Клинтън пак води - с 4 процента пред Тръмп

Други кандидати не бяха допуснати до първите тв дебати
17 сеп 2016 08:30, Петя Славова
48
Клинтън пак води - с 4 процента пред Тръмп
Снимка: БТА

Кандидатката на демократите на президентските избори в САЩ през ноември Хилари Клинтън води с 4 процента пред своя републикански съперник Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Последното проучване на института Ипсос, проведено за агенцията, показва, че разболяването на Клинтън от пневмония изглежда не е намалило подкрепата за нея.

Според анкетата, проведена в периода 9-15 септември, 42 на сто от хората, които вероятно ще гласуват, подкрепят кандидатката на демократите, а 38 процента - републиканския й опонент.

Клинтън, която води в проучванията на Ипсос почти без прекъсване, откакто двамата с Тръмп бяха официално номинирани от двете водещи партии в САЩ през юли, отново е възстановила тази седмица преднината си, която бе заличена в края на август.

Един на всеки петима вероятни избиратели не подкрепя нито представителката на демократите, нито кандидата на републиканците. За сравнение, това важеше за един на всеки 10 вероятни избиратели, или два пъти по-малко, на същия етап от надпреварата преди четири години.

Незначителна част от привържениците на Клинтън казват, че безпокойствата за здравословното й състояние, са ги разколебали в подкрепата им за нея, пише БТА.

Изборен анализ на Ипсос/Ройтерс обаче показва, че надпреварата е станала по-оспорвана през последните седмици. Ако изборите бяха днес, шансовете за победа на Клинтън са оценени на 60 процента. За сравнение миналата седмица те бяха 83 на сто.

Една от причините е, че днес Тръмп би спечелил в ключовия щат Флорида.

Президентските избори в САЩ са непреки. На всеобщи избори всеки щат излъчва определен брой делегати в избирателната колегия, която официално избира президента на страната.

Клинтън и Тръмп са единствените кандидати, допуснати до първите телевизионни дебати в надпреварата за Белия дом, предаде Франс прес, като се позова на независимата комисия, която организира дебатите.

Критерият са проучвания на общественото мнение, в които демократката получава средно 43 процента, а републиканецът - 40,4 на сто. Така Клинтън и Тръмп ще се изправят един срещу друг в Университета Хофстра, край Ню Йорк, на 26 септември. Либертарианецът Гари Джонсън с 8,4 процента и кандидатката на Зелените Джил Стейн с 3,2 на сто не са допуснати.

Останалите два дебата ще се състоят на 9 и 19 октомври. Ще бъде обявено по-нататък кои претенденти имат право да участват в тях.

Кандидатите за вицепрезиденти ще проведат само едни дебати - на 4 октомври. Единствените, които се класираха за тях, са демократът Тим Кейн и републиканецът Майк Пенс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
3
 
! Отговори
Темида 2 преди 7 години
Тръгнаха пак платените *** на БСП явно.....Здравейте от нас....интелигентните хора в интернет които няма да гласуват за комунисти ако ще и дявола да е алтернативата.
27
1
 
4
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Тоя коментар *** кара........Проблемът на България сега е ГЕРБ. Трябва да изберем някой друг, няма значени кой, само да не е ГЕРБ. Преди и другите крадяха, но сега като изберем някой БСП или Реформаторите, или АБВ или патриотите те повече няма да крадат защото сега е по-разлчично, този път всичко ще бъде по-различно - ще бъдат честни и ще работят за доброто на народа, нещата ще се оправят този. Гласувайте за когото искате, само не за ГЕРБ.БПС няма да крадат...........те друго знаят ли?
26
0
 
3
 
! Отговори
234 преди 7 години
i kakvo shte stane tazi kukla ako specheli,pak shte grabqt zlatoto ot bg ivsichki ostanali resursi,vyn USA ot BG,trqbva da im kajem ne sa dobri doshli v BG
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като стане президент дон Трън, вече няма да води.
24
1
 
