ООН обяви Жената чудо за посланик на дамите по света

Според някои обаче това е "лоша шега" и "обида за жените"
22 окт 2016 15:12,
5
ООН обяви Жената чудо за посланик на дамите по света
Снимка: Reuters

ООН обяви комиксовата героиня Жената чудо за почетен посланик по въпросите на борбата за права и възможности на жените и момичетата, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

В тържествената церемония в централата на организацията участваха първата и последната актриса, изпълнили ролята - 65-годишната Линда Картър и 31-годишната Гал Гадот.

Инициативата, целяща да насочи вниманието към усилията на ООН срещу неравенството на половете, съвпада със 75-годишнината от създаването на героинята.

"Жената чудо помага за изява на вътрешната сила, която притежава всяка жена" - каза Линда Картър и призова всички да приемат новата роля на героинята й като посланик на ООН.

Според Гал Гадот, Жената чудо е "истински воин".

Някои правозащитници и служители на ООН не одобряват избора на измислена героиня за представител на жените. Според тях тя е олицетворение на образа от афишите на бяла жена с пищна гръд и невъзможни пропорции. Според коментарите на сайта на протестиращите, изборът й за посланик на ООН е "лоша шега" и "обида за жените". Други пишат, че по-уместно би било да бъдат назначавани повече жени на ръководни постове в ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От чудото Меркел по-страшно НЯМА!
3
4
 
5
 
! Отговори
Ъ? преди 7 години
2 шамара и обратно в кухнята да прави сандвичи! Ай ........
2
2
 
22
 
! Отговори
Боже ква простотия преди 7 години
ООН обяви комиксовата героиня Жената чудода обявят още:- пидалла чудо, наркомана чудо, педоффила чудо, терориста чудо, и лесби чудото.да забранят още:- детските приказки, термините /момче и момиче/, свадбите (освен едногендерните)да задължат:- употребата на дрога, ГМО, разврата по всички линии и фашизма
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ООН явно работят бавноразвиващи се, бетер детската градина. Оправиха световните проблеми и почнаха да се занимават с глупости. Догодина да почнат да раздават и оскарите, клоуни.