Ще се бори ли Меркел за нов мандат?

Ще решава догодина дали да се кандидатира отново за канцлер
26 авг 2016 22:32, Александър Попов
29
Ще се бори ли Меркел за нов мандат?
Снимка: Reuters

Ангела Меркел възнамерява да обяви догодина, вероятно през април, дали ще се кандидатира за нов мандат като канцлер на Германия. Това съобщи днес на уебсайта си списание "Шпигел", позовавайки се на източници от нейния Християндемократически съюз (ХДС), предаде ТАСС.

Според списанието отлагането на това отдавна очаквано изявление на Меркел е свързано с неясната позиция на лидера на Християнсоциалния съюз (ХСС) Хорст Зеехофер, който още не е решил дали неговата партия - традиционен съюзник на християндемократите - ще подкрепи Меркел, или ще издигне свой кандидат за канцлер.

Канцлерът е в затруднено положение, защото иска на конгреса на ХДС да бъде преизбрана за председател с мандат още две години, пише "Шпигел". Но ще може да убеди съпартийците си да гласуват за нея само ако са уверени, че тя ще се кандидатира в изборите през 2017 г. А от друга страна в средите около Меркел има опасения, че ако тя постави кандидатурата си без подкрепата на Зеехофер, това ще й навреди, заключава седмичникът.

Първоначално бе предвидено Ангела Меркел да обяви намеренията си още през пролетта на тази година. Но заради миграционната криза и конфликта с ХСС тя отложи за есента обявяването на решението си, припомни ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Pinochet преди 7 години
Нали уж баща и е бил свещеник? Направо не вярвам . ПО ВЕРОЯТНО ХОДЖА
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-същественото на снимката е идиотската усмивка и физиономия.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е необходимо да се стигат някаквиамериканци, а да се вземат мерки данямат никакво влияние върху Европа.И тогава нещата бързо ще почнат даидват на местата си.
16
0
 
0
 
! Отговори
Darma преди 7 години
До Анонимен 6А те са...изобщо не се съмнявай в това.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази бабичка е статистическа извадка на инфантилната немска нация.Тя е лъжкиня, защото трябваше да каже на емигрантите, че ги кани не за да ги храни, а за да работят.Така хората щяха да са наясно като всички постсоциалистически емигранти в Западна Европа.Тя е и ниско интелигентна, и некомпетентна за поста си като повечето европейски политици.Мотото на Европа трябваше да бъде:Не питай какво ЕС ще направи за теб, а какво ти можеш да направиш за ЕС, ако искаме да стигнем американците.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***!
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали Путин бил несменяем диктатор, а тази демократична бабичка колко години управлява Германия? Къде е разликата?
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се как още не са я убили германците. Вместо да е благодарна за незаслужено подареният и живот и да се покрие някъде, тя НАГЛААААААА, мамичката и.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да се разпадне окончателно ЕС и държавите да се върнат към националните си корени и култура,трябва Меркел да продължи да управлява.ЕС ще се напълни с пришълци,това ще засили националистическите движения,ще събуди заспалите западняци и ще стане касапница.Ако европейците надделеят над камиларите ислямисти може да прочистят Европа от тях.
10
0
 
8
 
! Отговори
aaa преди 7 години
Комунистка-нищо добро не носи ,а само проблеми ....
9
1
 
19
 
! Отговори
Шойбле преди 7 години
Една равносметка.За около година Меркел съсипа ЕС ШЕНГЕН НА ПРАКТИКА НЯМА,НАВСЯКЪДЕ Е СЪС ГРАНИЧЕН КОНТРОЛ КОЙТО СКОРО НЯМА ДА ИЗЧЕЗНЕ. Великобритания гласува за напускане на ЕС. DAX е около 10 000 а само преди година стигаше до 12 000 и за капак Германия се напълни със националистически партии със много симпатизанти че и във регионалните парламенти влизат вече. VW се тресе от скандали а е полудържавна фирма и т.н.т. Още един мандат и могат да закриват ЕС.За мен следващия канцлер е Шойбле.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да и още как. Тя е спортна натура
7
1
 
27
 
! Отговори
h преди 7 години
НАЙ ГОЛЕМИЯТ ОТВРАТ Е ДА ГЛЕДАШ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДЕМОКРАТ
6
1
 
32
 
! Отговори
Марко Марковски преди 7 години
Публичен трибунал и публично изпълнена присъда за вещицата на исляма Меркел!
5
23
 
0
 
! Отговори
демограф преди 7 години
Ще я принудят да се кандидатира. И тя ще приеме. Меркел е без алтернативна за немците. Маргинали неофашисти и путинисти нямат глас в Германия. Мълчаливият германец я харесва. И ще я харесва още повече в следващите месеци.
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много прости трябва да са, ако я изберат отново...
3
2
 
10
 
! Отговори
Бай йух преди 7 години
Разбира се че трябва да се бори за още мандати ,иначе за какво си докара толкова избиратели.
2
2
 
12
 
! Отговори
хабиби преди 7 години
до НО в Сирия
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Върви си ШРЕК! Достатъчно поразии направи не само за швабите, но и за ЕС...