Борисов благодарен на ЕК за помощта на границата

Средствата ще бъдат използвани прозрачно, обещава премиерът
12 окт 2016 22:16,
69
Борисов благодарен на ЕК за помощта на границата
Снимка: Архив, БТА

Българският премиер Бойко Борисов е изпратил днес благодарствено писмо до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по повод осигурената от комисията помощ за справяне с миграционния поток, съобщи пресслужбата на институцията.

Премиерът определя поставянето на началото на новата европейска гранична служба от България като израз на съпричастност, знак за взаимно доверие и отговорност.

България винаги с готовност е допринасяла за сигурността и ефективното управление на външната граница на ЕС, се допълва в писмото.

Премиерът дава уверения, че отпуснатите от ЕК средства ще бъдат използвани прозрачно за осигуряването на необходимата гранична охрана.

Лично съм ангажиран за това българските власти да направят всичко по силите си, за да постигнат по-голяма сигурност за всички ни, пише премиерът. Знам, че ще продължим да работим заедно по механизма за сътрудничество и проверка, по приемането на България в Шенген и по преговорите за постъпването в еврозоната, добавя министър-председателят.

По неговите думи, само когато посочените процеси приключат, българите ще могат да почувстват всички ползи и ще могат да споделят всички отговорности в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Защо не изберете по - хубава снимка на господин Борисов - така прилича на грозна брадясала мутра
22
0
 
4
 
! Отговори
гтф преди 7 години
и за какво благодариш бе безродник, границата отдавна трябваше да е затворена за мигранти
21
0
 
10
 
! Отговори
Тиквата преди 7 години
Благодарим, ще изполваме средствата за да победи нашата шайка, за рушвети, подкупи и подмяна!
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какво благодари пък тоя не мога разбера по навик е в поза партер и вазелина в ръка. Юнкер да ни благодари задето го пазим тиквена работа.
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОСТАВКА, БЕ, ТИ НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ НЕ СЕ ТРАЕШ ВЕЧЕ? !?!?!?!
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"По неговите думи, само когато посочените процеси приключат, българите ще могат да почувстват всички ползи и ще могат да споделят всички отговорности в ЕС."Ако това са всичките "ползи" от членството в ЕС, значи си хвърляме годишните вноски за членство на вятъра.
17
15
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Най готеното след 20 год...да гледаме *** как църкат на смъртния си одър.Давайте в един глас, че да е ощееее по хубавото . Нямате вече баби и няма как да нареждате, каквото и да било:)))
16
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички мразят РазБойко!
15
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Звучи като прощално слово към ЕК! Сбогом, Тикво!
14
5
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Тази и другите две новини за "бежанците" , са изтикани далеч назад, но от часове в челото на сайта стои новината, какъв е оня,дето изнасилил 13 годишната. Или някой много го е страх да не събуди всенародната любов към Герб, или сега най-важния въпрос в държавата, ако все още има такава, е какъв е оня, дето е изнасилил 13 годишната.
13
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова *** на такъв висок пост не сме имали от времето на Тодор Живков.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберастките мафиоти и каналджии пак ще захлебят няколко милиона.
11
12
 
20
 
! Отговори
Niki преди 7 години
Толкова необразован и *** човек ни оправлява
10
2
 
6
 
! Отговори
Емигранта преди 7 години
Стига сте просели пари за всяко нещо бе......вместо да си копувате бронирани коли купете нещо за границата.С това просене превърнахте България в *анска държава.Кой знае как гледат на нас,все за нещо просим.Отиди и измисли как да дойдат инвестиции,как младите да НЕ бягат,как институциите да работят.Стига сте се правили на луди.преди харесах Борисов(толкова ми е бил акъла)нито един нестава,всички се изредиха и все повече затъваме.Проблема обаче идва първо от нас,когато ние се променим тогава...,
9
3
 
4
 
! Отговори
0 преди 7 години
DA RAZBIRA SE SAVSEM PROZRACHNO BEZ PYSNATI SHTORI VAV ZALA ARMEEC NA CARIGRADCKO
8
2
 
3
 
! Отговори
Хит преди 7 години
Ай ов д сървайвар.
7
2
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Последната серия на "Капитан Петко Войвода". Войводата-на покрива на къщата, вее черно знаме, и на него пише "Продадохте България". Стражаря го застрелва.Днес е същото.Заробващи заеми, обещания за светло бъдеще, а сега и имигранти ще интегрираме. Въпрос на време е да заизлизат хора със знамената, както е и въпрос навреме да стреля полицията по тях...
6
3
 
24
 
! Отговори
Пешо тарабата преди 7 години
Много моля ЕС или ЕК, как се казват там, да ни пратят и един министър председател, че тоя съвсем изкукурига.
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодарен им е за помощта на границата?Сериозно?Затова ли всеки ден се залавят поне по 100-ина мигранти минали нелегално?Голяяяяяяма помощ!?Голяяяяяямо пазене!?
4
2
 
25
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Баце, признай си за подписаните договорки, и ще ти олекне.Признай за безплатните къщички, за соц.придобивките, а и най вече-за 500-те евро на човек признай. Не се срамувай, твърдолинейните Гербери с действително чугунени глави, ще те разберат и пак по традиция ще гласуват за тебе, а останалите, до 13% пак ще си ги купиш, ти знаеш как.Стига лъга, че тия пари отиват за границата. Ало, Гербери? къде сте бе? Да защитавате тук Баце, като Опълченците на Шипка?Защо предните две статии ги няма?