Тереза Мей бодро води към Brexit-а, прескача парламента

Премиерът ще задейства без съгласуване член 50
Обновена: 27 авг 2016 12:15 | 27 авг 2016 12:02,
59
Тереза Мей бодро води към Brexit-а, прескача парламента
Снимка: архив, Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей ще задейства уреждащия процедурата за напускане на ЕС Член 50 от Лисабонския договор без каквото и да било съгласуване с парламента. Това съобщи вчера британският вестник "Дейли телеграф", цитиран от ТАСС.

"Тереза Мей няма да прибегне до гласуване в парламента по въпроса за Брекзит, преди да е пристъпила към преговорите за официалното напускане на Великобритания на ЕС", се казва в статията.

Изданието посочва, че противниците на идеята за Брекзит отстояват тезата, че тъй като резултатът от юнския референдум за членството в съюза "е с консултативен характер", то задействането на Член 50 трябва да бъде одобрено и от депутатите в двете камари на парламента. Вестникът пише, че с такова предложение, освен другите, са излезли бившият премиер Тони Блеър и сегашният кандидат за лидер на Лейбъристката партия Оуен Смит, който подкрепя идеята за произвеждане на повторен референдум за членството на Обединеното кралство в ЕС.

Изданието обаче се позовава на свои неназован източник от политическия кабинет на премиера, според когото министър-председателят е дала "напълно ясно да се разбере, че британската общественост вече е гласувала и че тя (Мей) ще постигне успех в осъществяването на Брекзит."

Вестникът предполага, че една от причините за такъв подход на премиера е очевидното мнозинство в двете камари на парламента на привържениците на оставането в ЕС. Например в Камарата на общините (долната камара) срещу Брекзит са агитирали 480 от общо 650 депутати. Затова, докато правителството получи одобрение от долната камара на парламента да задейства Член 50, може да минат много години.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
17, ще ти е.б.а майката!
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами нека да твърдят че волята на народа била с "консултативен характер". Като дойдат изборите за законодателна власт ще получат една хубава консултация. Храни политик да те лае. Ако избирателите не не бяха овластили тия депутати, те сега щяха да са г-н и г-жа никои, а не да се пуйчат пренебрежително пред електората си. Лейбъристите власт няма да видят 20 години.
19
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето това е премиер! Хората казаха мнението си и се съобразява с него по възможно най-бързия начин!!!!Браво, с бодра крачка към разпада на ЕСсср!!!!!
18
19
 
6
 
! Отговори
42 преди 7 години
Свободните хора показаха защо са такива.А ние с робското си мислене затова сме в това положение.
17
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 3"Тая май порка. Джин. С тия торбички под очите."---Ти не й гледай торбичките, защото сигурно има 100 пъти повече акъл от теб.А за джина - всички англичанки пият Ladies' drink, даже и НВ Елизабет II.Твоите торбички сигурно са ПО-ТАКА - от шльковицата, която пиеш скришно от булята. ти позво
16
1
 
12
 
! Отговори
чижденеца преди 7 години
Тук в кралството са уплашени от ислямската миграция и страх от тероризъм,за това се дръпнаха от Е.С. И сложиха *** за кмет.
15
8
 
23
 
! Отговори
До пронд преди 7 години
Абе ти да не си ходил в друга държава и да си мислел,че си в Англия.Няма по надути,противни и грозни същества от истинският англичанин.Ако видиш някъде красива англичанка сто процента в кръвта и има чужд ген.Дори климатът им е противен като държавата.Каква идентичност ще пазят-да се женят братовчеди ли?
14
1
 
