Унгария праща 3000 полицаи на сръбската граница

Около 100 бежаци на ден се опитват да влязат в страната
31 авг 2016 18:35, Анисия Иванова
13
Унгария праща 3000 полицаи на сръбската граница
Снимка: БТА

Унгарските власти възнамеряват да изпратят допълнително три хиляди полицаи на границата със Сърбия, за да засилят контрола над пристигащите мигранти, съобщи Дьорд Баконди, съветник по въпросите на сигурността на унгарския премиер Виктор Орбан, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Потокът от бежанци от страни от Африка и Азия в Унгария остава "прекалено голям", каза Баконди по унгарското радио. Всеки ден в страната се опитват да влязат нелегално около 100 души, полицията успява да ги задържи, но все пак мерките за сигурност ще бъдат засилени.

От 5 юли Унгария въведе засилени мерки за сигурност на границите си със Сърбия и Хърватия.

Те предвиждат създаването на осемкилометрова буферна зона по границата, на територията на която мигрантите ще бъдат спирани и връщани към транзитните пунктове, където могат да подадат молби за получаване на бежански статут. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: сърбияУнгариябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
11
 
1
 
! Отговори
САМО ГЕРБ! преди 7 години
Борисов много добре си раздава картите.Ердоган е силната карта за България и българите!Хайде да не забравяме че с Турция сме кръвно свързани и 1/5 от българското население е от етнически турци и мюсулмани!НЕКА ДА НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАМЕ--ВСЪЩНОСТ ТУРЦИЯ НИ ПАЗИ ГРАНИЦАТА!А...НЕ ТИЯ КОИТО СЕ ПЛЮНЧАТ ПО ФОРУМИТЕ И ПАРТИЙНИТЕ СЪБРАНИЯ...
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов вече е вреден за България. Панира се като ученичка се чуди на кого да застане в партер-на Ердоган или на Путин. Някой от вас да разбра, че миналата година унгарците издигнаха 175 к ограда на границата със Сърбия? Някой да разбра, че таягодина я дублират? А наш Бойко орева орталъка, мазни се на всеки диктатор и нищо съществено не прави. Да се управлява държава не е като д арежеш лентички.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мирно и кротко без да се бие в гърдите колко е велик, човекът си върши работата и си пази държавата.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко поне може да изпрати на границата кмета на Симитли, да видим колко са безстрашни джихадистите.
8
0
 
31
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Не пишете вече че ми течат лигите по клавиатурата. Каквото желая за България, го чета че го вършат Унгария.Орбан, та Орбан - не е един човек а цял парламент който работи за народа си.Завиждам!
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕРДОГАН С ТАНКОВЕ В СИРИЯ РАЗЧИСТИ 400 КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА ЗА НЯКОЛКО ДЕНА, ПРАВИ ЗОНА ЗА СИГУРНОСТ, ТАМ ЩЯЛ ДА СКЛАДИРА БЕЖАНЦИ,И ЩЕ ГИ ПРАЩА В ГЕРМАНИЯ СЪС САМОЛЕТ, ЕВЕНТУАЛНО ЩЕ ГИ ПУСКА С ПАРАШУТ :))))ДА НЕ СЕ МЪЧАТ ХОРАТА :))))
6
0
 
19
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Бойко да не чака ами да се разбере с Орбан за подкрепление. И на унгрците ще им е в пъти по-изгодно да пратят контингент директно на европейската граница, вместо там. Дето се вика - "Win-win".
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как пък нищоправеща армия? Пиенето по цял ден, белот, спане по време на наряд нищоправене ли е? Изисква се много опит и ритина.
4
0
 
21
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Като не стреляш те стрелят. Стара европейска притча. Дано си я припомним. Аз искам да знам ако сега не изкарат армията от невероятните 20 000 души, да решат проблема о време, кога ще я изкарат, когато Турция поиска Южна България ли? Щото били населени с мюсюлмани? Почваме от Харманли и свършваме със столипиниво. Аз заплати на военни предатели нищоправещи няма да плащам
3
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това поведение от Унгария не е европейско. В разрез на евроатлантическите ценности (каквото и да означава) е. Как така ще ги спират и връщат, а ние им даване статут, жилище, работа и какво ли още не? Каква е тази стена и буферна зона? Каква е тази дискриминация? Веднага ек да ги постави под наблюдение. Да й наложи строги, но справедливи санкции. Бхк няма ли да каже нещо, да сазира съда за права на човека, какво спи и нехае?
2
23
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИНО ... преди 7 години
..КАТО ТИ СЕ СТРЕЛЯ , ХОДИ В СИРИЯ ПРИ БРАТУШКИТЕ ТИ.......!АМА НЕ ТИ СТИСКА ,НАЛИ...??!У НАС --ВСЕКИ Е "ПАТРИОТ" КАТО ТЕБЕ НА 3-РАКИИ...ХА,ХА,ХААААА
1
1
 
40
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Въпросът е кой ще започне да стреля пръв, първите печелят, май ще е Унгария или Сърбия. За 100 на ден пращат 3000 тук минават 250 плащаме 70 души фронтекс. От 1878 по голям предател не ни е управлявал, мил роден банкянски башибозук