Белият дом похвали Клинтън за снощния дебат

80,9 млн. зрители са гледали тв дебата й с Тръмп
Обновена: 27 сеп 2016 22:44 | 27 сеп 2016 22:42, Анисия Иванова
29
Белият дом похвали Клинтън за снощния дебат
Снимка: БТА

Белият дом похвали Хилари Клинтън за представянето й на снощния първи предизборен телевизионен дебат и заяви, че тя се е представила "доста силно", предаде Асошиейтед прес.

Говорителят Джош Ърнест каза, че президентът Барак Обама е гледал дебата в Белия дом. Клинтън изложила по много убедителен начин аргументите си за надграждане на икономическия напредък на САЩ при Обама, постигнат от него при справянето с най-голямата криза след Голямата депресия, посочи говорителят.

Ърнест също така противопостави нежеланието на републиканеца Доналд Тръмп да обяви информацията за данъците си на решението на Обама да постъпи по точно обратния начин като кандидат за Белия дом и като президент.

Прозрачността е "добра за изборния процес и е добра за избирателите, тъй като те вземат наистина важно решение за бъдещето на страната", продължи говорителят на Белия дом.
Първият предизборен дебат между кандидатите показа, че Доналд Тръмп не притежава нито нужната подготовка, нито нужния характер за президент, заяви днес в интервю Обама, цитиран от ТАСС. Той каза, че с удоволствие е наблюдавал доста "енергичните дебати" за това в каква посока да поемат САЩ.

Водачката на демократическото малцинство в Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси осмя Тръмп, като го нарече "Господин Снощи" и заяви, че той може и да не се яви за следващия дебат след разликата в представянето на двамата кандидати снощи, предаде Асошиейтед прес.

Рекордни 80,9 милиона зрители са гледали снощи първия телевизионен дебат между Хилари Клинтън от Демократическата партия и Доналд Тръмп от Републиканската партия. Така бе счупен поставеният през 1980 г. рекорд от 80,6 милиона зрители на предизборен диспут в САЩ. Това съобщи Си Ен Ен, като се позова на компанията за маркетингови изследвания "Нилсън", предаде Ройтерс.

Телевизионната аудитория от 80,9 милиона зрители включва близо 45 милиона, които са гледали 90-минутния дебат по четирите големи американски телевизии, плюс още милиони, които са проследили дебата по кабелните телевизии, уточни Си Ен Ен.

Най-гледаният досега предизборен диспут в САЩ беше между Роналд Рейгън и Джими Картър през 1980 г. Той бе наблюдаван от 80,6 милиона зрители.

Първоначалните данни от четирите най-големи телевизии обаче показаха, че вчерашният 90-минутен дебат няма да надхвърли 100 милиона зрители, както бяха прогнозирали някои анализатори преди диспута.

Съобщените тази вечер числа не включват милионите хора, които са гледали дебата в барове, ресторанти и онлайн по Туитър, Фейсбук и други социални медии, посочва Ройтерс.

През 2012 г. първият дебат между президента Барак Обама и тогавашния кандидат на републиканците Мит Ромни беше гледан от общо 67,2 млн. зрители.

Вчерашният дебат между кандидатите за президент беше първият от общо три преди изборите на 8 ноември. Следващите два ще са на 9 и 19 октомври. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Резултатите?!Медиите твърдят: Клинтън печели, Свободния вот в интернет - губи...Правете си изводите!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах дебата при изключен звук. Така най-добре се разбира какъв вампайър е Килърката.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако тази вещица спечели , това ще означава че американския народ е зумбиран до край и няма спасение за него
20
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Килъри Клинтън е ПРОФЕСИОНАЛЕН ПОЛИТИК и както предизборната кампания така и ръководството на САЩ са и напълно познати - ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ ПЛЮС ЗА НЕЯТРЪМП сам си е спечелил милионите и знае какво реално е да си от другата страна на барикадата Това е неговото преимущество.Отностно политикатаКилъри ще запали поредната страна по света за да се опита да запълни дупката в бюджета после следващатаТръмп ще се опита да върне производството в САЩ и да изгони нелегалните като намали безработицата
19
0
 
