдат спазени Минските споразумения", каза Ринкевич.

Министърът добави, че той и колегите му вярват в необходимостта да се поддържа диалог с Русия по въпроси, свързани с Украйна и Сирия, както и въобще сигурността.

В Северния съвет влизат Дания, Исландия, Норвегия, Финландия и Швеция, а също Естония, Латвия и Литва, като последните три са със статут на наблюдатели.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯТи какво, мислиш, че в Русия не знаят, чу ЕС и НАТО са меки китки? ЕС се разпада, няколко страни искат създаването на европейска армия. Шотландия, С. Ирландия и Уелс ще излезат от UK. Каталуня и Еускади ще напуснат Испания. Във ФРГ има центробежни сили - Бавария, Саксония.
122
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 160 хахахах колко си кухх хахаххахах разсмя ме сериозно хахахха
121
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И със санкции, и без санкции, Русия ще си остане суровинен заден двор на България.
120
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И със санкции и без санкции, Русия ще си остане суровинен заден двор на България.
119
2
 
5
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
До аз да попитам,Има една хубава българска приказка- "каквото повикало, такова се обадило", тоест трябва да прерзгледаме първо ние отношението си спрямо тази страна и след това да искаме те да преразгледат тяхното отношение!
118
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
санкциите ще паднат когато тоя от снимката го предадат на съда в хага или го затворят в някоя психоболница. има вариант и да го разболеят и усмъртят. обикновенно в русия така свършват вождовете
117
14
 
3
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Гледай! Гледай каква злоба! Боже как е възможно този да е лицето на държавата?
116
16
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
АКО СЕ ОТМЕНЯТ САНКЦИИТЕ КЪМ РУСИЯ ТОВА ЩЕ Е ПОВОД РУСИЯ ДА УСИЛИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ АГРЕСИЯТА СИ КЪМ УКРАЙНА ,ПОНЕЖЕ ТОГАВА РУСИЯ ЩЕ РАЗБЕРЕ ,ЧЕ ЕС И НАТО СА МЕКИ КИТКИ ! ЗАСЕГА РУСИЯ ПОНЕ ПРАЩА В УКРАЙНА САМО ВОЕННИ БЕЗ ОПОЗНАВАТЕЛНИ ЗНАЦИ ,А АКО ОТПАДНАТ САНКЦИИТЕ РУСИЯ ЩЕ ПРИДОБИЕ ПОВЕЧЕ КУРАЖ И Е ВЪЗПОМНО ДА НАПАДНЕ УКРАЙНА НАПРАВО С РЕДОВНА АРМИЯ ! ЗАТОВА САНКЦИИТЕ КЪМ РУСИЯ ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖАТ И СЪЩО ДА СЕ УВЕЛИЧИ ТЯХНАТА СИЛА !
115
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
PO DOBRE S BEDNA RUSIA OTKOLKOTO AFROAZIATSKIAT UNION EU KOMANDVAN OT USA 100-GODISHNO UPRAVLIAVASHATA JA GRUPIROVKA VSICHKI JA ZNAIAT KOIA E I BEZ TOVA V AFROAZIATSKIAT UNION NIE NIAMAME REALNI PRAVA SAMO NA XARTIA PRAVA IMAT LASKAVITE TE SA CHOVEZI NIE BALGARITE NE
114
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Римската империя е агонизирала 150 години. росийската може да агонизира още 20!
113
1
 
11
 
! Отговори
h преди 7 години
DCLeaks: Сорос платил на гръцки медии да хвалят преврата в Украйна и очернят Русия
112
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само искат Северен поток и руски газ иначе санкциите да си останат. Много нагли и безочливи.
111
5
 
4
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Башкирия е Стара Велика България от където идва Кубрат.Татарстан е република където бяха натирени Българите от Крим, Украйна и другите Съветски републики за етническо прочистване от Русия. В 4-5 часа сутринта, идват на вратата бъстро, бъстро качват ги на вагони и в един момент спират в степта и слизай бъстро, бъстро. Няма покрив, няма храна. Хората измират, оцеляват на корени и трънки.Те не са Турци. Тава са Българи от Стара Велика България.
110
3
 
4
 
! Отговори
аз да попитам преди 7 години
Всъщност, санкциите над българските селскостопански продукти датират от 1985. Толкова отдавна че никой не се сеща да ги обсъжда. Хората в Русия питат къде са болгарский перец, огурци и т.д.? Нека и ние да попитаме кога най-после Русия ще преразгледа своето отношение към България. Този вестник Български ли е или какъв?
109
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин ще последва Николай , Кадафито и подобни.Русия е Затвор за Народите. Там живеят и нашите от Башкирия и Татарстан.Колкото по-рано, толкова по-добре за народите.
108
5
 
3
 
! Отговори
Диди преди 7 години
И аз съм против падането на санкциите.Нищо че смърди на сяра във форума.
107
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mypзилки, защо ревете? Санкции ще има докато не бъде върнат Крим и не се изтегли руската армия от Изт очна Украйна. Още година и ще клекнат.
106
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кои точно санкции искате да се отменят?ЕС не в забранявал търговията с ***?
105
6
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До всички гледни точкиКонкретно за въпросната Латвия- за 26години населението й се е стопило с около 30%!----Защото изритаха рузките колонизатори.Оставиха само тези, които си смениха окончанията на фамилиите с латвийски.
104
8
 
10
 
! Отговори
до 131 преди 7 години
"Защо няма санкции срещу Турция? Заради бруталната окупация на Северен Кипър?"Ами Кипър и Сирия са искона турска територия и винаги са били(600г) За разлика Крим е бил руски само за 200г.