Путин: Няма диалог със САЩ, това е диктат!

За по-добри отношения трябвало взаимно уважаване на интересите
Обновена: 12 окт 2016 23:02 | 12 окт 2016 22:50,
155
Путин: Няма диалог със САЩ, това е диктат!
Снимка: БТА

За подобряване на отношенията между Русия и САЩ е необходимо партньорство и взаимно уважаване на интересите, каза днес Владимир Путин на инвестиционен форум под наслов "Русия зове!", съобщиха ТАСС и Ройтерс.

По думите на руския президент със сегашното правителство във Вашингтон е невъзможно да се води диалог и той на практика отсъства. "Това не е диалог, а някакъв диктат и така е почти по всеки въпрос", заяви той пред форума на "Внешторгбанк".

Путин каза, че е решил да не пътува до Париж на 19 октомври, защото "френската страна даде да се разбере", че сега не е време да се открива руският културно-духовен център и да се разговаря за "всички тези хуманитарни теми".

Президентът призна всъщност, че той не е отменял визитата, а тя е само отложена. "Моят прессекретар [Дмитрий Песков] каза, че я отменяме, за да бъде силна нашата позиция", каза Путин.

Той отбеляза, че отношенията му с президента на Франция Франсоа Оланд са "много добри" и че в отношенията с френския народ и с инвеститорите от Франция "нищо не се е променило".

Същевременно той обвини Париж, че умишлено е подтикнал Москва да наложи вето върху френската проекторезолюция в ООН за примирие в Сирия. Според него французите не са се съобразили с руските предложения и са я внесли, знаейки, че Русия ще наложи вето, защото в текста цялата вина за насилието се е хвърляла върху правителството в Дамаск.

По повод на обвиненията на Вашингтон, че Москва оказва натиск върху предизборната кампания в САЩ Путин каза, че по този начин правителството на САЩ "се опитва да манипулира общественото мнение". По думите му това отвлича вниманието от същината на въпроса, а именно какво са разкрили хакерите, атакували сървърите на Демократическата партия.

Ще работим с всеки президент на САЩ, но главното е той също да иска да работи с нас, декларира Путин пред форума "Русия зове!". Той отбеляза, че е недопустимо използването на Русия като "разменна монета" във вътрешнополитическата борба в САЩ, защото така се вреди на междудържавните отношения.

На въпрос за предполагаемите цели на международните санкции срещу Русия заради намесата й в Украйна Владимир Путин окачестви като смехотворни твърденията, че Русия е в международна изолация.

"Каква изолация може да има за такава страна като Русия?", попита риторично той. По думите му "на тях капацитетът на двигателя и бензинът няма да им стигнат, за да обиколят всички наши граници".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сайта руски ще е вече? Защо се тpият коментари, че руснаците извършват зверства в Сирия, а русофилите ги оневиняват и одобряват? И aвторите се блокират. Ако сте вече руски сайт кажете да се махаме!
103
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиЛоботомията при теб няма да е нужна. Природата вече се е погрижила за това.
102
12
 
2
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
"Със сегашното правителство във Вашингтон е невъзможно...." Оооох джуджо- изчакай още малко да дойде Хилари -тогава ще видиш кон боб яде ли....Ама дето вика народът-на зла круша-зъл прът.Хага те чака...
101
10
 
2
 
! Отговори
Един преди 7 години
Един руски разузнавач се жалва - Преди мислехме , че на Запад ни мразят,защото сме комунисти, а то , сега ,след падането на комунизма , се оказа , че ни мразвят просто защото сме руснаци.
100
2
 
