Равносметката в Ню Джърси: Един загинал и сто ранени

Машинистът на катастрофиралия влак е тежко ранен
Обновена: 29 сеп 2016 22:57 | 29 сеп 2016 22:56,
1

Снимка: БТА

Един човек е загинал и над сто са ранени при ж.п. катастрофата на гара в град Хоубоукън, щата Ню Джърси, сочат нови данни, цитирани от Асошиейтед прес.

Композицията не е е била снабдена с технология за снижаване на скоростта.

Още по темата

Към 8,45 ч. местно време по неизвестни причини крайградският влак не намалил скоростта си при подхода към гарата. Композицията с около 250 пътници излязла от релсите с пълна скорост и се врязала в перона, разрушавайки металните колони на навеса.

Понастоящем железниците в САЩ изпълняват разпореждане на федералните власти да се снабдят с т.нар. "системи за позитивен контрол" върху влака, но работата в тази насока върви бавно. Крайният срок за съобразяване с разпоредбите бе многократно променян и сега е 31 декември 2018 г.

Заради катастрофата губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо отмени пътуването си за Израел за погребението на Шимон Перес, добави АП. Куомо поясни, че сред пострадалите има много нюйоркчани и че той ще посети местопроизшествието заедно с губернатора на Ню Джърси Крис Кристи.

Говорител на медицинския център в Джърси Сити каза, че там са настанени 51 от ранените. Трима от тях са със сериозни травми, осмина са в по-добро състояние, а останалите имат леки наранявания.

Двайсет и двама пациенти са приети в болница Хоубоукън, трима от които с фрактури, а другите - с натъртвания и порезни рани.

Губернаторът на Ню Джърси пък каза, че машинистът на влака е тежко ранен, но е в съзнание и сътрудничи на властите, разследващи катастрофата, предаде Франс прес.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари