Москва: Коалицията ударила траурна процесия край Киркук

По техни данни там няма бойци на "Ислямска държава"
Обновена: 22 окт 2016 21:47 | 22 окт 2016 21:30,
283
Москва: Коалицията ударила траурна процесия край Киркук
Снимка: Архив, Reuters

Руското разузнаване е констатирало въздушен удар на международната коалиция в Ирак по траурна процесия в градче край Киркук, при който са загинали десетки цивилни, вкл. жени и деца. Това заяви днес говорителят на министерството на отбраната в Москва Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

По думите му ударът от двойка самолети на коалицията е бил нанесен вчера в района на населеното място Дакук, на 30 км южно от Киркук, където по руски данни няма бойци на "Ислямска държава" (ИД).

Генерал Конашенков се позова на очевидци, според които авиацията на коалицията е възприела траурната процесия като съсредоточаване на въоръжени лица.

Той подчерта, че "подобни смъртоносни удари по мирни населени места, имащи всички признаци на военни престъпления, стават на практика всекидневна рутина за международната коалиция".

Според министерството на отбраната на Русия сватби, погребални процесии, болници, полицейски участъци и хуманитарни автоколони в Ирак прекалено често попадат под ударите на самолетите на коалицията, съобщи ТАСС.

Игор Конашенков каза още, че Русия внимателно следи развитието на обстановката в Ирак и в частност операцията по превземането на Мосул, който е под контрола на ИД.

Генералът съобщи, че за последното денонощие е имало 22 излитания на самолети от тактическата авиация на коалицията и на четири безпилотни летателни апарата и че с тях са нанесени 19 удара по различни обекти на територията на Ирак.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 258Не знаеш как се прави ...Фирми ВХОД И ИЗХОДФирма ВХОД(ако я има и тя не е регистрирана в БГ) - посредник вдига цената на нефта.Фирма ИЗХОД(не е регистрирана в БГ) - посредник намалява примерно заради обеми цената на бензина/газтатеглиш калема и нулева печалба. Защо примерно има толкова ОФШОРКИ а?
206
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 257Иди организирай в САЩ НПО с Българско финансиране - ЦЕЛ да се махнат визите за Българи. Ще облъчват сенаторите ...Леле искам да го видя как ще го направиш дори само опита ...
205
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСАЩ не са враг само на България, а на човечеството, като цяло. След 2-3 години всички ще го разберат. Колкото по-далеч от САЩ /сатаната/ - толкова по-щастливо се живее.
204
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 255Не Руските НПО - ВСИЧКИ НПО освен тези с наистина хуманитарна клауза - Болни деца и прочиеНо не и ИНТЕГРАЦИЯ(интер крадене на средства) и подобни идиотщининито ПРАВА на ххххх още по-размито и по-близко до политиката.
203
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиНатъманяването означава само едно. Руските фирми лъжат. Няма как Лукойл да е на загуба или на нулева печалба ако не декларира фалшиви разходи.
202
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиВ САЩ НПО-та с чуждо финансиране не са забранени. Аман от кремълска пропаганда.
201
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 253Корпорациите - Корпоративната структура по принцип е измислена за НАМАЛЯВАНЕ на данъците.Брат ми докато имаше фирма всяка година гледаше да свършва на 0 печалба. Всички фирми се стремят да намалят данъците си. Ако си ефективна фирма ще успееш. Що рашките да са по-различни от другите?
200
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиТрябва и в България да забраним руските НПО-та. Да се приравни с държавна измяна.
199
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Беслан 251При всяка новина се питам:Колко години след Беслан се появява органзацията(КОГА), Къде е седалището(КЪДЕ), кой е платил/плаща заплатите на служителите(КОЙ)?Като не знаеш какво става проследи паритеАко това е поредното НПО с чуждо финансиране ... е сети се защо са забранени в САЩ(оооо ДАААА), РФ, Китай и една купчина други страни.
198
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиНяма нито една руска фирма която да е платила данък печалба в България. Всички са на нулата или на загуба десетки години поред. Търговският баланс /салдо/ БГ - Русия е -7 (минус седем) млрд. Преди анексирането на крим, разликата е с около 20 млн по малък баланс.Това ако не е източване, Боби е русофоб.
197
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 24722% от БВП на България е свързана с Русия - Основно Петрол и Газ78% къде отиват?100% от компютрите частично са от САЩ(50% от цената е процесора само)Пепсико владее всичко що е безалкохолно и продажба на Е-та в БГКока Кола и Пепсико над 75% от пазара на напитки...И прочиеИзреди всички Международни марки(разбирай със САЩ участие)Колко от БВП отива пряко или КОСВЕНО в САЩ?Ние Икономическа колония на САЩ(и ЕС) ли сме? ДА защото вноса е повече от износа
196
3
 
1
 
! Отговори
Беслан преди 7 години
Съпредседателят на обществената организация Гласът на Беслан Елла Кесаева направи сензационно изявление за личността на терористите, които завзеха училище в Беслан в Северна Осетия. По думите й така наречените беслански терористи са били агенти на руските служби на Управлението за борба с организираната престъпност /УБОП/ и на Федералната служба за сигурност /ФСС/.
195
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиНе си нормален. Всичко ти е сбъркано.
194
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 245Обгазиха ТЕАТЪРА НАУЧИ СИ ИСТОРИЯТА ПРЕДИ ДА СЕ ИЗЛАГАШ
193
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиЕ нали в Русия точно признанието е царицата на доказателствата ?!
192
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиСАЩ не сами враг. Нито са ни поробили за 45 години, нито източват милиарди от България всяка година като руснаците. САЩ не ме интересуват. Докато не избиват българи, ми е все тая за тях.Ти обаче ближеш краката на поробителите ни и директно виновните за стотици хиляди избити българи.Ти или не си нормален или заслужаваш изстрел в тиквата.
191
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 243ВярноВъпросът умнико е КАК ЩЕ ДОКАЖЕШ ЧЕ ИВАН ИВАНИЧ Е ВОЕНЕН ако имаш само неговия паспорт от чужда ВРАЖДЕБНА по определение ДЪРЖАВА?Не ми казвай "ПРИЗНАЛ Е" При ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ(МЪЧЕНИЯ) всеки ще признае че е ... ЖИРАФ примерно
190
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиВ Беслан службите атакуваха координирано като предварително обгазиха всички. След което нахлуха и застрелваха спящите терористи наред с заложниците. Резултатът - 120 заложници избити от руските служби докато ги освобождават.Колко руско !
189
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 240Значи само ГНУСНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ на този който смятам за ВРАГ които поддържат моята теза ще ги обсъждам вземам в предвид. А също такива, че и по-големи извършени от моите "Модели" за подражание "ВЪОБЩЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ"Е бива бива двойни стандарти ама това ...
188
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиНезависимо как си попаднал в армията - доброволно или наборно, ти си военен. Когато си отпуск, ти продължаваш да си военен. Опитай се да разбереш тази проста конструкция.