Германия пресметна: Тръмп ще съсипе икономиката на САЩ!

Сп. "Шпигел" се позовава на вътрешен меморандум
60
Германия пресметна: Тръмп ще съсипе икономиката на САЩ!
Снимка: архив, Ройтерс

Германското правителство смята, че ако Доналд Тръмп бъде избран за президент на САЩ, това ще навреди сериозно на американската икономика, пише списание "Шпигел", цитирано от Ройтерс.

Германският седмичник се позовава на вътрешен меморандум на министерството на икономиката.
То очаква свиване на брутния вътрешен продукт, по-малко работни места и по-висока безработица в Съединените щати, ако Тръмп бъде избран за президент през ноември и изпълни предизборните си обещания.

Бизнесменът милиардер предвижда данъчни съкращения за 4,4 трилиона долара и намаляване на държавните регулации и се обявява против международни споразумения за свободна търговия.

Той твърди, че икономическият му план за САЩ ще генерира икономически растеж от 3,5% годишно и ще създаде 25 милиона работни места за едно десетилетие. Някои икономисти обаче поставят под съмнение предвижданите от Тръмп мерки.

Обещанията на кандидат-президента на американските републиканци са определени в меморандума като неизпълними.

Германското икономическо министерство освен това смята, че плановете на Тръмп ще нарушат вътрешни и международни закони и не са "основа за една реалистична икономическа политика".
Говорител на ведомството отказа коментар на публикацията в "Шпигел".

Миналия месец британската фирма за икономически изследвания Оксфорд Икъномикс (Oxford Economics) прогнозира, че ако Тръмп бъде избран за президент на САЩ, в края на хипотетичния му мандат през 2021 г. американската икономика ще е по-малка с 1 трилион долара отколкото иначе. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: ГерманияСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
da se neokae 4e i malaziskio frkolet diada Тръмп go podka4nal sade s edno puskalo iz ot tadiava
41
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
oppaaa, ko kazaa tea? 4e Тръмп im e dokaral migrantite da im praat na gumankite boc u iz site otvori i kat im pine da podkrat na po dupka po-malko tatkovcite a kat sviknat za Chrismaso da im gostua na vseko semeistvo po edin arpski dedo Omraz
40
2
 
2
 
! Отговори
dn13 преди 7 години
До Хайде холанЛогиката си е много добра. Тръмп е получил 200 милиона от баща си като начало през 1976. Оказва, че ако просто ги е сложил във фонд вместо да върти бизнес сега трябва да има около 12 милиарда, вместо 8 или 9 както сам твърди. Виж robertreich.org/post/150669464055. Значи неговите бизнес умения са стрували 3-4 милиарда. Тръмп създава 4 пирамиди които фалира като завлича хиляди будали. Явно като някои от пишещите тук.
39
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия първо да си види затъналата с всякакви мигранти държава, и да си смени изперкалата канцлерка и тогава да пресмята положението на другите.
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фалирал е четери пъти. Защо да не го направи пак ?
37
3
 
23
 
! Отговори
Хайде холан преди 7 години
Значи човекът,който е направил милиарди и е създал бизнес империя не разбира от икономика и ще съсипе Америка,а бабичката която не е създала нищо през живота си и се е препитавала от едри рушвети(замаскирани като скъпо платени речи) ще направи Америка процъфтяваща!????Супер странна логика!
36
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германците вместо да правят сметки за американската икономика да направят сметка на Дойче банк, че там нещата се сго.вняват:)
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, защо нашата тиква (пардон, магнолия) не се тревожи за САЩ? Как така! Да не е по-долу от кака си Шмеркел? Я, пиарджиите, я му напишете нещо, та да се "изкаже по въпроса" и той.
34
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп ще съсипе всичко! Историята ни учи, че не трябва да се оставят полудели старчета на ръководни позиции. Пример - Втората световна война - Великите сили се ръководят от изкуфели, алкохолизирани или инвалидизирани старчета, за които е чисто удоволствие да пуснат младите хора в касапницата!
33
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е голям "некадърник" , затова е милиардер!!! Хаха! Пожелавам му успех!!! Трябва да попилее тази па*плач от негодници, които освен да палят войни, за да си пълнят джобовете, друго не могат! Врагове на човечеството!
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом Меркел може да съсипе Германия, значи и Тръмп може да съсипе САЩ. Какво чудно има?
31
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия се "притеснява" за икономиката на САЩ, защото все още е окупирана от американците държава.
30
1
 
12
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
Някои май ни мислят за слабоумни-президента не управлява,а само узаконява и изпълнява това което му нареждат....
29
4
 
34
 
! Отговори
Асен Мавродиев преди 7 години
Пълни глупости, съчинени от ястребите и сие. Меркел съсипа европа и сега се чудима как да оцелееме етнически, тия тръгнали да намират косури на Тръмп. Смешници и слугинажи.
28
1
 
15
 
! Отговори
дали преди 7 години
Икономистите по света бих казал че са некадърнци, все едно да държиш някой на остров и да го обучаваш за живота без да има 2ро мненит. Така ще знае само това на което го научиш, така е и в икономиката по целия свят. Ако и науката беше така щяхме още да измисляме автомобила. Трябва нови идеи и правила кат се отхвърлят напълно остарелите идеи на икономилата!
27
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно точно за изчислили германците, така си е.
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, че съм му фен, но балона не го наду Доналдът. А тия, които прибират печалбите зад завесата - Естаблишмента. Така, че Джидипито е надолу без значение кой ще е президент. Хилъри не може да направи нищо повече от война. Което ще отпише дълговете и намали безработицата - безработните ще умрат по фронтовете - справка Втората Световна Война.За да поддържаш безкраен растеж, раков растеж(cancer), ти трябват ресурсите на планетата.Това е пошедение на ХИЩНИК. Не сте ли гледали филма :-).
25
1
 
24
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Европейците се скъсват да плюят по Тръмп. Точно това Амбицира Американците още повече да гласуват за него!!!
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избори. Друг път! Смешки, сметки и т.н. Редуват се - демократи, републиканци. По два мандата, максимум.Сега е ред на републиканците. Ако от изборите зависеше нещо... Очаквайте триумфа на Тръмп. Колкото и да е ***.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цирк. Как бе оня надпис на времето за социалистическия цирк, сега е "капиталистически".Не забравяите член 1 на канцлер акта ;-)! Кой цензурира написаното в "германската" преса :-))).Споразумение за "свободна" търговия е от три думи - Търговията е свободна. А не от хиляди "свободни" клаузи :-))).