3
 
! Отговори
J* преди 7 години
Няма как да поддържам Тръмп, но тази восъчна вещица нито "спечели" дебата, нито показа с нещо, че е по-нормална от реднека. За 90 минути само плю по опонента и обяснява какво били казали нейните експерти...
18
0
 
7
 
! Отговори
Ivo преди 7 години
80,9 милиона зрители гледали театър с кукли на конци.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАСС е упълномощена да заяви, че Тръмп е спечелил 100% от руснаците в Русия.
16
4
 
4
 
! Отговори
aaab преди 7 години
Всичките ми приятели американци са за Хилъри. Не познавам един, който да е за Тръмп. Който е за Тръмп го наричат бавноразвиващ и прочее. Сервитьори казват на инженери бавноразвиващи. тъжна картинка.
15
2
 
13
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Ако американците изберат Доналд Тръмп, ще имат шанс за промяна. Ако изберат Клинтън, тя ще продължи тотално провалилата се политика на Обамата.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мимуната обикаля Америка за кампанията на вещицата на гърба на данъкоплатеца. Демонократите са рак за американското общество и повечето проблеми идват от тях.
13
3
 
9
 
! Отговори
-- преди 7 години
аман от тоя хамерикански цирк. ротшилдови вече са избрали марионетката ,само дето тя не знае за това -- останалото е парлама за будалите дето си мислят че си избират ,,президент,,--голям смях та направо ужас.
12
3
 
4
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Дилемата пред американския избирател е - между усо...йни....ца.....та и тъ....пи......ра!!!!!А, ся де!?!?!?
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами гледах речта, естествено не цялата, но горе-долу се запознах с аргументите им. Не знам защо Белият дом хвали Хилъри, след като дори в youtube коментарите накланят везните в полза на Тръмп, като дори имаше някои, заявяващи че Тръмп...как да се изразя по-деликатно...е "правил секс" Хилъри "без нейното съгласие" на въпросният дебат.
10
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах не повече от 2-3 минути от въпросния дебат и спрях, преди да започна да губя мозъчни клетки. Не знам за какво се хвалят в Белия дом след като дъртата лелка през цялото време беше на "ъъъъ... аааа... ъъъъ" с абсолютно плоски клишета и реч лишена от всякакъв смисъл, детинско заяждане с Тръмп без никаква аргументация, като от целия дебат Тръмп изглеждаше по-умен, защото мълчеше повече.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
CNN e kato tangoto edna napred , dve na zadal demek Ci No Noparvoto C e za C, Clintonovskaia, posle ste ii dadat dvenki No No, a se pitame ko sa prai nasito Sandu4e, u koe Bure i Bu4ve ste mu nosiat nekakvi biuletinki
8
3
 
27
 
! Отговори
Уточнител преди 7 години
Да, ама в други сайтове вече писаха, че ново, по мащабно допитване е показало, че Тръмп буквално е размазал Килъри.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
CNN или Clinton Net News потвърди спечелването на симпатиите за Клинтън от 67% от гледалите дебата, включително и на задрямалите пред телевизорите. А за нас-да не забравяме кой бомбардира бивша Югославия с обеднен уран и хвърли бомбени килими върху хората.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТАРАТА Я ПОТУПАХА ПО РАМОТО НО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ НЕОБЛЪЧЕНИТЕ ЗНАЯТ КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД БОТОКСОВАТА МАСКА.
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЕБАТА БЕШЕ НАПЪЛНО ЕЛЕМЕНТАРЕН,КЛИШЕТА И НЯКАКВИ АРХИВНИ КАДРИ ОТПРЕДИ 10 ГОДИНИ ЗА ФЕМИНИСТКИ КОИТО ПОДСКАЧАТ ОТ ВЪЗХИЩЕНИЕ КАТО ВИДЯТ СТАРАТА С АЛЦХАЙМЕРА.
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роналд Рейган беше болен от АлцхаймерЯнките са мераклии да ги управляват такива болни хора.Кой ли от тях ще натисне " онова копче" без да разбира какво прави