Арест за трима в Германия заради връзки с радикализиран сириец

22-годишният мъж е издирван за готвен атентат
16
Арест за трима в Германия заради връзки с радикализиран сириец
Снимка: БТА

Германската полиция арестува трима души във връзка с взривни вещества, открити при акция на специалните сили в апартамент в източногерманския град Кемниц, предаде ДПА.

Тримата са заподозрени във връзки с 22-годишен сириец, изплъзнал се на властите при полицейската операция.
Двама души са задържани на централната гара в Кемниц, а третият - близо до апартамента. При операцията полицията е отцепила както района край апартамента, така и този на гарата.

Регионалната полиция съобщи в Туитър, че в апартамента са открити няколкостотин грама силно избухливо и много опасно вещество, което не може да се транспортира без специални предохранителни мерки. Говорител на полицията каза, че са необходими нови мерки за евакуация, посочи Франс прес.

Силите на реда издирват 22-годишният сириец Джабер ал Бакр в цяла провинция Саксония. Според източници от службите за сигурност има подозрения, че издирваният е свързан с екстремистката групировка "Ислямска държава".
Засега не е ясно дали Бакр е пристигнал в Германия като бежанец.

Полицията е щурмувала жилището, след като получила информация от вътрешното разузнаване снощи за плановете за атентат, заяви говорителят на полицията на Саксония Том Бернхардт. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: германияДжабер ал Бакр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Смиреност и толерантност.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХмОтваряш уикпедия и търсиш acetone peroxide. Синтезира се от неща от магазина, ама е толкова нестабилно, че може да се взривиш с него.С такова бяха взривовете в Брюксел. Любимо е на арабите.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, как опасното вещество стигна жилището, без специално транспортиранеТо там е било забъркано.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Потвърди се, че че е влязъл като бежанец миналата година. Още е в неизвестност и се смята за изключително опасен. На летище "Тегел" в Берлин, където явно е бил планиран атентата, проверяват всички влизащи.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как "бежанците" ще облагородят генофонда на германците? Ами като поизбият повечко германци и мигрантите станат по-голяма част.
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв радикализиран младеж? Той е перспективен инженер-химик, който е работил над нови химични съединения и бил на път да спечели нобелова награда с откритието си, а тримата задържани са му помагали в това благородно начинание. Германските полицаи просто са се объркали леко.Меркел покани тия твapи, сега всички ще берем ядове с пpocтoтиитe й.
3
2
 
8
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Интересно, как опасното вещество стигна жилището, без специално транспортиране
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете хората! Вие сте ксенофоби!Това е умерената опозиция.Тя е на мнение, че Меркел е неприемлива за Сирия да е начело на Германия.И трябва да напусне страната и да даде властта на Умерената Опозицияфронта Ал Герман ***
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И пак алахакбарци, много хубави хора