Конфликтът в Сирия ще приключи до година и половина

Какво означава затоплянето на отношенията между Турция и Русия
11 окт 2016 12:00, Екип на Bloomberg
12
Конфликтът в Сирия ще приключи до година и половина
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Турция представлява много сериозно парче от пъзела, който Путин реди в световен мащаб, защото за последните три години Русия много умело и агресивно успя да попълни вакуума от слабата политика на САЩ в Близкия Изток и особено в Средиземно море. Това обяви икономистът Милен Керемедчиев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria,

По думите му като член на НАТО Турция може да бъде мост между руските военни и икономически интереси и западния свят. 

"Турция е важен партньор в момента за налагане на крайно решение според руските интереси в Сирия, защото през нея минава последният коридор за снабдяване на умерената опозиция в Алепо с боеприпаси и отрязването на този последен канал би лишило бунтовниците от възможности да се съпротивляват и би дало възможност на Русия и Сирия бързо да приключат този конфликт", каза още икономистът. 

Керемедчиев прогнозира приключване на конфликта в Сирия в следващата година-година и половина. "Дните на Ислямска държава са преброени, в момента, в който няма явна опозиция на Асад, той става един от основните играчи и необходими за преговори партньори", заяви той.

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като свършат изборите в сащ ще напечатат още ланшна шума наречена долари и ще сепръкне нова частна' ислямска държава' от неуспели холивудски актьори. наемници и промити мозъци
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за да свършат конфликтите по света има само едно единственно условие;крахът на сащ и системата създадена от сащ.останалото и приказките на хората като този са бля,бля
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само да отминат изборите в Америка и глей к'во ще става!
7
1
 
7
 
! Отговори
Белагуев преди 7 години
До Анонимен &6Грешката на стария Асад беше че пощади децата на Мюсулманските братя ,които се бяха укрепили в град Хама...същите вече големи деца с парите на САЩ направиха така наречената умерена опозиция,от която се оформи и ИДИЛ...
6
9
 
3
 
! Отговори
baj Onzi преди 7 години
Той тоз другар Керемидчиев гачи ли е пръв говорител на Путин в България?...много умели с агресивна политика....с агресивни бомбардировки на жени и деца, ,умела'' политика не се прави!Стига само да чуеш как говорят руските военни и оная Захарова за да им прецени човек умственият багаж!Американците направиха хиляди показни с убийства на командирите на ИД и перфектно разузнаване!Руснаците с безразборно бомбардиране и хиляди невинни жертви!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1,5 години ще се махнат "инвеститорите".
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този конфликт няма да приключи никога. Той започна 82 година с мюсулмански братя и 80 хиляди барети на Хафез Асад и след 35 години се разгоря отново. Много по-радикално.
3
0
 
29
 
! Отговори
Дановски преди 7 години
Конфликтът в Сирия може би ще приключи и по-рано от година и половина в полза на Путин и Асад, но това съвсем не означава, че дните на Ислямската държава са преброени. Центърът за упавление на Идил отдавна е преместен в Либия, а Путин договори и е готов да стартира възстановяването на стара съветска военна база в Египет, която ще му е необходима за продължаване на борбата срещу терористите на либийска територия.
2
9
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Тоя е най-малкото ОПТИМИСТ. Чечня и Дагестан още не са се оправили от Ислямиското влияние а минаха десетилетия от войната. Прогнозирам активни действия още поне 2 години и след това поне 10 години ежедневни хайки из цяла Сирия.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откога икономистите взеха да разбират от политика и стратегии?