Министърът на вътрешните работи на Турция хвърли оставка

Ефкан Ала беше смятан за близък до президента Ердоган
Обновена: 31 авг 2016 21:43 | 31 авг 2016 21:37,
48
Министърът на вътрешните работи на Турция хвърли оставка
Снимка: архив Reuters

Вътрешният министър на Турция Ефкан Ала подаде оставка, съобщи изненадващо по телевизията премиерът Бинали Йълдъръм, предаде Франс прес. Ала беше смятан за близък до президента Реджеп Тайип Ердоган.

Той е заменен на поста от министъра на труда и социалната сигурност Сюлейман Сойлу, съобщи Йълдъръм и благодари на Ала за досегашната му работа.
Не беше дадено никакво обяснение за оттеглянето на вътрешния министър, един от влиятелните членове на правителството, отбелязва АФП.

Разузнавателните служби обаче бяха подложени на големи критики за неспособността им да предвидят опита за държавен преврат, извършен от част от въоръжените сили на 15 юли, който разклати властта на Ердоган, посочва БТА.

Ала заемаше поста вътрешен министър от ноември 2015 г., но преди това беше заемал същата длъжност от декември 2013 г. до март 2015 година. Той напуска поста си в момент, когато нападенията на Кюрдската работническа партия в Югоизточна Турция се засилиха отново след близо двугодишна пауза.

Министър на труда става Мехмет Мюезиноглу, предаде ТАСС, цитирайки Анадолската агенция. Мюезиноглу е ръководил от януари 2013 г. до май 2016 г. министерството на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
До Су 34 преди 7 години
ТИ КАКВО ИСКАШ ДА СА МАЗНИ КАТО НЯКОИ ДРУГИ:-):-):-)ТИ НЕ СЕ ПРИТЕСНАВАЙ КОМШУ ЗА НАС:-)ЗА ТОВА КАКВО ПОКАЗВАМЕ НА СВЕТА:-):-). ТОЙ Е ПРАВИЛНИЯ ЧОВЕК:-):-):-)ГОВОРИ ТАКА КАКТО ЗАСЛУЖАВА ОТСРЕЩНИЯ:-):-):-)ОТ ЕДИРНЕ
11
3
 
0
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Да, но той псува в някакъв си форум, вие показвате неандерталщината си на света!
10
0
 
5
 
! Отговори
От Едирне преди 7 години
СЮЛЕЙМАН СОЙЛУ Е ТОЧНО ЗА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ:-):-):-)БРАВО НА ЕРДОГАН. ПКК ТО МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС:-):-):-):-)
9
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде, пожелаваме на кюрдите още успехи. Дано скоро се отцепят от робството :)
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС И САЩ СА СЕ СКАРАЛИ ЖЕСТОКО,САЩ ОБВИНЯВА ЕС, ЧЕ УМИШЛЕНО САНКЦИОНИРАТ АМЕРИКАНСКИ ФИРМИ :))))))))ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААНАКРАЯ ЩЕ СЕ ИЗЯДЕТЕ ЕДИН ДРУГ :)))))))))))))))))))))))))
7
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО ВЗЕМЕШ ЕРДОГАН И ГО УМНОЖИШ ПО 3 , ЩЕ ПОЛУЧИШ СЮЛЕЙМАН СОЙЛУ,ЩЕ ТИ СЕ СТЪЖНИ :))))))))))))))))))3-ТИЯ СВЯТ СА ПОСЛУШКОВЦИТЕ, КОИТО СЕ ПОКЛАНЯТ И ЦЕЛУВАТ КРАКА,И НЕ ПСУВАТ :))))))
6
10
 
14
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
ПРЕДИ 2 ГОДИНИ БЕШЕ НАПСУВАЛ АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАННИК НА ЖИВО,МНОГО ГРУБ НАЧИН :)))))))))))))-----------Нормално, все пак сте държава от Третият Свят!
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕФКАН АЛА БЕШЕ МНОГО ДОБЪР МИНИСТЪР :))))))ТОВА МУ БЕШЕ ПРОБЛЕМА, ЧЕ БЕШЕ ДОБЪР :))))))НЕ ПОЗНАВАТЕ СЮЛЕЙМАН СОЙЛУ - ТОЗИ Е НАЦИОНАЛИСТ ПСИХОПАТТТ,ЩЕ ИЗКОРЕНИ ТЕРОРИСТИТЕ ЗА НЯМА И 2 МЕСЕЦА :))))))ПРЕДИ 2 ГОДИНИ БЕШЕ НАПСУВАЛ АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАННИК НА ЖИВО,МНОГО ГРУБ НАЧИН :)))))))))))))БРАВО ЕРДОГАНЕ :))))))
4
6
 
23
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Ами интересува ме, тъй като е на границата на собствената ми държава. Трябва да си винаги нащрек, когато съседът ти гради диктатура и има мечти за империя. Нещо странно ли намираш в това, че не съм заспала овца?
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган харесал много Цецо и Румито,сега се колебае,кой от двамата да избере!
2
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едва ли има нужда от повече доказателства, че "превратът" е просто един театър на Цирк дьо Мустак, за да си очисти всички пречки по пътя към пълната диктатура. Започна се с унищожаването на гражданското общество и независимите медии, премиерът Давутоглу "подаде" оставка малко преди "преврата", после започна масова чистка на всички нива- съд, образование, армия, политически сили. Сега на и министъра на МВР му подадоха оставката.
1
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво ни интересува това нас НОРМАЛНИТЕ хора