Палестински нападател рани шест души в Ерусалим

Мъжът е открит и застрелян от израелската полиция
Обновена: 9 окт 2016 14:29 | 9 окт 2016 14:15, Петя Славова
14
Палестински нападател рани шест души в Ерусалим
Снимка: Reuters

Палестински нападател, стрелящ от преминаваща лека кола, рани най-малко шест души в Ерусалим, а по-късно бе застрелян от полицията при улично преследване, съобщи Ройтерс, цитирайки съобщение на спешните служби и полицията в Израел. Според говорител на израелската полиция става дума за терористична атака.

Състоянието на двама от ранените - 60-годишна жена и полицай, е критично. Жената - случаен минувач, е откарана в болница в тежко състояние, след като е била простреляна в горната част на тялото, пише БТА.

Инцидентът започнал край националния щаб на израелската полиция, когато от преминаваща лека кола била открита стрелба по хора, чакащи на трамвайна спирка, съобщи говорителка на полицията. Нападателят бързо отпрашил с колата си в посока към арабския квартал на Източен Ерусалим, като по пътя отново стрелял, ранявайки жена в колата й.

Малко по-късно бил прехванат от полицейски мотоциклетен патрул и започнало преследване. Забелязвайки полицаите зад себе си, терористът слязъл от колата си и отново открил огън по тях. В завързалата се престрелка той бил убит. Един от полицаите също е ранен.

Според медицински служители, цитирани от Асошиейтед прес, ранените при инцидента, постъпили в болниците за медицинска помощ, са общо осем души.

Нападателят бе идентифициран като 39-годишен палестинец от Източен Ерусалим. Ройтерс припомня, че м.г. при атаки от палестинци, често въоръжени с примитивни оръжия, бяха убити най-малко 33-ма израелци и двама гостуващи там американци.

За същия период най-малко 220 палестинци загинаха при въоръжени инциденти или насилие на окупирания от Израел Западен бряг, Източен Ерусалим и ивицата Газа. 149 от тях бяха идентифицирани от властите като извършители на подобни нападения, а останалите са намерили смъртта си при сблъсквания и протестни акции.

Израел обвинява властите на палестинската автономия, че раздухват антиизраелски настроения сред местното арабско население, което подклажда подобни нападения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11Така е. Йерусалим е, а не Ерусалим. Произхожда от древното "О Йеее". Та оттам и Йееерусалим. А за таквава реална държава не знам. Знам че има една новооснована държава Израел благодарение на репарациите ползвани от израелци към Германия.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв е тоя град "Ерусалим"??? Я пак си помислете??? "Ерусалим" или "Йерусалим"???Какво образование се изисква за да те вземат на работа в днес беге?До 3-ти клас може би?Такъв град "Ерусалим" няма. Има Йерусалим, който е столица на държавата Израел (ако знаете че има такава).
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
edna bolna naciq si voobrazqva che kontrolira sveta
8
1
 
15
 
! Отговори
аз преди 7 години
До Анонимен 7точно така трябва. онзи ден гледах някакъв репортаж - няколко лодки във франция развяват палестински знамена. ужас. и за това правят репортажи. затова подобни *** си мислят че всички трябва да ги толерират и каквото поискат трябва да става. Е, няма да става.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не са стреляли с гумени куршуми, нарушили са му правото за достойна и немъчителна смърт. БХК няма ли да излезе със становище, че трябва да се води дело срещу Израел или те по подразбиране само срещу България си водят. Днес когато се чества годишнина от успешния атентат в Марсилия, предателите на България да се замислят!
6
3
 
19
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Това е дискриминация спрямо невинния ислямист.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро и нас това ни чака.
4
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
policiqta se n*rala :)
3
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
osvoboditel e ranil agresori
2
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябвало е повече щети да нанесе
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕТО ТАКА СЕ ПРОЦЕДИРА ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА,ПРИ НАС ЩЕШЕ ДА Е ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ И ЦЯЛОТО БХК ЩЕШЕ ДА МУ ДАВА НАСВЕТИ.