Сепаратистите отричат да са стреляли по MH17, камо ли с "Бук"

Нямаме такива оръжия, твърдят те
Обновена: 28 сеп 2016 21:56 | 28 сеп 2016 21:52,
51
Сепаратистите отричат да са стреляли по MH17, камо ли с "Бук"
Снимка: архив, Ройтерс

Проруските сепаратисти в Източна Украйна отрекоха да са изстрелвали ракета Бук през юли 2014 г. срещу полет МН17 на Малайзийските авиолинии и обясниха, че нямат такива оръжия, предаде Франс прес.

"Не може нашите сили да са стреляли по самолета със система Бук, защото нямаме такива оръжия", заяви пред АФП Едуард Басурин, военен от самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР).

"Те правят тези изявления, но никой не може да представи доказателствата, които се намират в снимки на САЩ. Именно американците заявиха първи, че самолетът бил свален от територия, контролирана" от бунтовнически сили, припомни Басурин, цитиран от ТАСС.

"Те казаха, че имат спътникови снимки. Вече минаха две години, но никой не е видял тези снимки. И Украйна отказва да покаже въздушното пространство от своите радиолокационни станции. Това е измама, те лъжат", заяви представителят на сепаратистите пред радио "Говори Москва". 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 40Отдавна обориха и отхвърлиха тези хипотези и едните и другите
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
преди година гледах едно документално филмче за тази катастрофа , не знам кой го е свалил но кабината беше с множество пробойни от картечен огън , тогава се твърдеше че е свален от самолет истребител с ракета но самолета е трябвало да падне на определено място а явно с ракетата не са успели и са използвали картечен огън , по същото време в района е имало украйнски истребител , вариантите са два . свален е от украйнците защото сепаратистите нямат самолети и втория е че е руски самолет
34
1
 
3
 
! Отговори
Виктор преди 7 години
Кой, има интерес допълнително да дискредитира Русия? Естествено Украйна. Видите ли руснаците свалят пътнически самолети нека цял свят да види колко са лоши. Руснаците свалиха "пътнически " самолет през 83та година ,който ЦРУ умишлено вкара в тяхното въздушно пространство. С цел разузнаване на руската ПВО. Интересното тогава е ,че над същия този самолет са летели два USA разузнавателни такива. СлучаЕност!!!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
40 - Питайте прокурорите и Украйна- що питате мен? От какъв зор украинците да свалят международен пътнически самолет, при положението, което се случи в донбас? ЗАЩО да го правят? Нали самолета ще се разбие на украинска територия- тогава?
32
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 39Анонимни много добре изказана версия само с един пропуск. Достатъчна е една забрана от страна на Украйна самолетите да не летят над донбас(както е сега обикалят го или от Юг или от север) и край с руските опити и въжделения.ЗАЩО не са забранили полетите?
31
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
37- Пряк интерес от свалянето на самолета има РУСИЯ- целта й е да обвини Украйна в извършване на това престъпление, защото самолета е летял над УКРАИНСКА територия! Номерата на кгб и руското фсб са безкрайни, но не и неразбираеми:)
30
4
 
2
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
До Анонимен 40Подгизнаха ви продажните русифилски ***!
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
американските *** подгизнаха от пот и яд ахааххах дребни уродливи демократични говънца, скоро ще ви провисна на червата
28
0
 
4
 
! Отговори
мислете моля преди 7 години
Тук въпросът е-КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ОТ СВАЛЯНЕТО НА САМОЛЕТА? Иако проследите реакциите след това -ще разберете
27
0
 
4
 
! Отговори
Обама преди 7 години
първо съм християнин, второ съм бял, трето САЩ никога не са бомбандирали други държави, четвърто никога не е имало цивилни жертви при демократичните бомандировки на са САЩ над други държави, пето САЩ не бомбандира, шесто Русия е лоша, седмо Байдън и синът му не са губернатори на Украйна, осмо украинското правителство е демократично избрано, девето Сорос не е милиардер, десето Сорос не спонсорира никакви медии, нито пък БХК, единайсто...
26
2
 
3
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Американците нямат задръжки да пратят цивилни на сигурна смърт за да постигнат целите си!А доказателства винаги вадят в изобилие,само дето не са верни.Ако беше само тоя случай-***-дойди,ама става най-редовно.Нищо,скоро и тая ще премине..... окончателно!
25
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 31В ЛНР и ДНР опълченците ползват стари СССР ПЗРК Игла, ИГЛА-1 и Полското им копие ГРОМ. не знам от къде са се сдобили с полски ракети но ясно се вижда на снимките на дежурящите военни по покривите ГРОМ на латиница.
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Калина до 29.......Развесели ме с "лъжите на руснаците". Че кой не лъже?.....Любимият прийом на руската пропаганда и руските *** е точно такъв-да се изкарат, че всички са маскари и тотално да заличат разликата между лъжа и истина и морално и неморално. Но в случая лъжите са единствено руски. Самите сепаратисти говореха за "птичкопад" и в първите им телевизионни емисии, които след това изчезнаха се говореше за свален украински транспортен самолет.
23
6
 
4
 
! Отговори
Калина до 29 преди 7 години
Хаха! Развесели ме с "лъжите на руснаците". Че кой не лъже? Всички са се оплели в тотални лъжи! Американците може би изобщо не? Хаха.Нелепото е, че медиите тиражират "сензационни новини", а после ние - голите и фините се "избиваме" помежду си. Така - разделени, пропускаме други много съществени неща!
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А не бе ще кажат " да ние бяхме" ...
21
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Поп АндрейПапаз, толкова си християнин колкото и бандитите сепаратисти са "опълченци" , руснаците хуманисти , а Путин миротворец. Но русофилите и господарите ви винаги сте живели в лъжи, обичате да лъжете е си мислите, че нормалните хора трябва да ви вярват.
20
17
 
7
 
! Отговори
лольо преди 7 години
Пуцали кат сватбари братушките, грубо и недодялано както те си знаят. Още СССР не се поколебаха да свалят южнокорейски граждански самолет, при ясна видимост че е граждански, убивайки 200 човека. Знаем си ги. Да си стоят в *** и да не припарват до нас...
19
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се, че сепаратистите не са стреляли. Стреляли са кадрови руски военни от 53-а ракетна бригада дислоцирана пид град Орел. "Бук"-а е с бордови номер 332. Путин като главнокомандващ трябва да бъде изправен пред трибунала в Хага.
18
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Anonzaradi takiva boklutzi kato tebe sme na tova sastoianie
17
12
 
11
 
! Отговори
Anon преди 7 години
Братушките в действие. Заедно с цялата си пропагадна машина. Добре, че е примитивна и премерена в прости хора та й личат простотиите. По въпроса- в конфликта само една от страните има авиация (Украйна) и е нападала другата страна (бунтовниците) със самолети . Съответно бунтовниците имат ПВО и са го използвали многократно по това време. Пък руснаците нека си отричат....