0
 
! Отговори
:) преди 7 години
Това #Кога?
13
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка държава,която иска да е независима от ФИНИНТЕРНА ,международната организирана икономическа престъпности начело с ФАЩ и да е с правилна национална икономика и финанси,трябва да осъществи своя си "EXIT" от ЕС и всякакви договори и съюзи с днешните САЩ!
12
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛЕД НАПУСКАНЕТО НА ЕС ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ :DЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ НА АНГЛИЯ, ШОТЛАНДИЯ И СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ А МОЖЕ И НА ПОВЕЧЕ!А ЛИРАТА ИМ ТАКА ЩЕ СЕ СРИНЕ, ЧЕ НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ E 2 ПЪТИ ПО ЕВТИНА ОТ ЕВРОТО :DТЪЙ, ЧЕ ДА ЗА НАПУСНАЛИ ЕС ДО КРАЯ НА 2017-ТА МАКСИМАЛНО!!! ЧЕ ЩЕ ИГРАЕ ТОЯГАТА!
11
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА Е ЗА ЗАБЛУДА НА ОБЩЕСТВОТО, ЧЕ ПРАВИ НЕЩО!!!!!!!!!!!1РЕАЛНО ЩЕ СЕ ПОЧУДЯТ КАК ДА НЕ ИЗЛЕЗНАТ!
10
6
 
2
 
! Отговори
Лала преди 7 години
Премината за брекзита е:1. Политическа - местното население се чувства малцинство има 15 милиона емигранти и по-възрастните ги избива на национализъм 2. Икономическа- паунда и икономиката отпада. След брекзита много финансисти очакват паунда да се качи макар и да има голям шанс в зависимост от обстоятелствата държавата да отпадне !
9
3
 
28
 
! Отговори
До proud преди 7 години
И твоите дядовци да са поробили и ограбили половината свят,заради което сега дължат богатството си,и ти ако бачкаше като тях,демек да не правиш нищо и да взимаш кинти,докато робите от цял свят блъскат неуморно,и ти щеше да си приветлив и усмихнат.Само човек който не познава историята може да се възхищава на тази прогнила и лицемерна нация.Ако отбележим и 1944-та,когато именно Англия срива София със земятапри приключила вече война,то значи си просто един д..хач.
8
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова да се пита "народа", често не е добра идея. Хората взимат емоционални, а не рационални решения и това е резултатът от тях. Утре някой популист ще иска референдум за отпадане на данъците. И "народът" ще гласува с 80% "за". И като отпаднат данъците, същият този народ ще има да рови в кофите за ***. Та толкова за "волята на народа/масата/тълпата".
7
29
 
12
 
! Отговори
proud преди 7 години
Браво г-жо Мей! Английска точност и коректност. А за англичаните (говоря за типичните кореняци англичани )нямам думи да си изразя възхищението какви прекрасни., приветливи и усмихнати хора са, въпреки мрачното време. Затова обичам, не, обожавам Великобритания и им желая най -доброто като нация, защото го заслужават!! И затова се радвам на Брекзита и искам да спре този наплив към Острова на какви ли не имигранти, за да съхранят англичаните неповторимата си идентичност. Много красива страна е Англия! ( разбира се и Уелс, Ирландия и всички в Кралството) Bless you guys! **(
6
13
 
31
 
! Отговори
Абв преди 7 години
Луда английска крава обсебена от мания за величие!
5
3
 
32
 
! Отговори
ами то преди 7 години
до 4и в България мнението на народа е над всичко !! народа сам избра един лек преход който му обещаха комунистите след 89-та . сами ние си гласуваме за политици които но обещават безболезнен преход и благоденствие без да се налага да се променяме. и резултата се вижда след 20 години все в преход .швейцарците гласуваха СРЕЩУ минимално гарантиран доход от 2 000 а ако трябваше ние да гласуваме щяхме да сме ЗА...та така с балакнският ни манталитет
4
34
 
22
 
! Отговори
Практична домакиня преди 7 години
Умна жена... Спасява страната си! Без да съм про съветски комунист ви казвам че ЕС е една добре забъркана помия на която постепенно и изтича годноста. И тези които се усетят на време и се откажат от това творение ес... ще имат шанса да се спасят. Точно като англия.
3
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче пък виждаме как при тях мнението на народа е над всичко, Каквото е решено на референдума, това ще бъде. Няма парламент, няма долни и горни камари.
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неприятна наглосаксонска физиономия.