Пак терор в Брюксел! Мъж с нож нападна полицаи

Двама полицаи са намушкани, трети е с разбит нос. Нападателят е бивш военен
Обновена: 5 окт 2016 18:55 | 5 окт 2016 18:48,
21
Пак терор в Брюксел! Мъж с нож нападна полицаи
Снимка: архив, Reuters

Белгийската прокуратура започна разследване по подозрение за терористично нападение, след като двама патрулиращи полицаи са били ранени около обед днес с нож. Полицаите са били нападнати от едър мъж със суичър, с вдигната качулка, докато патрулирали на оживена улица в най-многолюдния квартал в Брюксел – Скарбеек.

При опит за проверка на документите нападателят е ранил единия полицай във врата, а другия в корема. Минаващ наблизо патрул се притекъл на помощ на колегите си и прострелял нападателя в крака. При задържането носа на трети полицай е бил счупен, съобщават белгийските медии.

Нападателят е идентифициран като 43-годишния Хикам Д., белгийски гражданин и бивш военен. Той е известен на властите с връзките си с белгийски джихадисти, биещи се за ДАЕШ в Сирия. При разпита си той не е посочил причина за атаката.

Животът и на четиримата ранени не е в опасност.

Според прокуратурата има основания инцидентът да се разглежда като терористичен акт, но подробности не се дават.
По-рано източници от белгийските служби съобщиха за разследвания срещу 80 служители на въоръжените сили по подозрения за връзки с ислямистите.

През март Брюксел пострада от паралелни терористични атаки в метрото и на летището, при които загинаха 32-ма души, а 340 бяха ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Той е известен на властите с връзките си с белгийски джихадисти, биещи се за ДАЕШ в Сирия."И си се разхожда на свобода...
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изпаднал в амок, след като разбрал че ще го натирят в България, която герб направи по мизерна от родната Сомалия.-----Белгийски гражданин. Коя от двете думи не разбра?
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добра новина! Във всяка страна полицайте са копоите на властта, кучета хранени от властеимеющите, за да ги пазят от "обичта" на народа!
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека Бъчварова обясни как така този не се е интегрирал - с белгийско гражданство, бил е на работа в армията и хоп! терорист! Нашата министърка ни убеждава, че за две години бежанците вече са се интегрирали и ще си намират раота у нас и всичко ще ни е по мед и масло. Дайвайте достъп на женицата до новини от света, не я дръжте изолирана от реалния живот, да не се излага с нелепи опити да ни лъже, нас, които се осведомяваме на секендата за събитията по цялата планета.
11
0
 
9
 
! Отговори
Нерви преди 7 години
Човекът е имал проблеми, жена му го оставила, любовницата му тръгнала с друг, нервирал се.
10
1
 
16
 
! Отговори
... преди 7 години
Ако съм чел правилно, ако въведем смъртното наказание, директно те гонят от ЕС. Ето ви решение на българските проблеми. А, то и политици имаше за бесилото ...
9
2
 
28
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Те и преди 40 г говореха, че миграциите ще се върнат в страните от които са дошли. Сега пък говорят за мултикултуризъм и толерантност, но след още 40г ще си говорим официално за шериат в Европа.
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето един пример за добре интегриран и благодарен Мюмюн. Светло бъдеще.
7
0
 
9
 
! Отговори
опа преди 7 години
*** нервак а?Да не е бил на мисия в България като оня от Мюнхен?
6
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той е известен на властите с връзките си с белгийски джихадисти,....................и като им е известен,що ще по улиците. май и тези си нямат съдебна система. а щом напада полицаи с нож,какво да правят цивилните мъже? а жените ? а децата ?
5
0
 
0
 
! Отговори
Takalie преди 7 години
Mvr ministara kazal che e vazmojno riazko nahluvane na migranti v narodnoto sabranie i v ministerskia savet li?!
4
1
 
33
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Някъде прочетох ,че една Магарини рекла ,че "исляма е част от Европа харесва ли ви или не това е реалността" ами като това е реалността да си ги носят на рамо и да не пишат ,че пак имало терор . Като гледам това ги чака трябва да са свикнали вече.
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ и тука иска да ги интегрира така - в населените места с малко жители и с никакво правосъдие , никаква полиция - мечтата на ЕРДОГАН, Плевнелиев, Бойко и Местан ! ММММ надали , няма да стане тя тая от ся го казвам !!!
2
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нападателят бил идентифициран като 43 годишният Хишам Д.. Точно така, арабско име, интегриран. На Плевнелиев мечтата.
1
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изпаднал в амок, след като разбрал че ще го натирят в България, която герб направи по мизерна от родната Сомалия.