Турски F-16 прелетели над Гърция без разрешение

Изтребителите навлезли в небето над острови в Егейско море
24 окт 2016 23:07,
101
Турски F-16 прелетели над Гърция без разрешение
Снимка: архив Reuters

Четири турски изтребители са навлезли в гръцкото въздушно пространство без разрешение в понеделник.

За това съобщават военните в Атина, пише вестник Ekathimerini, цитиран от "Фокус".

Два от самолетите, идентифицирани като F-16, са навлезели в района за полетна информация Атина в 15ч., а след това са прелетели над малкия остров Панагия, разположен източно от остров Хиос в Егейско море.

Почти по същото време други два турски изтребителя F-16 са преминали над Зурафа, безлюден остров край Самотраки в североизточната част на Егейско море.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
0
 
! Отговори
Армагедон преди 7 години
Паисий е казал: С единия крак турците са в гроба.
50
5
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Агресора си е агресор. Още повече стават нагли защото САЩ ги подържат и си затварят очите! Крим та, Крим, ами северен Кипър от 40 години да не е станал прозрачен?!
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 44Над България има ли нещо което да лети, освен бухали?летящи ушaнки като мераклията за президент.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 53Турция вече предяви претенции и ще нахлуе с танкове в БГбегай в русия и ще си хепи.
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и като имат такава невероятна армия гърците-за какво я ползват...тия турски провокации са ежедневие,а не инцидент..гърците не смеят да гъкнат...тоя път поне минали над безлюден остров - обикновено им летят ниско над покривите по островите защото...Гърция има голямата армия:))))))))))) MNOGO TO4NO KAZANO
46
7
 
6
 
! Отговори
До ASKER преди 7 години
Ами няма да е много скоро, най-вероятно този момент няма да го доживееш. Засега в БГ има достатъчно хора да дадат отпор на посредствена армия като турската, независимо че е многобройна.
45
0
 
14
 
! Отговори
Баце преди 7 години
Колко самальота можехме да купим с парите дето ги окрадоха червени , сини и пембени? 2 млрд за Белене, 4 млрд за КТБ и т,н. и т.н. Сега пак да гласувам за тях? Ами няма да стане.
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като член на НАТО България не може да има руски оръжия а Гърция от векове играе във клуба на богатите,ето за това гърците имат силна армия а ние нямаме пари за нови линейки.Страшното идва,питайте политиците и историците какво ще правим 2023г когато изтича лозанският договор,ще стоим и гледаме как на избиват ?Турция вече предяви претенции и ще нахлуе с танкове в БГ,сега всички си кротуват но войната идва и не е майтап,не е нещо което ще отмине ей така
43
0
 
15
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До т. Значи за едни не че е позволено да имат силна армия, просто те имат силни политици, които работят за интересите на страната си, а не продажни к-о-***-лета като нашите.
42
7
 
6
 
! Отговори
:))) преди 7 години
и като имат такава невероятна армия гърците-за какво я ползват...тия турски провокации са ежедневие,а не инцидент..гърците не смеят да гъкнат...тоя път поне минали над безлюден остров - обикновено им летят ниско над покривите по островите защото...Гърция има голямата армия:)))))))))))
41
4
 
24
 
! Отговори
т преди 7 години
Чудя се как може Гърция, която е малко по-голяма от нас като площ и население, да е въоръжена до зъби, а ние нямаме нищо? Нали беше фалирала държава, нали ни плашеха, че ще станем като гърците? Защо византийците имат такава армия, а нас ни накараха да нарежем всичко с влизането в НАТО? Значи за едни е позволено да имат силна армия, а за други не!
40
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МучачосЕрдоган чуждото не иска, и неговот си го не дава! Някои от вилайетите на империята са все още под окупация и иншаллах под водачеството на султан Ердоган ще ги върнем в лоното на Високата Порта. Засега султанът е зает с освобождението на мусулския и шамския вилайет. След това иншаллах ще се захване и за румелийския и ще сложи край на вековното българско робство за поробенитемалцинства в българия!
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Над България има ли нещо което да лети, освен бухали?"Над 3000 самолета на денонощие прелитат над България! Не само турците са проззти!
38
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неоосманската политика на султана в ход! Знаем как завърши предната, тази по-зле! Така е,когато не си вземаш поуки от историята!
37
5
 
24
 
! Отговори
дА преди 7 години
Свалете ги!
36
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До BulgaroКъде е общото с това , че самолет е навлязал в гръцка територия с това дали имаме самолети ... За сведене самолет лесно се сваля от земя ... Не мога да разбера щом ви харесва Турция толкова що не живеете там?
35
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имат самолети летят. Над България има ли нещо което да лети, освен бухали?
34
40
 
3
 
! Отговори
Професop преди 7 години
Преборихме корупцията и контрабандата. Построихме арена Армеец, детски градини и площатки, хиляди километри магистрали и северната тангента. Имаме Воля Герб над всичко! Цачева Президент!
33
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро и над Кърджали.
32
10
 
26
 
! Отговори
бг преди 7 години
Кюрдите са много полезни за България.