Руски хеликоптер се разби в Сибир, 19 загинаха

Машината на авиокомпания "Скол" се разбила на 80 км от Новий Уренгой
22 окт 2016 09:57,
49
Руски хеликоптер се разби в Сибир, 19 загинаха
Снимка: Авиокомпания "Скол"

Най-малко 19 души са загинали и трима са получили тежки травми при катастрофа на хеликоптер Ми-8 на полуостров Ямал в северозападен Сибир през изминалата нощ, съобщиха разследващите, цитирани от ТАСС и БТА.

Машината на авиокомпания "Скол" се разбила при аварийно кацане на 80 км от Новий Уренгой. Вертолетът изпълнявал полет от Сузунското находище в Красноярския край до Новий Уренгой в Ямало-Ненецкия автономен окръг. На борда имало 22-ма души.

В прессужбата на "Роснефт" уточниха, че хеликоптерът е превозвал подизпълнители на компанията. Представител на министерството на извънредните ситуации на Русия съобщи, че един от тежко ранените е транспортиран с хеликоптер до Новоуренгойската градска болница, а двама са в болница в селището Новозаполярний.

В издирвателната операция са били включени 140 спасители и 20 единици техника. Сигналът за катастрофата е постъпил вчера в 18,57 ч. Разследващите работят по три версии - нарушение на правилата за безопасност, отказ на техниката, неблагоприятни метероусловия. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 40 (убеждавам ви че)Споделям същото мнение от личен опит. В Русия животът е див, груб, без никакъв конфорт.
34
4
 
0
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Ако българите се преселят в Сибир ще измрат за едно поколение....
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Русия всяка техника се ползва докато се строши. Пари за рез.части няма. Ако знаете по малките градчета и села какви москвета и цигулки се движат ако не сте християнин ще приемете православието веднага само и само за да можете да се прекръсти те.
32
0
 
6
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Трагедия е.Бог да прости загиналите. Но за нас е важно друго, да огласяват в с и ч к и и всякаквите ядрени аварии! Това засяга целия свят!
31
6
 
16
 
! Отговори
убеждавам ви че преди 7 години
всеки който е бил в Коми или която и да е друга част на русия едва ли ще продължи да бъде русофил дори и да е бил русофил преди посещението си ! В русия е такъв ужас ,руснаците са такива диваци ,че дори и русофил да си ще се откажеш от русофилството още в момента в който се запознаеш по-отблизо с руснаците ,с манталитета им и начинът им на живот
30
0
 
9
 
! Отговори
До Станой преди 7 години
За условията в Коми си прав.За русофилството си далече от истината.Това бяха бедни хора,заминали по икономически причини.Сред тях нямаше партийни секратари,дори и членове на БКП.
29
5
 
16
 
! Отговори
само в Коми ли ?! преди 7 години
До АнонименМизерията е в цяла русия ,а не само в Коми !
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В коми имаше само мизерия.
27
4
 
9
 
! Отговори
До Станой преди 7 години
Разказваш някакви вицове.Случайно съм бил в Коми по онова време.В района,в който работеха българи,не само че нямаше летище,но нямаше и достатъчно голяма площадка или асфалтирано шосе,но което да кацне самолет.Единственото летище беше в столицата Сиктивкар
26
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Чета някои коментари по темата и ми става жал, че в държавата ни има толкова умствено ограничени хора.
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работят по три версии за пияния пилот нищо, е като намерят трупа му нека го арестуват.
24
11
 
7
 
! Отговори
до 27 преди 7 години
Що пишеш глупости! Ще завържат вратата на самолета с тел! Нали ако се вдигне на над 3000 метра, такава врата, няма да осигури херметичност на салона и пътниците ще пострадат. Освен това има опасност и от взривна декомпресия. Ама те руснаците скоро са излезли от пещерите и не знаят такива подробности:-)
23
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такова е ежедневието там.
22
11
 
12
 
! Отговори
факт преди 7 години
В България ,в Европа и в САЩ няма да видите пияндета през работно време ,дори и да има те са рядкост и ги уволняват от работа ,но в русия почти всички са пияни на работното си място ! Който не е ходил в русия само той не знае !
21
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен..............И не тогава, когато почина момчето............Ами може да влезеш във форумите русофилче и да провериш какво е останало от русофилските "съболезнования" за смъртта на президентския син. Не да пишеш глупости как "фобите" нямали морал. Напротив у вас липсва елементарен морал щом най-безобидното писание тогава бе "Бог бави , но не забравя".
20
0
 
12
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Лека им пръст.
19
8
 
9
 
! Отговори
руско пиянде преди 7 години
" велика нация сме ние руснаците " !
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 19Ако до 1 минута не напишеш кои руски форуми следиш, те обявявам за гну-сен долен лъжец!
17
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руските форуми преливаха от радостно цвилене за атентатите в париж и даже съжаляваха че жертвите са по малко от 1000
16
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8Лъжеш! Ако кажеш как се подиграваха с нашия мил президент, ще те подкрепя с две ръце! И не тогава, когато почина момчето (То пък едно събитие от планетарен мащаб! Изобщо никой не спомена за това!), а сега! Има такава Божа заповед: "Не лъжи!", ама фобите ги клати само фобията, за морал не ги търси!