Турция – център, осигуряващ енергийна сигурност на Европа

Турският премиер: Страната е стратегически значима!
11 окт 2016 22:10, Елка Василева
106
Турция – център, осигуряващ енергийна сигурност на Европа
Бинали Йълдъръм. Снимка: архив, Reuters

Турция се превръща в център, обединяващ международните енергийни маршрути и осигуряващ енергийната сигурност на Европа, заяви турският премиер Бинали Йълдъръм в парламента в Анкара, цитиран от ТАСС.

Още по темата

"Турция става център, където се срещат енергийни пътища и се осигурява енергийната сигурност на Европа", каза той на заседание на управляващата Партия на справедливостта и развитието. "С Азербайджан реализираме проектите Баку-Тбилиси-Джейхан, Шахдениз, ТАНАП, с Русия - "Син поток" и сега започваме реализацията на проекта "Турски поток", каза Йърлдъръм.

Русия и Турция подписаха вчера междуправителствено споразумение за изпълнение на проекта за газопровод под дъното на Черно море "Турски поток".

Договорът бе подписан от министрите на енергетиката на двете страни след преговори между руския президент Владимир Путин и турския му колега Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул.

По думите на Йълдъръм, макар Турция да е транзитна страна за енергоносителите, това не намалява ролята й в района. "Разположението на страната в енергийния коридор й придава стратегическа значимост", подчерта турският премиер.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
7
 
0
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
За Турция важи поговорката - видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак!
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те се смеят на тебе, не нс българският ти паспорт.
51
1
 
2
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Ашкулсум Аркадаш машалла!
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 95. Победителите не ги сьдят
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A с руския и ще те мразят...
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля да сменя паспорта си с руски , че като видят , че сьм бьлгарин и ми се смеят и подиграват
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма значение кой е на власт в България. Ние сме никой. Не знам на какво отгоре се пънете толкова. Има няма 6 милиона от които 3 са пенсионери 2 скоро ще станат. Нямаме никаква икономика, никой в ЕС не смята българите за хора (благодарение на "ромите"). Какво си мислите, че Боко може да каже на ЕС и САЩ да ходят на мaйнaтa си и Русия ще ни прегърне и всичко ще зацъфти ли? Ми то значи сте прекалено наивни и глупави да не казвам по-голяма дума, че тук маса цензура....
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До гтфАз не знам защо си мислиш, че от Боко зависи нещо. Боко е никой. Всеки го прави каквото си иска защото просто няма какво да направи. Цялата държава работи на пари от ЕС и пак до никъде не стигат.
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее турско-руската дружба! Ура Другари!
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха при следващия удар положението няма да е по различно с единствената разлика , че Ердоган ще помисли сто пьти преди да отреже ако изобщо се реши все пак той не е Борисов да продава нац интереси
43
11
 
7
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Руските *** изтупаха от праха старите опорни точки и отново възнасят Турция и Ердоган, че водят "независима от САЩ и ЕС политика, съобразена с националните интереси". Но при следващия "удар в гърба", който ще дойде рано или късно бързо ще обърнат палачинката.
42
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дотук е ясно,че с политиката на Б.Б.България няма да успее.Шапка свалям и на Ердоган ина Б.Йълдаръм за това ,че водят независима политика от ФАЩ и ЕС ,политика в интерес на Турция и хич не им дреме от Фрау Шмеркел и Франсоаз Оландова А нали ,ако имахме вместо селски хитрец и слагач,един умен управник сега тия енергийни проекти щяха да са в България ,а сега ще гледаме само задните части на самозабравилите се и потънали в лой бюрократи от европед.комисия
41
0
 
20
 
! Отговори
А здрасти преди 7 години
Чакайте малко-допреди ни говореха колко е лош руският газ.А сега се оказва че е могло вместо Турция,Бьлгария да е центьр на енергийната сигурност....Нещо сьвсем се оплетоха евро-атлантиците.Но вече се видя-сьс стойка Г кьм САЩ нищо няма да имаме-дори и стотинка...А турците си гонят интереса и стават все по влиятелни в Европа-за жалост но е факт...
40
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците са номер ндно в туризма бьлгарите и на малкото прьстче не могат да им се опрьт бьлгарите нямат достойнство те са пешки кукли на Сащ не напразно цяла Русия лежи по плажовете на Турция така ,че е смешно да сравнявате Турция и Бьлгария аз самият сьм бьлгарин и сьм от морето но ходя да почивам в Анталия защо ли ?
39
0
 
3
 
! Отговори
Ястреб Манафлията преди 7 години
Много обичам есенния листопад... естествено по БиТиВииее
38
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
chervenata *** pak se e pobarkala
37
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой никога не е очаквал нищо цивилизовано от дивашка държава като турция.Никой никога и не чака нищо добро от там.И всеки, който й вярва е наивник и балък.
36
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой никога не е очаквал нищо цивилизовано от дивашка държава като турция.Никой нокога и не чака нищо добро от там.И всеки, който й вярва е наивник и балък.
35
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдейки по квалификациите с които всички турци си служат в коментарите разбирам че за тях са дошли още по-тежки дни. Злобните им и обидни коментари само указават нивото умствено развитие у тези екземпляри. Както и че на турчин никой не трябва да има вяра.За нищо.
34
12
 
11
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
Колкото и да *** на умрЕло милите ми криводзурлати сънародници, Тюркийе с всеки изминат ден придобова повече тежест и в икономически аспект, и в политически аспект! Точка! А дали вечно полу-гладните и полу-пияни булгароиди ще се възползват от възхода на Тюркийе или само ще продължават да *** на умрЕло, си е само и само техен проблем! Защото, както знаем от китайския фолклор - българинът си ***, турчинът си върви!!