Протестът в Сидни: За барове и кръчми!

100 000 недоволстваха срещу забрана за посещение на заведения
9 окт 2016 21:15,
40
Протестът в Сидни: За барове и кръчми!
Снимка: архив Reuters

100 000 души излязоха на протест в центъра на Сидни заради закон, който забранява на клиентите да влизат в кръчми или барове след 01:30 часа.

Организаторите на протеста поискаха от губернатора на щата Нов Южен Уелс Майк Беърд да отмени забраната от 2014 година, заради която посещенията в заведенията с жива музика са спаднали с 40 процента, пише БТА.

Законът бе въведен след няколко насърчени от алкохола улични боеве с фатален край.

Законът предвижда и заведенията в централните части на Сидни да сервират последните напитки в 03:00 часа и забранява продажбата за алкохол за вкъщи след 10 часа вечер.

Правителството обяви, че ще даде отговор на исканията до края на годината.

Тайсън Кох, който организира протеста, каза, че законите убиват нощния живот на града, а освен това много заведения са принудени да затворят и да закрият работни места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
2
 
! Отговори
Lucky преди 7 години
This photo is from South Africa
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За аборигените Сидни е мигрант и бежанец. По-голямо унижение от това едва ли има.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Georgiev, радваме се че не си в България. Толкова отчайващо луди не ни трябват тук.
21
10
 
6
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 7 години
Братко, ти да не си едно от бездомните Български момчета, на които носех храна и цигари всяка Неделя на плажа в Маями Беач преди години? Не ми изглеждаха като измамници и крадци, надявам се да са се оправили и постигнали това за което са дошли тук! Колкото до това което аз съм постигнал, само мога да кажа че това за което си мечтаех докато бях в България, аз съм го постигнал изцяло! Ожених се за Българка, имам момче и момиче и тяхното бъдеще е осигурено и след като се запозная със Свети Петър!
20
3
 
4
 
! Отговори
до Georgy Georgiev преди 7 години
Кво си постигнал бе брато? Живееш в Маями, и аз съм бил там нема такава *** никъде.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сидниту пак го хвана нещо. По-рано беше шизофрения. Сега - раздвоение на личността...
18
14
 
7
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 7 години
Нямам си и представа кой е Сиднито, това което знам е че успял за себе си Българин и му давам евала за това. Аз съм в Маями 24 години вече. Това което съм постигнал тук не можете дори и да го изфантазирате, достатъчно е да знаете че принадлежа в най-горнитe 5 процента на населението в САЩ. Благодарение на Урагана Матю, имате възможност да сте ми събеседници, иначе щях да съм на лодката и да отмарям с риболов.
17
1
 
8
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Сто по сто. сиднюто е виждало австралия само на картичка. Тая катастрофа надали е във възможност да отиде до съседното село. А който е *** му се връзва.
16
1
 
9
 
! Отговори
Фон Фон Фон преди 7 години
Сидните е гаси паляка. Хич не е в час че земята е кръгла и съществува такова нещо като часова разлика. Сега е 7 сутринта в Сидни, Австралия а той кибичи тук от около час. Предните пъти пак така - уж отиваше да гледа "залеза", а то тогава беше 1 посред нощ в Австралия. Ха ха
15
5
 
9
 
! Отговори
Кефи преди 7 години
ме как всички избягали от България и станали из.мекяри на чужденците се правят на интересни,а като не им мине номера злобеят!Айде,че утре сте на тръстиката!
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уууууу глупави хора. Нека ни видят нас с Гошето от третия етаж. Като му седнем долу у мазата и ракията под ръка и бурканите с туршията под ръка. Какви кръчми какви 5 лева.
13
1
 
11
 
! Отговори
Как преди 7 години
няма Сиднито да е баровец, като чисти в бар...
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сидни, медузата как е? Пари ли, пари, дедо Попе?
11
3
 
4
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Не се притиснявай за мен Гоше! АЗ си знам работата, но ти! Щом се обръщаш към мен, значи си я закъсал здраво, ако ще и на Марс да си.
10
1
 
3
 
! Отговори
Валяк преди 7 години
Ръга ром, джуга джин!
9
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 7 години
"Забранява на клиентите да влизат в кръчми или барове след 01:30 часа"-много интересно изречение. За да си клиент, следва да си в бара или кръчмата, ако не си, значи не си клиент. Така написано излиза, че заведенията ще си работят, но клиентът няма как да влезне вътре хаха Изумително сте го написали. Излагация!
8
8
 
4
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 7 години
И ти Знайко си от калъбалъка *** които всичко знаят и могат, само дето не могат собствената си *** да вкарат в ред, камо ли селото или не дай Боже държавата!
7
3
 
3
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Сиднито хавстралията отдавна си е уредило тото. Клош. Да ти пишем ощще? Доке си със стотинките?
6
1
 
15
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
К'во стана бе!? Cиднитo Гошко ли се казва?!
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
истината е че Австралия е една доста надценена държава. скъпо отдалечено пълно с отровни гадини и на сушата и в океана. животът на острови като крит или корфу е много по-хубав ако имаш $$$.