Борис Джонсън: Русия е виновна за протакането на войната в Сирия

Той вини Москва, че е обстрелвала хуманитарен конвой
25 сеп 2016 18:00,
83
Борис Джонсън: Русия е виновна за протакането на войната в Сирия
Снимка: Reuters

Русия е виновна в удължаването на войната в Сирия и може да е извършила военни престъпления при бомбардирането на хуманитарен конвой, заяви външният министър на Великобритания Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

Конвой с 31 камиона беше нападнат в понеделник вечерта, убивайки около 20 цивилни.

Американските представители смятат, че Русия е отговорна за атаката, но Москва отхвърли обвиненията.

"Русия е виновна за протакането на войната и превръщането й в далеч по-отвратителна", заяви Джонсън.

"Що се отнася до случай като бомбардирането на хуманитарни цели в Алепо, ние трябва да наблюдаваме дали бомбардировките са осъществени със знанието, че това са изцяло невинни цивилни цели, то това е военно престъпление", настоя британският дипломат №1.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
2
 
! Отговори
пенко преди 7 години
МНЕНИЕ : ЗА РАБОТЕЩИТЕ ПЕСЕНТА Е :" НИЙ ТВОРЦИ СМЕ НА БЛАГАТА...ДА ЖИВЕЙ -ЖИВЕЙ ТРУДА "! А ЗА ЖУРНАГЪСЦИТЕ/ВЕЧЕ НЯМА "НАЛИСТ"/ ПЕСЕНТА Е : " НИЙ ТВОРЦИ СМЕ НА ЛЪЖАТА- ДА ЖИВЕЙ-ЖИВЕЙ ПАРАТА...РЕПОРТЕРИТЕ В "ГОРАТА" !!!
68
1
 
2
 
! Отговори
изумен преди 7 години
До dpНещо рано сте се дрогирал днес в понеделник. Така ли започвате седмицата ?.
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е виновна за протакането на войната и превръщането й в далеч по-отвратителна", заяви Джонсън.са остава и да го докаже с факти, иначе е си чист голословен празноглавец!
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За разлика от краварите които предполагат че е имало руски санолети, руснаците имат записи от въздушния трафик на които е фиксирано - американски въоръжен дрон. Та крадеца вика дръжте крадеца!Нищо ново в западната политика :)
65
9
 
7
 
! Отговори
dp преди 7 години
Мале мале колко се е напънал пак дежурният руски слуга - агит ***.Цял свят вижда азиатската жестокост на Путин - прави същото което направи с Грозни на времето, срива града със земята. Това и Хитлер и Сталин не са го правили - но слугите затова са слуги, да служат на господаря.Отвратителни гадини.
64
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борис Джонсън - *** перхидролен потомък на турски фес, мислех, че има повече мозък в башибозушката си кратуна.
63
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ираком и Ливией займись клоун.В Сирии Россия без твоих идиотских советов обойдтся.Мнение пуделя Россию не как не интересует.Чихали мы на твои бредни.
62
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам дали Русия е виновна за протакането на войната, но знам, че от другата страна на блатото са виновни за започването.
61
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилите много харесваха Борис докто той агитираше за Brexit. Сега изведнаж стана много лош. Същото ще стане ако Тръмп стане президент.
60
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а американците създадос ИДИЛ и им се радваха как убиват ристяни 4-5 г преди да се намеси Русия и да ги унищожи .. от янките само война и смърт го чака всетът
59
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв народ бе народа избяга в Европа това са главорезите на садам От Ирак идил се снабдява от терористи от цял свят а тях ги спонсорира терористични държави.който искат да свалят законно избран президент.Като не им изнася да бяха изчакали другите избори.и да гласуват .НИКАДЕ ПО СВЕТА НЯМА УМЕРЕНА ОПОЗИЦИЯ С ОРЪЖИЕ.ИМА ПАРТИЗАНИ И ХАЙДУТИ
58
15
 
17
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
БЕЗ РУСКИТЕ САМОЛЕТИ И ВОЙСКИ ...АСАД ОТДАВНА ДА Е ОКАЧЕН НА ВЪЖЕТО КАТО САДАМА....!!!РУСИЯ , ТРУДНО ЩЕ СЕ ИЗМЪКНЕ ОТ ТАЯ АВАНТЮРА!ЧАКА Я СТРАХОТЕН КРАХ!
57
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
65 са и от 100 ранени ще останат инвалиди и ще умрът още 15Ко като са воиници не са ли хора вие защитавате умерените терористи идил и сащ.ВОЙНИЦИТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ЗАЩИТАВАТ В ТОВА КОЕТО СА СЕ КЛЕЛИ И СА ГОТОВИ ДА УМРЪТ А НЕ КАТО ВАС ПРОДАЖНИЦИ ДА СИ ГЛЕДАТЕ ЖИВОТА.
56
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за убиването на 80 сирииски войници от коалицията на НАТО не ли престапления бе ***.
55
7
 
18
 
! Отговори
Новината преди 7 години
Като слушам дружния истеричен вой на колективния запад, започвам да вярвам на многобройните заявления в арабските медии, че руски ракети "Калибр" са унищожили щаб на западните специални служби в Алепо и са убили 30 офицери от СПЩ, Израел и Катар.
54
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борката защо не каже как неговите приятели от Джаиш Ал Ислам и Джабхат Ал Нусра използват цивилните като жив щит в Алепо и не им позволяват да се присъединят към правителствените коридори за хуманитарна помощ?Борката защо не каже как неговите съюзници от "Армията на завоеванието" (ах, че демократично звучи!) режат глави на сирийски войници и цивилно население?
53
4
 
1
 
! Отговори
Flame преди 7 години
До Любопитен - Защо пък да е по-лошо. Аз не мисля така.
52
3
 
12
 
! Отговори
Любопитен преди 7 години
До МЛАДАТА ШКУМБАИнтересно,щом при социализма България е била пустиня,какво ли е сега,когато положението е по-лошо?????
51
5
 
13
 
! Отговори
дядомраз преди 7 години
Без Русия ИД и Ал Кайда вече щяха да са победили. До там се е стигнало,че конфликта има само силово решение. Последните 20 г. се нагледахме как Запада бомбардира когото си ще и опустоши сума държави.
50
2
 
19
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Има право да се ядосва Б.Джонсън-планът им за лесна победа над Сирия отиде по дяволите,а парите хвърлени за "умерените" и неумерени главорези-на вятъра!Сега Рошльото да си гледа Брекзита,че да не се осе** и там!