Сириецът, заподозрян в планиране на атентат, се е самоубил

Ал Бакр бе задържан в Лайпциг, след като сирийски бежанци го завързаха
13 окт 2016 07:18, Елка Василева
36
Сириецът, заподозрян в планиране на атентат, се е самоубил
Джабер ал Бакр. Снимка: БТА

Сирийският имигрант Джабер ал Бакр, който бе заподозрян в планиране на бомбен атентат срещу летище в Берлин, се е самоубил в килията си в предварителния арест в Лайпциг, съобщи правосъдното министерство на провинция Саксония, цитирано от Ройтерс.

Според разследването 22-годишният Ал Бакр, който е пристигнал в Германия миналата година, е подготвял нападение, съпоставимо с тези, в които през ноември в Париж бяха убити 130 души, а през март в Белгия - 32-ма.

"Вечерта на 12 октомври 2016 г. Джабер ал Бакр, който бе заподозрян в планиране на тежко нападение, отне живота си в ареста в Лайпциг", се казва в изявление на сайта на министерството.

Сайтът "Шпигел онлайн" съобщи, че Ал Бакр е бил под постоянно наблюдение в ареста в Лайпциг, тъй като е представлявал висок риск от самоубийство. Засега не е ясно как е успял да се самоубие.

Според източници на ДПА сириецът се е обесил.

Ал Бакр бе задържан в понеделник, след като сирийски бежанци го завързаха в апартамента си в Лайпциг и се свързаха с полицията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
твърде удобно
20
0
 
7
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
все си мечтая един такъв да влезе у нашия парламент опасан с бомби, да се издере там каквото си крещят и ... да дръпне шнура !толкова бежанци минават през тая държава, няма ли някой да се обърка да мине през жълтите павета най-накрая бе ?!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така ще се беси? Много нетрадиционно. Обикновено се самовривяват.
18
0
 
4
 
! Отговори
Ханко Брат - квартал преди 7 години
Една добра вест. Мястото на маймуните е по дърветата. И добре че милиционерите си поспиват сладко на дежурсво.
17
0
 
1
 
! Отговори
Дидо преди 7 години
до Анонимен 10Това, че в Бг на летищата няма проверка при влизане в самата сграда, не означава,че навсякъде е така...
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-кървавата година от страна на терористични атентати е 2016 г.!30 във Франция и 32 в Белгия.Това прави 162.само онзи ненормалник немския пилот на еарбъса уби 168 човека а досега по пътищата на Европа са Загинали 18 хил човека.Това да се дава гласност на терористичните атентати едва ли е случайно.Просто камери на всеки ъгъл, блок,магазин и т.н.Тотален Биг Брадър който все повече ще се усъвършенства .Ето това е значението на троризма.Милиарди за следене на хората,контрол кой с какво се занимава
15
7
 
12
 
! Отговори
#Cerablus преди 7 години
Ал Бакр бе задържан в понеделник, след като сирийски бежанци го завързаха в апартамента си в Лайпциг и се свързаха с полицията.---------------------------ето това бе най важното в статията... начи има свестни ора и между бежанците
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"който си няма и представа от летището във Берлин и как се охранява, колко цивилни агенти се разхождат"Там е работата, че въобще не се охраняват в този смисъл. Всеки може да влезе в летище или гара и да се взриви там. Проверки има чак при качване на самолета. Разкрит е, защото е бил следен предварително.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ни обясняваха как всеки един от извършителите е с ментални проблеми."---Психопатията е ментален проблем, въпреки че не се признава като здравословен проблем. Де факто радикалния Ислям стана глобална идеология на всякакви психопати.
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10Кой знае какви мръсни тайни е щял да избълва и са го самоубили руснаците са го самоубили
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...Сирийците били образовани и хубави хора, които просто бягат от войната.." Дали!? Същата мързелива из..мет. Историята го е доказвала и ще продължава да го прави, на едно място не може да живее европейската цивилизация и арабско-африканския свят. До като това не стане ясно на всички власт имащи, ще живеем в страх от терор, ще издържаме милиони безделници и ще затъваме все повече в блатото на "толерантната" пасивна политика.
10
1
 
47
 
! Отговори
ПЪЛЕН СМЯХ преди 7 години
Тия немците направи сцепиха мрака! Надминаха Гьобелс 1000 пъти! Няма такава пропаганда братче! Пълен цирк! След 4-5 атентата в Германия, ни обясняваха как всеки един от извършителите е с ментални проблеми. В Германия няма радикалисти, няма и ислямски терористи.Бежанците са херувимчета! Ако някой иска да прави атентат, ще да е, защото психически е настабилен. Сега надминаха всичко обаче, след като се оказа, че "бежанците са вече спасителите на Германия" и те еднолично връзват и борят терористите!
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой знае какви мръсни тайни е щял да избълва и са го самоубили
8
0
 
40
 
! Отговори
Див Петел преди 7 години
Ако го бяха вързали със свински опашки нямаше да успее да се измъкне.
7
1
 
4
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Stimuliraneto moje da ne e s pari,a suobrazno reda i zakona za podavane na dokumenti za statut,da se preidvijat mnogo po burzo daje svetkavichno,sled topeneto na potencialen agresor.V tehnite sredi na bejancite shte se razchue mulnienosno i shte posledvat primera za topvane hlyaba v salatata.
6
4
 
12
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Zabelejete,ako ne sa go bili vurzali samite siriici i predali na kukite,nikoga nyamashe da razberat che e zlodei,osven sled zamislenie akt.Ako se stimulirat tezi bejanci,koito predadat agresor,tova e nai dobrata strategiya za sigurnost,zashtoto te gi poznavat i razpoznavat po lesno.
5
3
 
53
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Тотален провал на всички немски служби и на немската полиция! Ако щат да назначат още 100 хиляди полицаи, психолози и познавачи на исляма, резултати няма да има! Ако ще, шефа на света, Обамата, да подслушва още 4 милиарда телефона, барабар с този на баба Ангела, кошмарът от терористичната заплаха ще си остане! Защото службите и администраторите в германското правителство, нямат и нула понятие, какво изобщо става. Нямат нито идея, нито план, нито концепция, нито визия!
4
3
 
33
 
! Отговори
шпиигел он лайнатаси преди 7 години
Това е немски патент още от времето на Баадер-Майнхоф.
3
3
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Сайтът "Шпигел онлайн" съобщи, че Ал Бакр е бил под постоянно наблюдение в ареста в Лайпциг, тъй като е представлявал висок риск от самоубийство. Засега не е ясно как е успял да се самоубие."Добре, че е решил да не избяга, че като гледам какво наблюдение е било...
2
2
 
48
 
! Отговори
Луд преди 7 години
Браво, все така да се случва. Сега по немски пример и у нас да се въведе.