Ракети отново полетяха към военен US кораб край Йемен

Това е трети случай само за седмица, корабът бил в международни води
16 окт 2016 08:55,
96
Ракети отново полетяха към военен US кораб край Йемен
Снимка: архив, Ройтерс

Пожелал анонимност американски официален източник заяви, че отново са били изстреляни ракети от регион в Йемен под контрола на хусите срещу военен кораб на САЩ в Червено море, предаде Асошиейтед прес.

Плавателният съд, корабът "Мейсън" от състава на Военноморските сили (ВМС) на САЩ, е предприел контрамерки и не е бил улучен.

Това е третият път за седмица, в който "Мейсън" и други военни кораби на Вашингтон биват нападнати с ракети от един и същ крайбрежен регион на Йемен. Освен това само преди няколко дни плавателен съд от ВМС на САЩ изстреля ракети "Томахок" по йеменска територия, за да унищожи три радарни станции, за които ръководството на Пентагона смята, че с тяхна помощ са били извършвани предишните атаки срещу негови кораби.

Официалният източник заяви, че при най-новото нападение е възможно да са били използвани и други радарни станции.

Началникът на американските военноморски сили (ВМС) адмирал Джон Ричардсън потвърди за стрелбата.

Няма данни за получени от плавателния съд попадения, посочи Ричардсън, началникът на ВМС на Вашингтон.

По-късно обаче американски представители казаха, че първоначалната информация, така, както я представи Ричардсън, в момента се преразглежда, и отказаха да разкрият пълните подробности за това какво точно се е случило.

Ако нещата се потвърдят, това ще е третият път за седмица, в който ескадреният миноносец "Мейсън" и други военни кораби на Вашингтон биват нападнати.

"Мейсън изглежда отново е бил подложен на атака в Червено море, отново с крилати ракети за противокорабна отбрана, изстреляни от йеменското крайбрежие", каза Ричардсън.

Само преди два дни плавателен съд от ВМС на САЩ изстреля ракети "Томахок" по йеменска територия, за да унищожи три радарни станции, за които ръководството на Пентагона смята, че с тяхна помощ са били извършвани предишните атаки срещу негови кораби.

Пожелал анонимност високопоставен източник от сферата на отбраната в САЩ заяви, че "Мейсън" се е намирал в международни води, когато е било засечено изстрелването на неуточнен брой ракети земя-земя. "Мейсън" не е бил улучен и никой от екипажа не е пострадал.

Друг официален източник, също пожелал анонимност, заяви, че при най-новото нападение е възможно да са били използвани и други радарни станции освен трите атакувани. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: сащЙеменракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Искат ли Йебан ? преди 7 години
Нящу не ги потапят !Защо пък се въртат около Йемен ?
68
0
 
2
 
! Отговори
Русия преди 7 години
Болница или сватба?
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че кво търсят американски кораби в Червено море? На хиляди километри от бреговете на САЩ? Щом се мотаят там явно скоро ще са на дъното на морето... Време е всяка жаба да се прибере в гьола си...
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ген полк Гадорян--68;Абе казвал ли ти е някой колко си ГЛУПАВ ?
65
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен--79;В Б--я единствено русофило--*** мразят САЩ. Нали те ги свалиха от власт.Само че трябваше да ги разредят че да си подредим живота.
64
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Аз--66;Атаката срещу Полша се започна от Фюрера Хитлер и от вожда Сталин. Имено тогава започна ВСВ ,а не на 22.06. 41 г. Войната междеу германия и СССР е Междусъюзническа война.
63
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сами си ги пускат но им махат зарядите,за да има кого да обвиняват и после пак войни
62
2
 
3
 
! Отговори
kelly преди 7 години
До Анонимен Япония,Южна Корея са предимно жълти държави,а Европа и Австралия пренаселени -черни
61
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** USA
60
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука се вихрят някакви дискусии как американците били мразени и нежелани навсякъде, само че платените дежурни в неделя от руското поделение на *** ООД пропускат подробността, че американците са мразени от всички БЕДНИ, ПРОСТИ И ИЗОСТАНАЛИ народи като ислямистите мизерници, северна корея, венецуела, русия и други знайни и незнайни бедстващи от глад и мизерия племена. Всички бели развити държави като цяла европа, япония, южна корея, австралия и т.н. са в приятелски отношения със САЩ
59
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно са скачали пак през борда!
58
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А РИЧАРДСЪН ТРЕЗВЕН ЛИ Е БИЛ?
57
10
 
9
 
! Отговори
wild horse преди 7 години
По достоверни източници от региона,САЩ сами се нападат и обстрелват,за да намерят повод за военна операция срещу Йемен и Иран,който изпрати 2 бойни кораба в района. Оправдават се с грешки на коалицията начело със Саудитска Арабия,но това ще е до време,защото и на тях им писна да вадят горещите кестени на краварите
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Викайте линейка, толстолопов пак е изпаднал в истерия
55
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
7123Май американците си измислят повод да нападнат Йемен!
54
2
 
12
 
! Отговори
Веско преди 7 години
До соросоиден илюминатПроизводството на телевизор Рубин-714 започва 1976! Помниш ли американските от тези години?
53
7
 
20
 
! Отговори
Очевидно преди 7 години
Май американците си измислят повод да нападнат Йемен!След грандиозните провали на С.Арабия там, изглежда смятат че ще закрепят разклатения си авторитет за сметка на йеменския народ.Демек-още можем да бием когото си поискаме!
52
24
 
13
 
! Отговори
толстолопов преди 7 години
мнооого *** болшевишки *** с картуни пълни с петолъчки значки и пирони нещастници ще се гърчите в простотията си до края на жалкия си живот *** червени
51
8
 
30
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Като се пенсиониран от армията, ще започна бизнес с памперси за хамериканската армия! Ще им трябват в огромни количества. Щото рано или късно ще опитат вкуса на войната. Но този път няма да е срещу индианци, мексиканци и падналия райх. Ще е с Чайна и Баба Меца. А да видим кой кого. Европейците ще се наакат, първо че арабите веднага ще се възползват и глей ко става. Е може и да се размине този сценарий, но ще е до едно време. Все някога ще има пак голяма война.
50
5
 
28
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Ами ще ви стрелят с ракети...каквото повикало, такова се обадило...вие защо ги бомбите със самолетите си??? А обединените чаршафосани армии на Саудитска арабия, Катар, Бахрейн, подкрепяни от УСА....колко хиляди цивилни затриха досега с безогледните бомбардировки над Сана и други градове? или нема страшно, от вашите бомби се умира щастливо и безболезнено...вашите бомби са страхотни...те са като близалките и бонбонките...еххххх наглост...