Разкритие в САЩ: Тръмп нарушавал ембаргото срещу Куба

Негова компания хвърлила $68 хил. там, въпреки забраната
30 сеп 2016 08:44,
27
Разкритие в САЩ: Тръмп нарушавал ембаргото срещу Куба
Снимка: Reuters, архив

Една от компаниите на Доналд Тръмп, както се твърди, е нарушила ембаргото срещу Куба, непозволяващо на американски граждани да правят бизнес там, съобщи вчера списание "Нюзуик", цитирано от ДПА.

Компанията "Тръмп хотелс" е похарчила най-малко 68 хиляди долара на острова чрез консултантска фирма през 1998 г., при положение че е незаконно американски компании да харчат пари там без разрешение от правителството на САЩ, посочва изданието.

Щабът на Хилари Клинтън побърза да заклейми опонента й заради изнесената от списанието информация, като отбеляза, че това показва как Тръмп поставя бизнес интересите над националния интерес и после лъже за това.
"Бизнесът на Тръмп в Куба изглежда е незаконен, показва пренебрежение към американската външна политика и е в пълен разрез с нееднократните публични изявления на самия него, че са му били предлагани възможности да инвестира в Куба, но че не се е бил възползвал от тях", каза Джейк Съливан от щаба на Клинтън.

Ръководителят на щаба на Тръмп Келиан Конуей заяви, че историята се преекспонира, защото Тръмп е бил решил да не инвестира в Куба, но все пак е бил "платил пари".

Направено плащане представлява нарушение на американските закони, посочва ДПА.

Американското търговско ембарго срещу Куба действа и до днес и забранява правенето на бизнес с острова въпреки действията на президента Барак Обама за възобновяване на дипломатическите отношения. Само Конгресът на САЩ може да отмени ембаргото, но засега показва неохота да го направи.

В интервю от вчера Тръмп отхвърли обвиненията, че е нарушил американските закони, предаде ТАСС.
"Никога не съм правил бизнес в Куба", заяви Тръмп. По отношение на публикацията в "Нюзуик" той заяви, че авторът й има "много лоша репутация".

Пред свои привърженици в Ню Хемпшър Тръмп посочи импийчмънта на Бил Клинтън като доказателство за "мръсното минало" на семейство Клинтън, а евентуално свое управление като "светлото и много чисто бъдеще", предаде Асошиейтед прес.

В изявлението си кандидатът за президент от републиканците се опита да свърже Хилари Клинтън с белязаното от скандали управление на съпруга й като президент. Той каза на привържениците си да си "спомнят", че през 1998 г. Камарата на представителите на САЩ е отстранила от власт Клинтън с импийчмънт за лъжесвидетелстване и възпрепятстване на правосъдието. По-късно той беше оправдан от Сената.

Окачествявайки Доналд Тръмп като "опасен демагог", вестник US Today вчера призова читателите си да не гласуват за кандидата на републиканците. Изданието обаче добави, че не подкрепя и кандидата на демократите Клинтън, предаде Ройтерс.

Клинтън определи германския канцлер Ангела Меркел като един от любимите си световни лидери, предаде ДПА. "Мисля, че тя е изключително силен лидер в трудни за Европа времена", каза Клинтън в отговор на репортерски въпрос.

Тръмп от своя страна нееднократно е критикувал Меркел заради политиката й към бежанците и мигрантите и я обвини, че е съсипала Германия, отбелязва ДПА.

В интервю от вчера обаче, след като бе помолен да посочи световен лидер, на когото се възхищава, Тръмп избра именно германския канцлер. Кандидатът на републиканците заяви, че "тя е наистина чудесен световен лидер", но отбеляза, че е много разочарован от решенията й в сферата на имиграцията, предаде Асошиейтед прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
$68 хил ???срещу $1,5 милярда дадени от Клинтановица и приятели на талибани и ислямсака държава, които също са под запор - някак комично изглеждат....
15
3
 
3
 
! Отговори
Уса преди 7 години
На американците никой не им е сритвал *** до сега. Няма и да си ти.Ако не бяха толкова благосклонни и другаде трябваше да паднат атомни бомби след Япония. Ти живееш в третия свят те са на върха, не знам кой е ритания. Мерси.
14
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на американците вечно някой им сритва задниците защото са сбирщина от измета на света
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОМПРОМАТИТЕ В КОРУМПИРАНАТА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО САЩ,СА НЕЩО ОБИКНОВЕННО
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На изборите гласуват американци, а не недоучени нашенски дрънкала. Те се интересуват от бизнес, просперитет и добра организация. Черните и мексиканците дават 60% от затворниците и 0.6%от брутния продукт на САЩ. Сами преценете ако Клинтънката стане президент какво я чака Америка !!!
11
2
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
Тръмп се е изходил накриво в тоалетната,и е нарушил ходенето по голяма нужда.Не гласувайте за него.
10
1
 
5
 
! Отговори
Фидел Кастро преди 7 години
Сигурно си е купил пури и е забравил да си вземе рестото.
9
8
 
2
 
! Отговори
Di преди 7 години
Обърканите българи. Преди два дена всички обеснявахте къв бил Домовчийски...и от къде са му парите...Днес Тръмпп е Най-Големия хахахаха измекяяри български. Нямате мерило за нищо....доводи за нищо...дет ви духне Русия на там отивате. Визитката на Хилъри е в хиляди пъти по-добра за тази позиция от на тоя *** с риза.
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кое е по - незаконно?Нарушението на ембаргото, или самото ембарго, което е едно престъпление към една страна, която не желае да живее по свирката на жандарма?
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде, почнаха лайнннометите и ваденето на компромати. Буааахахахааа......
6
2
 
9
 
! Отговори
Хайде холан преди 7 години
68 000$????Та това са пари дето стигат само за бакшиши!Айде малко по-сериозно!
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп нарушавал ембаргото срещу Куба....................и кой знае още какво е нарушил? вярва ли някой,че някой друг честно се изпотил и спечелил милиарди?
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ли няма да изфабрикуват срещу него!!! Хахаха! Типично по сороски!! През това време зад гърба на бабата дрънчи оръжие и се готвят за нови войни.
3
11
 
4
 
! Отговори
Дир преди 7 години
Тоя е просто един български мутро бизнесмен. Мисли си, че е над закона в собствената си държава. нищо повече.
2
5
 
14
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Е и??????!?!?!?
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, големи пари похарчил Тръмп в Куба. Колкото му струват пурите за месец.Толкова ли ниско паднаха тези!