Меркел и Орбан се споразумели тайно за бежанците?

Утре унгарците гласуват на референдум за квотите, определени от ЕС
Обновена: 1 окт 2016 19:19 | 1 окт 2016 19:19, Веселина Йорданова
82
Меркел и Орбан се споразумели тайно за бежанците?
Снимка: архив, Ройтерс

Унгарският премиер Виктор Орбан и германският канцлер Ангела Меркел са сключили тайно споразумение, според което Берлин ще подкрепи Будапеща при решаването на спорни въпроси с Европейската комисия, а в замяна тя ще промени реториката си по миграционния проблем.

За това съобщи днес електронната версия на унгарския вестник "Модяр немзет", цитирана от ТАСС.

Според източници на изданието от унгарското външно министерство правителството на Орбан е обещало на Германия след референдума за мигрантските квоти да "направи отстъпки във враждебната си по отношение на бежанците риторика и да изработи по-конструктивен подход при решаването на въпроси на равнището на ЕС".

Берлин на свой ред има намерение да помогне на Будапеща при решаването на юридически въпроси с ЕК, която води няколко разследвания по отношение на Унгария заради нарушаване на съюзния договор.

Германия, например, може да съдейства Унгария да няма проблеми с ЕК с изпълнението на проекта за изграждане на АЕЦ Пакш-2, както и при прокарването на нов железопътен път между Будапеща и Белград.

А Орбан трябва да промени "стила на реториката си за миграционната политика, която е заплаха за Меркел във вътрешнополитически план", пише изданието.

Унгария е много критична към миграционната политика на Евросъюза и отказва да приеме бежанци в съответствие с наложени от ЕС квоти.

Утре унгарците ще кажат на референдум дали подкрепят определените от ЕС квоти за разселване на мигранти в страната. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
0
 
! Отговори
Дженъри преди 7 години
"С пари в рая, беэ пари - покрая":-)))!!! Оптимистично погледнато обаче, човекът се отличава от животните именно със своя раэум:-)))!!! Явно ксенофоба Орбан ще се опита да стовари проблема с нашествениците върху съседните държави!!!
50
1
 
2
 
! Отговори
Да дааааа преди 7 години
Не само България може да бъде изкупена. Унгария също. Макар и от друг купувач. Мдааааа....
49
0
 
3
 
! Отговори
Bogumil преди 7 години
До17 Идеята е добра. Тъй като дамите и господата не предпочитат БГ, ще се върнат в космополитните си държавички и проблема на Европа е решен. А ти не предпочиташ ли и ти да се върнеш откъдето ти е тръгнало потеклото?
48
1
 
5
 
! Отговори
Bogumil преди 7 години
До 17 човек като бягал от война, нямал предпочитания, но тези индивиди имат извънредни права естествено. Че идеята не е лоша -т.к. те не предпочитат БГ, ще предпочетат да се върнат и така ще се реши проблема на Европа. А ти не предпочиташ ли и ти да се върнеш откъдето ти е тръгнало потеклото?
47
1
 
8
 
! Отговори
Bogumil преди 7 години
До 43 Умнико, свърши ли нефта на С.Арабия, ще се наредят най-отзат на опашката за надуваемите лодки.А щом пришълцити в родните си странички живеят по-добре, какво търсят в Европа? Аха, на социалните могат да живуркат като ***.
46
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обезпокоително е, че лицемеркел не се отказва и ще продължи да съсипва Европа.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ich habiby Merkel !
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Орбан америчките прасета май са му сменили чипа :(
43
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Инфраструктурните проекти не могат да компенсират вредите, които мигрантите нанасят и ще нанасят. Те изобщо не бива да бъдат допускани. Който ги пуска, сам копае гроба си.
42
0
 
40
 
! Отговори
Съгласен преди 7 години
Значи Орбан се спазари за важни инфраструктурни проекти. Даже и за нова АЕЦ. А нашата тиква, му спряха всички проекти, натътрузиха му бежанците. Огромна разлика в интелекта. И ние ще плащаме. А тоз дето взема антибългарски решения какво до го правим сега?!
41
0
 
23
 
! Отговори
Darma преди 7 години
На това май му се вика изнудване.Немците удариха ново дъно!
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако стане така значи мафията няма край по целия свят едно говорят накрая друго вършат да ви акам на ценностите
39
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прави впечатление, че германците, живеещи на територията на бившата ГДР, не желаят бежанци и често се стига до конфликти с въпросните нашественици. А западногерманците са научени на толерaнтност и си търпят.
38
1
 
18
 
! Отговори
Европеец преди 7 години
Не бе, не бе, това е рубладжийска хибридна статия платена от Путин и руското посолство. ЕС сме задружно и солидарно семейство, в ЕС няма такива работи, няма тайни договорки и тайни споразумения.
37
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименГаньо, бежанците п**aят на държавичката ви и на социалните ви помощи. Единствената им цел да да напуснат скапаната ви държава, а вие ги държите насила в лагери. В родните си страни ще живеят много по-добре отколкото с въшливите ви социални помощи, вие сами не можете да се изхраните. Тяхната цел е западна Европа, а не България. А простия ганювец би трябвало да знае, че режат глави и убиват с камъни само в Саудитска Арабия, но чудно защо от там бежанци няма.
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тайно?!?!?!
35
0
 
31
 
! Отговори
Шверин преди 7 години
Масов бой между германци и бежанци е имало снощи в град Шверин. Наложило се е полицията да се намеси, за да спре мелето. Според информация на органите на реда местните са нападнали мигрантите и така се е стигнало до боя.
34
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 40 Едно уточнение. Ние ще плащаме. Бойко няма даде и пукната пара за некъдарността си. Човека ще си купи още един-два мандата и ще се оттегли щастлив и богат. Сметката му ще остане за нас, обикновенните българи. И ще я платим през здравеопазването и образованието.
33
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орбан се пазари за народа си, нашият се пазари за собствения си джоб! Нашият я я ман получава превод след превод, за да коленичи нашият народ пред Меркел. Вече чувствам силна болка отзад. Мутрак, ке те бесиме скоро!
32
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От цялата работа разбрах, че Меркел ще прави каквото Орбан поиска, ако Орбан спре да й руши политическата кариера с речите си. Хвала, ако беше Тиквата вече щеше да й лази в краката и да казва "да" на всичко, което му заповяда.