Обама и Ердоган ще се срещнат в Китай

Срещата на върха на Г-20 започва в неделя
Обновена: 30 авг 2016 07:06 | 29 авг 2016 22:39, Анисия Иванова
58
Обама и Ердоган ще се срещнат в Китай
Архив Reuters

Президентите на САЩ и Турция - Барак Обама и Реджеп Тайип Ердоган, ще се срещнат в китайския град Ханчжоу - столица на провинция Чжъцзян, на 4 септември. Двамата ще бъдат в Китай за срещата на върха на страните от Г-20, която ще се състои в Ханчжоу на 4 и 5 септември, съобщи днес Белият дом, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Обама очаква да обсъди с Ердоган неотдавнашния неуспешен опит за преврат в Турция, съвместната военна кампания срещу "Ислямска държава" и усилията за стабилност в Сирия, както и бежанската криза, каза заместник-съветникът на президента по националната сигурност Бен Роудс пред репортери.

Роудс каза, че правителството на Обама е против дълбокото навлизане на Турция в зони в Северна Сирия, контролирани от опозиционната групировка "Сирийски демократични сили" (СДС), подкрепяна от САЩ. "По-нататъшни действия срещу СДС ще усложнят усилията за изграждане на единен фронт срещу "Ислямска държава", към които ние се стремим", каза съветникът.

Президентът Обама се надява да се срещне и с руския президент Владимир Путин в Ханчжоу, каза Роудс, но добави, че официална среща засега не е планирана. "На всички подобни форуми с тяхно участие обаче ние се стремим да намерим възможност те да общуват. В центъра на вниманието обикновено са проблемите в Сирия и Украйна", каза Роудс, цитиран от ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: КитайердоганОбама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде да разриват тази ИД и да се приключва вече.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция е единствената държава в света която има законното право и справедливи причини да влезе в бой с ДЕАШ и ПКК на територията на която и да е съседна държава. Защото Турция даде много като човешки живот, икономически и хуманитарни средства до сега. Това не можеше да продължи до безкрайност.. За да няма бежанци нито в Турция, нито на запад, трябва веднаж за винаги да се реши проблемът СЪС ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ намиращи се в региона от водите на Ефрат и Тигър до белгийската, френската, германската...столици....Защото западат за да държи Турция за юздите се стремей всячески да я д
27
4
 
14
 
! Отговори
ЩЕ ИМ СЧУПИ ИГРАЧКИТ преди 7 години
ВИЯТ НА УМРЯЛО, ЧЕ ЕРДОГАН ЩЕ ИМ УНИЩУЖИ ИД-ТО И ПКК-ТО,НО ЕРДОГАН НЯМА ДА ГИ СЛУША, ЩЕ ИМ СЧУПИ ИГРАЧКИТЕ :))))))))ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
26
6
 
6
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Вие пуйкките сте били народ. :)))))) Кривоглавите мутанти, дето от мама на сестрата после на. братовчедката и после на козите:)))))) Султаня ви прилича на ам гъл.
25
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Obama e dobar chowek
24
10
 
11
 
! Отговори
бг преди 7 години
Кюрдите са добри хора,турците са ***.
23
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бааааааси мамцето, дори думата "пpocт", която е синоним на думата "българин" е банвана в този сайт! Булгаааааар булгааааааар ... дори тор за ливада на става от тебе!!
22
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ManВсеки път като ви наричам *** изпитвам угризения на съвестта, че може би обиждам и наранявам чувствата на горките животни, като ги сравнявам с българите! Но такъв *** като криводзурлатия българин няма никъде в нашата Вселена, нито в паралелната! А бе кюпек, да си чувал нещо за кирилица? Азбуката, създадена от по-братятата ви, макоднските братя Кирил и Методий? Казвам полубратя, защото за съжаление другите ви полубратя сме ние, турците!! (Какво сме направили с македонката????)
21
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Sega Putin I Obama zaedno shte se izserat varhu fesa na mustakatiq kloun I shte mu go nahlupqt na kvadratnata glava da gi zabavlqva.
20
6
 
5
 
! Отговори
Man преди 7 години
Krivoglavite anadolni primati prez polednite 140 godini I'm razplakahme mameto pingvinsko.Posledniq pat beshe samo predi 30 godini,koga gI naritahme Kam Orienta I to samo za mesec.Armiqta im velika samo si barsheshe sopolite po poturite.Takav kompleks sme Im sazdali,che viqt na ordi po vestnicite.
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ODESSAЗнам че те сърби "крастата" и търсиш някой да те начеше, но ние турците сме много изостанал народ и чешем само крастата на българките, но не на българите. За българите препоръката ми е да ползват дъбов клон да си начешат "крастата"! И скапаняци ще наричаш добитъка, дето те е родил, същество криводзурлато!!
18
0
 
3
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Ела да си начешем крастсата утре вечер пред Милернтор. *** лаещ по интернет.
17
2
 
4
 
! Отговори
маиор томчев преди 7 години
Украйна за ЕС,Турция за Русия със половината част от Боефора,другата ще бъде анексирана от Великобритания.Войната в Сирия скоро ще приключи,тъй като от Сирия не остана нищо.Американците ще вдигнат или свалят,лихвите,цените на петрола,цените на цените,и ще отворят още някоя база по света.
16
3
 
10
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Пуйките никой не ви обича във европа. Ние източновропейците пък никак. Що не си стоите там? От вас няма да излезе нобелов лауреат. :) И алах е велик колкото кучето може да скочи според дебелината по дължината на тоягата :)
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А този Ораба какъв беше?
14
1
 
3
 
! Отговори
do 23 преди 7 години
А бе турците не са стока, но и Русия и САЩ не трябва да ги подценяват. Какво ще направят САЩ с база в Румъния? Пак нищо. Но пък ако си спечелят Турция за враг, това вече е нещо. Румъния също.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Базата в минджирлик вече не е потребна на САЩ и мустака мож да си я завре в шпионката.САЩ си има Румъния където разположи противоракетният щит и където ще складира ядреното оръжие.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пак ще ви кажа,Кюрдистан ще има и то със територия от Турция_----------------Интересно как някои пишат на сън.
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересен е филма за гледане,какво ли ни е подготвил елита? Подозирам ,че сапунката ще продължи със изваждането на Турция от НАТО защото нахлуването и във Сирия и обстрел по кюрдите е достатъчен повод.Интересно е как ще прекарат мустака да настъпи мотиката ,като свали американски самолет или като свали руски и американски ,хахаха.Аз пак ще ви кажа,Кюрдистан ще има и то със територия от Турция а Румъния е новият партьор на САЩ за балканите
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роудс каза, че правителството на Обама е против дълбокото навлизане на Турция в зони в Северна Сирия, контролирани от опозиционната групировка "Сирийски демократични сили" (СДС), подкрепяна от САЩ. "По-нататъшни действия срещу СДС ще усложнят усилията за изграждане на единен фронт срещу "Ислямска държава", към които ние се стремим", каза съветникът."""""""""Че за какво и е на Турция единен фронт, тя и сама може да ги смачка, за какво ви е да я спирате ако съществуването на ИД не ви е изгодно?