Ердоган пак за границите: Може ли да са отделни Кърджали и Бурса?

Доста градове били част от турските душевни граници, макар и в други държави
Обновена: 24 окт 2016 10:32 | 23 окт 2016 19:45, Камелия Цветанова
742
Ердоган пак за границите: Може ли да са отделни Кърджали и Бурса?
Снимка: Reuters, архив

Републиката не е нашата първа, а нашата последна държава. Това каза президентът на Турция Реджеп Ердоган на официална церемония в Бурса.

Още по темата

"И ние не сме приели доброволно границите на тази държава – нека подчертая. Не бива да се забравя, че основателите на Републиката, дори на една много важна част от тези кадри, техните родни места са останали извън тези граници. Една от най-големите грешки по време на еднопартийното управление ( бел. ред. - визира се кемалиския режим на Народорепубликанската партия (НРП), е отслабването на връзките на нашия народ с неговата история, минало, култура и цивилизация. Вижте, когато днес говорим за Сирия, Ирак, Крим, Западна Тракия, Босна, някой ни гледат като паднали от небето, даже с куража на своята неграмотност, ни питат какво общо може да има Турция с Ирак и Босна. А всъщност тези земи, които споменаваме като извънземни, са част от нашата душевност. Възможно ли е да приемаме и да мислим за различни или отделени едни от други Газиантеп  и Алепо, Одрин и Гюмюрджина, Кърджали и Бурса, Скопие … ”, продължи Ердоган, цитиран от Нова тв.

"Да, тези градове физически са разположени в границите на други страни, но те са част от нашите душевни граници, които са достатъчно широки, за да ги включат.  Дори да ги намираме за тесни, ние уважаваме физическите граници на всяка държава, нямаме дори най-малък проблем със суверенитета на нито една страна в света. Нашата загриженост е за нашите братя, за хората, които живеят там като част от наследството, оставено от дедите ни”, заяви той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


742
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
446
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя *** да не забравя,че почти цялата европейска част на турция е била българска. Така че да си прочете исторята преди да говори.
445
1
 
6
 
! Отговори
ами преди 7 години
Ами защо не си вземат всичките техни хорица от Кърджали и към Турция,а градът да си остане в Бг територии с малкото останали българи там.Ердоган да го ....!!!!!!!!!!!
444
0
 
3
 
! Отговори
fen преди 7 години
Един е Ердоган, и Митов е неговият пророк!
443
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историята се повтаря...чака ни нова балканска война....
442
0
 
6
 
! Отговори
Капитан Флинт преди 7 години
Абе, то и Малдивите са в моите душевни граници, ама не съм тръгнал да се боря да налагам моите правила в тяхната къща...
441
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"... някоЙ ни гледат като паднали от небето, даже с куража на своята неграмотност..."-----------------------------------------Кога в този сайт ще научите български език?Правилно е "някои ни гледат" (с "И").А Вишеград (Кърджали) винаги е бил и винаги ще бъде български град!
440
3
 
3
 
! Отговори
Коуш мар преди 7 години
Като нищо може да ни изтъргуват на ердогеня .великите с *** начело.Обаче идил ще им се види детски ясли тогава на гадоветЕ.
439
7
 
11
 
! Отговори
Кап Йот преди 7 години
Където е текло пак ще тече. Турци,прекръстете се и обличайте монашески раса!
438
3
 
8
 
! Отговори
ЛуТ преди 7 години
Тоя *** почва да ме ядосва вече
437
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кадето е текло пак ще тече. Слагайте ***.
436
2
 
1
 
! Отговори
Tikme преди 7 години
Kakto Krumovgrad i canadskata firma Dundee imat duhovni i sardechni vrazki i prodavat izvan Rbg neizkopanoto bg zlato ot minite na Rodopa planina. Milioni evra vlizat v bg trezor nelegalno za neizkopanoto i neprodadeno zlato. Taka kato i mnogo hora ste glasuvat duhovno i sardechno za nerodenia bg prezident. Bulgarsko vreme "chakai malko", "molia ti se".
435
1
 
19
 
! Отговори
Селянина преди 7 години
Дано вече на наште "управляващи" им се отворят очите за истинските намерения на гаджала - присвояване на части от българия, използвайки, тукашните си съдружници - дпс дост
434
6
 
30
 
! Отговори
пуйка с ориз преди 7 години
То доста държави са били и в границите на римската империя, да хванем да се присъединим към Италия тогава. *** анадолски боооклук
433
4
 
21
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Ердоган първо да ни върне Българските земи от Цариград и Одрин до Дарданелите и от Троя до Бурса и Босфора,пък после ще се пазарим за Кърджали,ако не му сменим маймунското име дотогава.
432
3
 
22
 
! Отговори
Исти преди 7 години
Анадолски Кюрдистан може да е отделен,Ердогане.
431
4
 
4
 
! Отговори
Majkavi prodajna преди 7 години
Aмериканските терористи в бази из цялата страна ще им осигурят защита,подкрепа логистика и оръжия за ислямистите.Ние сме приключили като държаваЧестито Bи новo робсTBOНие сме предвидени за основен театър на бойните действия на БалканитеАмериканците ще ползуват българите за пушечно месо в новият си фрон срещу Русия
430
4
 
10
 
! Отговори
Majkavi prodajna преди 7 години
Ердоган поиска Тракия,Пловдив,Кържали,Хасково, цяла Източна Бга българските власти му връщат бегълци.Нали не си правите илюзии ,че е въпрос на месеци турската армия с бронирана техника и танкове да нахлуе в България и да прегази и София .Ние сме единствената държава пряко граничеща с Турция в която тя не е нахлувала,Първо ще превземе цяла Източна БГ , след което за 1 месец ще навлезе безпрепятсвено до Добруджа , Варна и Бургас. А София ще заприлича на Алепо.Обучените терористи събирани в лагери веднага ще побият знамената на Ислямска държава от Родопите чак до Странджа и Сакар https://al
429
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До HELLAS ARMED FORCES хахахаха, сам си харесал фекалията! Къв грък си ти ве чървул вмирисан, разбери едно- Гърция не съществува! 1- дойдоха римляните, после дойдохме ние- Българите, сетне дойде османската империя, после пак дойдохме ние, Германия, Италия... Кви гърци, кви 5 лева?!
428
1
 
4
 
! Отговори
Одрин и Солун преди 7 години
ХаХаХаХа!!! Наркоман скъсан
427
5
 
2
 
! Отговори
Одрин и Солун преди 7 години
Правилно!