Високо напрежение: Мигранти срещу френски полицаи

Скандали между бежанци и германци пък завършиха с ранени
121
Високо напрежение: Мигранти срещу френски полицаи
Демонстрацията близо до бежанския лагер. Снимка: БТА

Френската полиция използва днес сълзотворен газ и водни оръдия срещу мигранти и демонстранти около бежанския лагер в Кале, известен като "Джунглата", предаде Ройтерс.

Около 200 мигранти и петдесетина активисти се бяха събрали под един мост, за да протестират срещу лошите условия в лагера, който президентът Франсоа Оланд се закани, че ще закрие до края на годината.

Полицаите влязоха в стълкновение с мигрантите, опитвайки се да ги изтласкат към намиращия се наблизо лагер, а активистите хвърляха камъни по органите на реда. Други 150 демонстранти бяха потеглили от Париж с четири автобуса, но полицията ги спря на 50 км от Кале.

В Кале през последните две годни се струпаха хиляди мигранти, избягали от войните и нищетата в Афганистан и Сирия.

Мнозина от тях се опитват да се качат на влакове или камиони, за да преминат през канала под Ламанша и да попаднат в Обединеното кралство. Съществуването на "Джунглата" предизвиква недоволство сред местните жители и налага постоянно полицейско присъствие в района.

В Източна Германия няколко души бяха ранени при сблъсъци между местни жители и мигранти в три града, предаде Асошиейтед прес.

При първия инцидент, късно снощи, група млади германци използвали прътове и лютив спрей срещу сирийци, които ги замеряли с камъни край приют за бежанци в град Зангерхаузен, на 200 километра югозападно от столицата Берлин.

В Бауцен, близо до границата с Полша, непълнолетен сириец заплашил 39-годишен германец. Младежът, на 17 години, е бил приет в болница с леки рани. Бауцен влезе във водещите новини миналия месец с поредица сбивания между местни жители и мигранти, отбелязва АП.

При трети инцидент късно снощи в северния град Шверин полицията се намесила, за да раздели 30 местни жители и нападнатите от тях 10 мигранти. (БТА)

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
8
 
! Отговори
Де преди 7 години
И екстрадираха ли билите се имигранти? Де гиди, продажно германско правителство.
64
0
 
3
 
! Отговори
хан Крум преди 7 години
А манипулиращите платени *** журналисти. Тях кой и кога ще накаже? Имаше един филм - "Кралят на рибарите". Там е затъпена темата за влиянието на журналистите върху хората и за отговорностите, които трябва да носят за последиците от медийните си прояви. Ако се стигне до това мигрантите да създадат сериозен проблем на семейството ми ще се прочета някои запазени откровенно маниполативни статии и ще потърся сметка на журналистите.
63
1
 
3
 
! Отговори
До 74 преди 7 години
"Бауцен влезе във водещите новини миналия месец с поредица сбивания между местни жители и мигранти, отбелязва АП."Следя редовно този проблем, но дори и най - малка представа си нямах. Защо ли?"Най-вероятно защото не следите немската преса. Случаят действително беше сред водещите новини.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Ламбо мислим да ти направим подарък 1 седмична екскурзия до Германия , сам да видиш бате , око да види ръка да пипне как се вика
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В Кале през последните две годни се струпаха хиляди мигранти, избягали от войните и нищетата в Афганистан и Сирия."Какво общо имат тези от снимката с войните в Афганистан и Сирия? Хайде стига с тази ***'мунизация на Европа.
60
1
 
5
 
! Отговори
До 79 преди 7 години
"В германски университет да видиш турчин е голяма рядкост. На повечето от тях им е ясно, че дори да завършат, едва ли някой немски работодател ще ги наеме."Извинете израза, но това са пълни глупости! И Ви го казвам в ролята си на човек, завършил през 2011 немски университет. Имах не един и двама турски колеги, които завършиха и се реализираха безпроблемно. А има и лекари, и стоматолози, и адвокати, и информатици, и архитекти и, и, и. А Вие в кой свят живеете - това вече не знам.
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бай Ламбо малко си преувличил , на место нещата не са така както ги описваш , поне в Университетите
58
1
 
5
 
! Отговори
бай Ламбо преди 7 години
Само се чудя, защо немските политици поканиха по нечия заръка толкова много бежанци и мигранти, като на всеки е ясно, че тези хора няма да получат адекватно езиково обучение и намерят нормална работа, различна от общ работник, дюнерджия, продавач на зарзават или таксиджия.
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бай ЛамбоА за българи като чуят направо почват да повръщат.
56
3
 
16
 
! Отговори
бай Ламбо преди 7 години
И до ден днешен много германци на средна възраст и по-стари, правят крива физиономия, качо чуят за турци. Считат ги за полочовеци с функция слугинаж. Когато учех немски, дори в един от учебниците на едно от водещите немски издателства, поляците бяха информатици, англичаните бизнесмени, французите инженери, а турците бакали и миячи на прозорци. Толкова за западната псевдо толерантност и равенство.
55
9
 
8
 
! Отговори
бай Ламбо преди 7 години
На турците в Германия никога не е даден шанс за интеграция. Поканени след войната, те заемат на тежките и гадни професии - общи работници, строители, ниско квалифициран персонал. За приобщаване към обществото и дума да не е ставало. За това и турците са се изолирали. Изкарват основно прехранта си от дребен бизнес. В германски университет да видиш турчин е голяма рядкост. На повечето от тях им е ясно, че дори да завършат, едва ли някой немски работодател ще ги наеме.
54
1
 
16
 
! Отговори
Валентин преди 7 години
Ех тия инженери и лекари с по три езика. нали сталина каза, че ще ни оправят демографията. те явно нямат търпение.
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Кале ли е в бившето ГДР?
52
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАВЛЕЦИТЕ СТАВАТ ВЕЧЕ МНОГО НАГЛИ.
51
1
 
26
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Да ги връщат към арабските страни и АФРИКА ... тук само цоцат финанси и изнасилват и убиват бели хора . САЩ са виновни за воините в Близкият Изток и по света те да си ги прибират мюслитата и кюпците .
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
името на лагера е показателно за населяващите го-Джунглата хахаха,добро определение.Европа сега трябва да измисли средство и начин за обезпаразитяване от п аразити и да започва третиране.Уточнявам,че не ги презирам индивидуално а като общност,защото 98%от тях са си ***,едва 1-2%са истински хора,които заслужават моето уважение,на тях трябва да им се даде шанс за интеграция но първо да ги определят кои са
49
0
 
0
 
! Отговори
Обикновен Българин преди 7 години
До Мигрант 2 Не си мигрант, ти просто си един обикновен български ***! Нищо повече!
48
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мюсулманите никога няма да се интегрират с европейците. Германия е пример - турците вече второ поколение си живеят там, но пак са си на затворени общности, по празниците се прибират в турция. В германия са заради парите, не защото са германци. А арабите освен че са мюсулмани са гадни като хора. С тях управия няма. Те за това са постоянно във войни по между си
47
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако изобщо някоя държава се избави от тази навлизаща проказа, то със сигурност ние отново до последно ще следваме "европейските ценности". Това безумие започна да приключва, но твърде бавно хората излизат от летаргията на толерастите...
46
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво е демокрацията ли ? Почнете от фаталната 1789 та година. ......и ще разберете !Под лъжливия лозунг ...свобода равенство братство ,......лъгаха целия свят и убиха милиони....За има няма половин век , две световни войни видя човечеството , заради техните идеали....