13
 
! Отговори
Шматко фон Хамбург преди 7 години
Най-вероятният нов президент на САЩ ше е Доналт Тръмп На много хора от сегашното политическо статукво това не им е изгодно и за това руптаят страшно . Много вероятно е ако стане г-жа Клинтън да е с жестока манипулация или с корпоративен вот от оръжейната и авиационна промишленост
23
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***
22
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът на България сега е ГЕРБ. Трябва да изберем някой друг, няма значени кой, само да не е ГЕРБ. Преди и другите крадяха, но сега като изберем някой БСП или Реформаторите, или АБВ или патриотите те повече няма да крадат защото сега е по-разлчично, този път всичко ще бъде по-различно - ще бъдат честни и ще работят за доброто на народа, нещата ще се оправят този. Гласувайте за когото искате, само не за ГЕРБ.
21
13
 
4
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Да избереш един от двама ненормални.
20
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е нагласеното проучване на Ипсос. В проучването на ЛА Таймс Тръмп води с 6%.
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гошо...ТъпотоНи можи. Националното предателство върви както с възхищение и слугинаж спрямо меркел и юнкер, така и с гласуване у нас за точно този зеленчук, който имаш предвид. В краен случай за на гошо *** солташака - ама това последното важи само за една бутикова групичка от храненици на споменатия пън.
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 27Много слаба продукцията на родните тр.олове. Оказа се, че не са толкова проамерикански, нито проевропейски настроени, а са твърдо про хилъри и про меркел - останалите им "про" са ясни от самосебеси. Голям майтап ще падне, когато и двете бабички се издънят на избори.
17
7
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
До Един българинГласувай за който искаш,само не за кликата на Банкянскя...зеленчук.Айде холан;знаеш вица за мъжкото *****.Колкото до мен не крия,ще гласувам за г-л Радев,български офицер от кариерата,доказал се в професията си,не кабинетен политикан.И Тръп не е политик,за това пропищяха и там политиканите и го сочеха като бяла...врана.Политик у нас стана...м'ръсна и гнусна дума.Българи да изберем президент,който не е...клепал и коленичил на Меркел,Ердоган,Обама и пр.да изберем достойния президент
16
3
 
17
 
! Отговори
уайтхаус преди 7 години
До Анонимен 18* да ме обвинява в продажничество е смешно. А това за рублите пък е съвсем нелепо. Скоро Тръмп ще е президент и май ти ще се окажеш в ролята на кандидат ***. Стига на руснаците да им трябват подобни ... като тебе де. Няма честен човек, който да не вижда правдивостта в думите на Тръмп. Сигурно 75% от американците с европейски корени са рубладжии, ако те питам тебе, щото са за Тръмп.
15
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тази бабка на последната среща с Путин в качеството си на държавен секретар го е направила за 2 стотинки. Затова сега великия руски вожд е пуснал на дълбока оран всички възможни руски плугове само и само Клинтън да не стане президент, че после ще плющят и шамари по голоте теме на великия руски вожд."Няма по-дълбока оран от тази която се извършва в задния ти двор. И темето ти е доста зачервено - докато те плющят те шляпат. Или обратното - все тая.
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и аз ги мразя и какво от това.
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом е излекувала съдовата деменция,да се пробва.
11
3
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Българи,мобилизирайте се,предстоят съдбовни избори на 6-ти ноември За нас и за Щатите това е...повратна точка.Всички пред урните за да покажем червен картон на Бокоффската клика.За американците е...ясно;трябва да подкрепят Тръмп.Промяна,промяна,промяна;изтърканите политици на...бунището.(безплатно...съобщение)
10
2
 
6
 
! Отговори
Б Г прави избори преди 7 години
Щом шорош чрез банкстерите ни осигуряват кампанията.......ний сме сигур.
9
2
 
15
 
! Отговори
Алов преди 7 години
Ама двойничката ли или оригиналната?