9
 
! Отговори
В ХАГА преди 7 години
До АнонименИма един диктатор, който си е кръстил даже държавата на него, но нашенските демократи не го виждат - Сауд се казва. Я да чуя нещо за него , бе демократи и членове на световната демократична общност
99
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До АнонименТакива като теб трябва принудително да бъдат въдворени в някоя МЕГА корпорация и пратени да и върши мръсната работа по света така и така се правиш че нямаш самоличност. Тогава може би ще разбереш кой е крадеца и кой вика дръжте крадеца.
98
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименОсвен оръжието и унищожаването на оръжието, РФ трябва да бъде разпадната...Да ! Тази цел преследват англосаксите от край време! Много им боде в очите тази Русия - без значение дали е царска, комунистическа, олигархична или авторитарна. Само Елцин им беше присърце, но не му остана време от пиянство да доразруши държавата си и да сбъдне горните мечти. Сега вече е късно- руснаците си имат Путин .
97
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива като Боби трябва да бъдат принудително въдворени в руско и да бъдат лишени от бъгларско гражданство.
96
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 103Запознай се с термина Charackter Assasination - това е релаността в САЩЗнаеш кой е Майкъл Мур нали направи Фаренхейт 911 и го изкараха *** до фил, Из на силвач и така нататък е оправи се някакси но той е един от малкото дето се оправиха.А инциденти с автомобили стават навсякъде по света
95
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 106Противоречиш си Архивите на КГБ и СССР са за периода преди Русия да е НЕЗАВИСИМА държава - Наследи дълговете на СССР и Ядреното оръжие но отговорността не е само тяхна както ще ти го каже всеки съдия.
94
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Архивите на КГБ и СССР трябва да танат публични и да лъсне цялата грозна истина за русия.
93
4
 
12
 
! Отговори
гого преди 7 години
Интересна работа - когато става въпрос за Русия - има диктатура а когато става въпрос за ФАЩ - дето излъгаха света че в Ирек има ядрено оръжи и избиха около 100 000 души там по официални данни и после казаха ами то се оказа че няма ядрено оръжие - за да могат да крадат петрола на ирак без пари - та когато става върпвос за САЩ - диктатура няма - те са великси демократи - само да не им се случиш на пътя или недай се боже да имаш петрол - обявяват те за диктатор и те ликвидират
92
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едновременно с тия процеси, всички русофили в БГ трябва да бъдат разследвани за държавна измяна.
91
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 100 и 99Да бе, знаем как действа путин в русия. Колко десетки журналисти бяха обявени за луди и изчезнаха за принудително 'лечение' в неизвестни психодиспансери, а ?КГБ не е забравило нищо старо и работещо за справяне с враговете.
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИ ПА
89
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С липсващата диктаторска Русия светът най после ще си отдъхне и ще може да се фокусира върху важните неща.
88
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, Путин трябва да бъде съден в Хага за престъпления срещу човечеството и военни престъпления. Както и всички свързани с него управляващи. Десетките избити и изчезнали руски журналисти трябва да получат възмездие !Да не говорим за избитите опозиционни политици в руско.
87
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен оръжието и унищожаването на оръжието, РФ трябва да бъде разпадната и всяка от републиките да бъде самостоятелна държава. Крайно време е да се приключи с колониите в Русия. Почти моментално трябва да бъдат отнети ресурсите на путнски олигарси и да бъдат използвани за възстановяване на Русия.
86
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 97 - Вие сте психично болен/а.Русия и руският президент имат достойнство, а не са пудели като нас.Що се отнася до агресор и военни престъпления моля:1.Крим е бил и ще остане руски;2.Най-голямото престъпление срещу човечеството е извършено от САЩ с пускането на атомните бомби над Хирошима и Нагазаги;3. Действията на САЩ и НАТО в Югославия;АфганистанИракЛибия,Египет4Безкрайните военни преврати с участието на САЩ по света5.Организирането на Майдана в Украйна и финансирането от САЩ и още много
85
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По спешност трябва да се затегнат анти-руските санции до ниво, при което икономиката им да бъде буквално удушена в рамките на месец, максимум два. След като това се случи и агесора бъде поставен на колене да му бъдат конфискувани всичките оръжия, които могат да се ползват за бъдещи агресии. Военните им заводи да бъдат разглобени и претопени, а специалистите да се разселят по широките Сибирски полета, където да развиват градинарство. Изваждане от ООН до второ нареждане!