Путин призова депутатите да градят силна Русия

"Никога не сме налагали каквото и да било на когото и да било"
5 окт 2016 20:33, Елка Василева
45
Путин призова депутатите да градят силна Русия
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин призова депутатите, избрани на неотдавнашните парламентарни избори, които бетонираха влиянието на Кремъл върху Държавната дума, да изпълнят историческата мисия на Русия - да бъде силна страна, предаде Франс прес.

Учредително заседание на долната камара на руския парламент след парламентарните избори, произведени на 18 септември 2016 г., протече в контекста на силно влошени отношения между Москва и Запада по сирийския въпрос и доведе до остри словесни нападки, каквито не е имало от '80-те години, когато американският президент Роналд Рейгън нарече Съветския съюз "Империя на злото", отбеляза АФП.

"Трябва да засилим сигурността и отбранителните способности на нашата страна", каза държавният глава и подчерта необходимостта да се защитава позицията на Русия на световната сцена.

"Трябва да се обединим, да съгласуваме усилията си, правата и задълженията си, за да постигнем върховното историческо право на Русия да бъде силна страна", каза Путин, чийто приоритет през последните години бе модернизирането на руската армия и разполагане на допълнителни войски по западния фланг на Русия.

"Всяка страна има това право. И ние няма да придадем на това понятие - силна държава - империалистическа конотация", подчерта той, преди да каже в заключение: "Никога не сме налагали каквото и да било на когото и да било".

Освен за отбранителния сектор Путин каза, че очаква от законодателите да откликнат на предизвикателствата в образованието, здравеопазването и екологията. Но 450-те депутати, три четвърти от които са от партията "Единна Русия" на Владимир Путин, ще трябва да се захванат първоначално с работа, белязана от конфронтационния климат между руснаците и западняците, посочва АФП.

Депутатите ще трябва да одобрят две решения на Кремъл: преустановяването на действието на споразумението със САЩ за рециклиране на десетки тонове плутоний и създаването през септември 2015 г. на постоянната военновъздушна база "Хмеймим" в Сирия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Колио преди 7 години
Герб са отворили мисията и яко плюят Путин.
26
0
 
3
 
! Отговори
истината преди 7 години
До по-далече от РусияКолкото по-далече от България, толкова по-близо до цивилизацията!!!!
25
0
 
5
 
! Отговори
До-Я гледай.... преди 7 години
Ти Пък де Виждаш Проспериращи USA.Ония са затънали в милиарди дългове-държавен дълг.Ти случайно чу ли че в момента всеки американец дължи над 200 хиляди долара.Я вземи да разсъждаваш другаде^^
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 38като българия,нали
23
0
 
1
 
! Отговори
до 31 преди 7 години
ТИ.....
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 34 Я гледай....По кво просперира Америка ?.
21
4
 
5
 
! Отговори
Я гледай.... преди 7 години
До Врабче 12 Путин бил мислил за руския народ.... И като как точно мисли ? По скоро мисли за американския народ ,като им готви ядрен апокалипсис. Защо ? За да няма с кого да сравняват руснаците мизерията си. Просперираща Америка е трън в очите на к......те.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
реустановяването на действието на споразумението със САЩ за рециклиране на десетки тонове плутоний--сигурно това споразумение е от времето на Елцин, който много се грижеше за руснаците и ги закопаваше по бързата процедура. Интересно къде ли ще го отнесат САЩ този плутоний и защо не го рециклират при тях си?
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпроса е кой ще си отиде пръв, Путин или Русия.
18
1
 
3
 
! Отговори
istinata преди 7 години
kakvo tolkova nalagat na bulgaria???po skoro demokratite ni pritiska za kakvo li ne
17
4
 
4
 
! Отговори
Айде бе . . . . преди 7 години
. . . ."Никога не сме налагали каквото и да било на когото и да било" . . . Ти да да не си от кгб или дс ? Само те лъжеха така !
16
6
 
7
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Който каквото сам си причини, целия свят ме може да му го причини. Мечката сама си влиза в дупката...хаха. Най-после ще се отървем отнея. Руснаци, бягайте докато е време. Путин ви хлопва желязната завеска...после излизане от мъртвите сибирски полета няма..и тук си кротувайте, защото може да ви върнем обратно във Великата пустош..!
15
3
 
10
 
! Отговори
пророка Олег преди 7 години
До изнервен 14и ние не можем да се класираме по никакъв начин за никаква работа - освен ако не си завършил там и знаеш езика перфектно. Все по малко Българи говорят Руски. Никъде по света не съм се чувствал толкова *** като в Русия. В САЩ само езика да се научи си като професор в сравнение със средния мениджър. Който обаче се е опитвал да работи в Русия и да говори с хората вижда нивото колко е различно. Няма как да се класираме и за това отиваме на Запад където дори с малко усилия живеем ОК!!
14
1
 
10
 
! Отговори
пророка Олег преди 7 години
До изнервен 14 Да ти отговоря: хубав въпрос. 1. Избираха Запада. Това скоро ще се промени. 2. Зашото на Запад може да успеееш поне да имаш за храна - такси ше караш, камиони, чинии, *** и т.н Дори и с нискоквалифицирана работа беше по добре от БГ. В Русия няма такива свободни места за Българи. Там тия неща ги работят от бившите СССР страни. 3. Стандарта е по висок, зашото за запада имаше план МАршал а за Русия останаха 20млн млади хора жертви и разруха. 4. В Русия има много умни хора и ние..
13
1
 
7
 
! Отговори
mahatma преди 7 години
да го лигавят навирен сорросидните пидираси.......идва новото време, ама без Кошлуков
12
11
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Велика Россия!
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 17Браво, добре лъжеш! Ако продължаваш така, може и да задминеш Лавров.
10
4
 
6
 
! Отговори
НАТО-веца Радев преди 7 години
той да вземе да си нахрани малко хора, да им даде и малко свобода ... да престане с политическите гонения и т.н.
9
14
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
В Русия вече има пълен тоталитаризъм.Никой не го чака нещо добро,дори руснаците.
8
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е КАК НЕ Е НАЛАГАНО. НАЛИ КОЛХОЗИТЕ , КОЛЕКТИВИЗМА, БОРЧЕТА, ОЛИГАРХИЧНИ КРЪГОВЕ, БЕЛЕНЕ, ЮЖЕН ПОТОК, .....?